"Nadal sense tu"

Un relat de: Tirol

Ha sonat l'últim "mi", de nou. Acaba d'escoltar per onzena vegada aquella cançó. La que li vas dedicar, la teva. I cada vegada veu més clar, el que era evident. Es mossega la llengua, fins que a les faccions se li desdibuixa un somriure amargat. És la seva tàctica per empassar-se les llàgrimes. Està farta de sentir-se així, viure com un paràsit, alimentant-se de records, el record de tu.
Sent com la pressió d' una bola imaginaria li puja coll amunt. Sent, també, la pluja que sortirà pels seus preciosos ulls blaus, com aquell blau de cel; ara trencat. I se sent desgraciada, perquè no aconsegueix reprimir-se.

Ploro. Les galtes em regalimen i les llepo, com quan feia abans. Ara tenen un gust molt lleu de debilitat i incertesa. Ploro com una nena petita, que se sent impotent perquè ha caigut i s'ha pelat el genoll i li bull la cama. Ploro d'innocència i desconcert. I miro, al meu costat onze mocadors rebregats i molls. M'autocompadeixo, perquè ja ningú ho farà per mi. A més, a fora és Nadal.

Tanmateix, torna a posar la cançó. La que no diu res, però alhora parla tant. És l'últim record físic que pot o vol tenir-ne. La brutícia li fa tant de mal...
I en el fons té una vaga esperança ......

Aquesta vaga esperança, que no arriba, encara que siguem 25 de desembre, al vespre. Aquesta vaga esperança que farà que em tregui la vida. I quan m'anhelis i per primer cop no trobis cap resposta; diràs: "Nadal sense tu" i et tornaràs d'un blanc fred de lluna, perquè sabràs que no valia la pena aquell capritx; aquella fan histèrica. Però t'ho hauràs buscat.

Estúpid alcohol i bogeria.

Comentaris

  • de cap a fi[Ofensiu]
    DOZOMITETSO | 29-01-2008 | Valoració: 9

    HAS patit la tristesa i las sabaut transmetre.

  • Referents[Ofensiu]
    Biel Martí | 19-05-2005 | Valoració: 7

    Referents que fan que perdem el cap, convertint-los més en ídols que en persones, que és el que són en definitva. Crec que és un relat trist, però que comporta molt de la vida i visió de la vida dels adolescents. No sé si m'explico.

  • trist[Ofensiu]
    angels | 30-12-2004 | Valoració: 8

    i emotiu, molta gent es pren el nadal per a beura i així no es pot divertir ningú, el nadal es alegria i estar en la familia, no un bebem, bebem com fan molts i desprès agafar el cotxe i .........

  • M'agrada![Ofensiu]
    BARBABLAVA | 29-12-2004

    Em recorda moltes coses... També episodis dels quals jo n'he estat la víctima i d'altres en els quals jo n'he estat el culpable. De fet en ambdós casos, n'he estat culpable i víctima o víctima i culpable. I m'agrada perquè aquesta dicotomia tu l'expresses bé. I també expresses un orgull que potser és necessari.
    Però en aquests temes no valen orgulls ni consells...
    Una pregunta, per què "onze" i no un altre número?
    El trobo un text enigmàtic, no sé per què...

  • Benvingut/da a RC[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 28-12-2004 | Valoració: 10

    M'ha agradat aquest començament. Partint del tema del concurs, has esbossat una escena de certa quotidianitat fruit de l'alcohol. M'ha agradat especialment aquestes dues frases: "M'autocompadeixo, perquè ja ningú ho farà per mi. A més, a fora és Nadal.". A fora és Nadal. Aquí, amb mi, dins meu, no ho és. És profund, aquest plantejament. I més que "Un Nadal sense tu" sembla "Un jo sense Nadal"...
    Tens també una redacció acurada que s'agraeix. I neta de faltes d'ortografia, que també s'agraeix.

    Sort i benvingut/da a la nostra petita gran família de RC!

    Vicenç

Valoració mitja: 8.5

l´Autor

Tirol

1 Relats

5 Comentaris

1556 Lectures

Valoració de l'autor: 8.50

Últims relats de l'autor