NEVADES PREFABRICADES

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
No soc persona que sovintegi les perruqueries ni salons de bellesa , més de tant en tant hi poso els peus i sempre o quasi sempre hi visc situacions particulars. He de dir que soc bona observadora sempre ho he esdevingut, potser per això trobo converses i fets que val la pena de tenir en compte. Ahir mateix en una perruqueria sense voler em vaig ficar en una conversa que fa pensar.

Al meu costat hi havia una senyora de edat avançada, una senyora gran. Feia goig, vestia elegantment i li feien , el color del cabell i les mans. Vaig observar les tenia ben cuidades i elegants, com mans per tocar el piano. Una observació que em faig a mi mateixa ,
igual no li agradava ni un borrall la música.

La senyora parlava amb la perruquera.
- Nena li deia, he vingut avui no sigui que la gran nevada em fes quedar a casa.
- No serà tant senyora deia la noia amablement, a vegades no endevinen gens el temps que farà i miri vostè ja estarà guapa i pentinada.
- No trobes que ara inclús les nevades semblen prefabricades ?
- Senyora que vol dir ?
- Dons això, de petitona no en sabíem de prediccions de temps ni res semblant, al mati et llevaves i trobaves aquell be de Deu de neu i gaudies del moment. Ara amb tanta predicció quan arriba ja no fa il•lusió i si en fa, no es el mateix. La trobem pobre o excessiva ,abans hi havia la màgia de no saber-ho i ho feia mes bonic.
- Te raó senyora, no ho havia pensat d’aquesta forma, però ara que ho diu....
Desprès es dirigí a mi .
Vostè que ja es més gran no ho veu d’aquesta manera?
- Si vaig dir jo, es a mi oi ?Pensant-ho be te raó senyora, ara tot esta massa controlat inclús el fenòmens atmosfèrics volem preveure i a vegades no podem.
- Vostè creu els meus nets van a esquiar amb neu prefabricada, tot de cara el consum ¡ No anem gens be no ¡
- Jo he esquiat també amb neu fabricada senyora i clar sols i ha neu a la pista, als arbres res de res, molt natural no es, He comentat jo; no pensi la neu te quasi la mateixa textura , més no es igual que quan tot esta curull de neu fresca.
Jo ho veig mes autentic.

- Veu veu ¡deia la senyora, com tot esta manipulat, aquesta noia es mes jove i segur no pensa igual. Però de mica en mica anem fent fora tota bellesa o il•lusió.
-
En aquell precís moment una companya de la perruquera m’ha agafat per rentar-me el cap i la conversa ha quedat així.

Dins meu una veu diu que la senyora te raó, potser ens passem per massa informació , per massa manipulació i per massa control de tot i de tots i he recordat a una amiga que alguna vegada comenta que a no tardar quan neixi un nadó se li implantarà un xip. I no he pogut deixar de pensar en Orwell i la seva obra 1984. Aii¡¡¡

Comentaris

  • Molt bo[Ofensiu]
    Karin | 11-03-2016 | Valoració: 10

    Es interessant que mencionis a Orwell, jo últimament i penso molt. El nostre mon no es gens com tindria de ser. Un bon relat. Et llegiré , endavant Montserrat.

  • Nevadetes[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 01-03-2016 | Valoració: 10

    Aquest relat ha sigut la premonició de la nevada del cap de semana. Ha sigut una nevadeta i prou. Sembla que l'hagin fet artificialment, tan sols pels esquiadors i prou. Jo, des de Ribes de Freser, al peu de l'estació de Núria, veig com no n'hi ha per tant, que se'n parla massa. Ha sigut una nevadeta i prou. Una abraçada, Montserrat.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323887 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.