Música de la Muixeranga d'Algemesí. Opinió de Joanjo Aguar. (9-9-2015)

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses
Música de la Muixeranga d'Algemesí. Opinió de Joanjo Aguar Matoses.

El cant d'"Els Segadors" no està gens malament, sobretot en versió simfònica i coral. Apoteòsic! La "Muixeranga", però, és una música més senzilla i, potser per això, també més poderosa. Emana del cor i de la pròpia terra, uneix el poble amb el país, la gent amb el lloc on viu, la mar i la muntanya, el camp i la ciutat.... Tremendament emotiva i corprenedora, xe!

Sueca, País Valencià, Marènia (o Països Catalans). Dimecres 9 de setembre del 2015. Joanjo Aguar Matoses.

_______

Música: 'Muixeranga d'Algemesí', per la Banda Simfònica d'Algemesí i el gran dolçainer Xavier Richart. (Publicat el divendres 9 de setembre del 2011 a YouTube, per la Nova Muixeranga d'Algemesí).

Interpretació de la Muixeranga d'Algemesí al concert de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, durant la Nit del Retorn, el dimarts 6 de setembre del 2011. A càrrec de la Banda Simfònica Santa Cecília d'Algemesí, el mestre dolçainer Xavier Richart i els Dolçainers d'Algemesí.

https://www.youtube.com/watch?v=8xTVOTiKOEY

_______


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

249971 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).