Nàiades

Un relat de: Naiade

Un dia de tardor, l'Eloi i la Fina que viuen a Gualba,un poblet a la falda del Montseny, van anar a buscar bolets. Varen sortir amb direcció al "Gorg Negre" lloc ombrívol i humit conegut arreu per les seves llegendes de fades, dones d'aigua, follets i més personatges mitològics bons i dolents dels que en sabien un bon grapat d'històries, però no se'n creien cap. Van trobar tants fongs que perderen la noció del temps, que si rovellons, rossinyols, fredolics... un no parar. Tanta estona va durar la collita que quan se'n van adonar ja era mitja tarda. La Fina no es podia posar dreta del mal que li feia l'esquena i l'Eloi anava ben coix, ple d'esgarrinxades i tenia una ferida a la cama que no sabia ni com se l'havia fet.

Van aturar-se al costat del gorg negre i mentre menjaven un entrepà i es bevien una cola, el cel es va anar enfosquint i una ombra gegantina els va fer adonar amb horror que estava a punt de caure una bona tempesta. L'Eloi en va fer via de recollir tot el que duien i ho va deixar dins l'entrada d'una mina camuflada entre les roques d'allà mateix que en diuen "Roca Babilla" segons rumors és un passadís màgic que comunica amb ses illes Balears i nimfes i fades i circulen lliurement.
A prop de on eren havien vist una cabana feta de troncs i branques i abans no els agafes la pluja van anar-hi amb penes i treballs. Un cop a aixopluc s'estiraren sobre un tou de palla que els va servir de jas i es van quedar adormits. Al cap d'una estona l'Eloi és va despertar del mal que li feia la cama. La ferida era lletja i al buscar la motxilla per treure'n la farmaciola, va recordar que l'havien deixat amb els cistells. Tan sols plovisquejava, i decidit va caminar a la pota ranca fins a la mina per curar-se.
Assegut d'esquenes al gorg va notar una sensació estranya. En girar-se,la visió que va tenir no és pot descriure amb paraules. Una boira esponjosa i càlida ho emplenava tot. Lentament una figura femenina va anar emergint del gorg. Ell va quedar com hipnotitzat, no podia apartar la vista d'aquella bellesa nua i captivadora que es pentinava gràcilment els seus rinxols daurats mentre emetia uns sons desconeguts i seductors. De sobte els seus ulls és van trobar amb els d'ella que el contemplà sense immutar-se. Mai havia vist una mirada com aquella, d'una brillantor aquosa i ondulant de tonalitats que variaven del blau cel al maragda.

L'últim que recordava al despertar-se al mati era com ella desplegava unes ales acolorides i l'embolcallava, portant-lo a experimentar la felicitat més gran del món. Encara embadalit, va tocar suaument el braç de la Fina que dormia al seu costat i van iniciar la tornada a casa caminant perfectament.

Al arribar l'Eloi va trobar el que semblava un tros de tul acolorit com d'ales de papallona dins el cistell. Desconcertat va guardar-se'l sense dir res.




Comentaris

  • Bon repte![Ofensiu]
    nuriagau | 30-05-2011 | Valoració: 10

    Un relat embolcallat de màgia i de poesia. Mentre el llegia, pensava que era un dels contes del Concurs de contes Infantils d’ARC 2011: Criatures fantàstiques.

    Novament, al desenllaç del relat hi apareix un element màgic per tal que l’Eloi i lector tingui dubtes sobre si la història és real o fantàstica.

    A veure quin dia tornem a coincidir en un repte, Montserrat.

    Ens seguim llegint,

    Núria

    PS: Celebro que hagi arribat als 100o comentaris. A mi encara em falten moooooolts....

  • Sembla innocent...[Ofensiu]
    joanalvol | 27-12-2010 | Valoració: 10

    i no en té res. L'Eloi coixeja, va a curar-se, troba la nàiada, l'embolcalla. Es desperta i se'n van caminant perfectament.
    Les ninfes de les aigües, els follets del bosc... esperits elementals servadors de la natura! Quants relats no s'han escrit... i embadalit a tanta criatura! En diem mitologia amb cert aire de superioritat, l'intel·lecte racional dóna per segur que no pot ser possible, que no poden ser reals... L'Eloi, a l'endemà camina normal...
    M'agrada el que escrius i més encara com pensses.
    Una abraçada
    Joan
    No t'he comentat abans degut a que no rebia cap avís de comentari.

  • Hola, Naiade![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 24-12-2010

    Fa molts dies que vaig llegir el teu relat i, per fi, he trobat una estoneta per visitar-te. L'he rellegit i m'ha seguit agradant com el primer dia. O més.Té una màgia que et transporta, una màgia especial que et convida a trepitjar aquest indret boscatà mallorquí, per deixar-te anar, deixar-te portar i endinsar-te en el món dels somnis.

    Estic molt contenta d'haver compartit amb tu el llibre de "Garbuix" i de xerrar amb tu el dia de la presentació.

    I, ara mateix, em ve molt de gust desitjar-te un BON NADAL i un ANY NOU immillorable.

    Molts petons, Montse.

    Mercè

  • Bases del “Concurs ARC–Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror”[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 13-12-2010

    http://associaciorelataires.com/

  • Evidentment...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 08-12-2010 | Valoració: 10

    Evidentment ja sóc una mica grandet per “creure’m” els contes, però he de reconèixer que quan l’he rellegit —cosa que acostumo a fer gairebé sempre, abans de fer un comentari—, no recordava gens ni mica que la parella protagonista havien anat a caçar bolets... Alguna cosa hi tindrà a veure la teva narrativa onírica que m’ha “desorientat”


    —Joan—


  • gràcies pel teu contacte i[Ofensiu]
    joandemataro | 30-11-2010

    perdona el retard en contestar però he estat uns dies en altres cabòries, espero tornar a agafar el ritme a RC aviat
    abraçada mataronina
    joande

  • Un conte màgic![Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 26-11-2010 | Valoració: 10

    I molt ben narrat.
    Si puguessim saber la quantitat d'ales de nimfes que ens envolten...! Quantes vegades hem tingut la sensació de que un àngel (esperit també alat) ens ha protegit en alguna circumstància!
    Sí, ja sé que hi ha qui no creu més que en el que veu, però no és agradable pensar en un món ple d'éssers meravellosos i benefactors?

    Gràcies pel teu relat.

  • El comentari del jutge[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 26-11-2010

    Un relat que he sabut situar-lo sense mirar el mapa (no sé on és el Gorg Negre, però sí que reconec els tombants,) m'encanta aquell sector de les faldes del Montseny, on hi he passat força bons moments i on els boscos fan molt de joc a les històries fantàstiques. Veig una molt bona ambientació i un desenvolupament del relat de fàcil lectura. Una crònica boletaire amb el toc fantàstic de la nàiade, comuna a moltes parelles d'aquests "caçadors" i, en aquest cas, de la que se'n surten amb força fortuna, diríem que en ser de poble, tenen més recursos que no pas els urbanites. Jo potser veig que en despertar-se caldria fer pensar que ell ho recorda com un somni, cosa que no veig gaire clar en el relat, si ho recordés com un fet real, potser l'Eloi no estaria desconcertat en la darrera frase, quan troba el tul. Un final obert que dóna opcions a noves històries al voltant d'aquests boscos tan frescos.
    He vist dues paraules que potser no són correctes. "Turmenta", diria que vols dir "tempesta", un error força comú quan escrius a raig... cal revisar! I l'altra potser és de tecleig, però per si creus bo mirar-la "games" última línia del quart paràgraf, seria "gammes" (entre nosaltres, jo crec que s'escau millor la paraula "tonalitats", en aquesta frase.) Hi ha altres petits detalls, que ara no venen al cas, i que en una revisió, tu mateixa ja observaràs.
    Un relat a revisar, molt imaginatiu i fantàstic que compleix amb les expectatives del repte.


    Una abraçada!

    Ferran

  • Nàiades amb màgia![Ofensiu]
    Núria Niubó | 25-11-2010 | Valoració: 10

    Un relat engrescador pintat amb la màgia de les llegendes que és recreen en boscos i muntanyes per a delit de xic i grans.
    El protagonista viu, en mig d'una escena, l'embolcall i el misteri de la boira, com en una al·lucinació i recrea el moment en un desenllaç màgic.
    Un relat que ens endinsa en un mon que ens fa renéixer l'Infant que tots som encara.

    Sempre m'han agradat les llegendes i sobre tot explicar-les als nens, tota sola m'engresco i com ara , llegint el teu relat, gaudeixo intensament imaginant les escenes que ens descrius amb detall i naturalitat.
    Gràcies per tot, Nàiade espero que ens regalis més "Nàiades" per poder passar una bona i agradable estona.
    Una càlida abraçada
    Núria

  • Criatura de somni[Ofensiu]
    Unaquimera | 21-11-2010

    És aquest un conte fantàstic, màgic, oníric... molt apropiat per a ser escrit per una Naiade, evidentment!

    El relat, que comença amb una prosa narrativa força objectiva, deriva aviat cap al món de les llegendes i els éssers fabulosos.
    Més tard, un d'ells entrarà en escena i agafarà protagonisme... encara que, realment, deixes a las lectora amb el dubte sobre si la seva aparició ha estat real o fruit d'un somni humà... sempre passa això amb els elements de la il·lusió, oi?

    Una història molt grata de llegir!

    T'envio una abraçada de diumenge,
    Unaquimera

  • relat ple de màgia[Ofensiu]
    joandemataro | 14-11-2010 | Valoració: 10

    encisadora, et felicito i et dono les gràcies pels teus comentaris als meus poemes
    abraçades des de mataró
    joan

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275372 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com