Musca domèstica

Un relat de: ernestina

Sóc una mosca comú. El meu nom és Musca Domestica. La meva longitud és de 8 mil·ligrams i mig. El meu cicle vital rarament supera els 15 dies. Em queden exactament 120 minuts de vida. El meu cos és de color gris opac. Menjo de tot: excrements, derivats del sucre i de la mel, matèries residuals, partícules putrefactes...No he copulat mai. Volo.

Sóc en una sala d´uns 20 m2 en algun lloc de la ciutat. Tinc molt poca memòria, no recordo com hi he arribat, suposo que el meu instint golafre i la meva curiositat insaciable m'hi han fet entrar. En aquesta habitació hi ha quatre parets de color groc, dos paisatges rurals emmarcats, un reproductor de CD, dos mobles molt funcionals i de dimensions similars però diferent tipus de fusta, un sofà de cuir negre, una planta molt alta i saludable, una pantalla plana enorme - per la qual sento una atracció extraordinària - una catifa horrible d´ uns 80x130 i una taula petita plena de revistes i xocolatines massa ben embolicades.

També hi ha un ésser humà d´uns 40 anys de vida assegut en un extrem del sofà. Llegeix. Fa un soroll enorme quan passa pàgina a un diari esportiu. En un costat del seu colze esquerre hi detecto algunes impregnacions de glucosa; he executat un parell de temptatives preliminars però l´ésser humà s´ha desfet de mi amb habilitat, agitant el seu diari i fent alhora un estrany soroll gutural de protesta. Tinc confiança en que la son, més tard, el venci i pugui xuclar-lo sense problemes. Em queden 98 minuts de vida. Mentre inspecciono la planta, miro de recordar què en volia, d´aquell colze esquerre. Em sembla que era un bon mos de glucosa rància. Hi tornaré.

Després d´aprofitar alguna resta vegetal als peus de la planta, decideixo badar sobre una revista i deixar passar els minuts sense pressa. Observo com l´ésser humà deixa de bellugar-se i de vigilar el meu vol. Es perd en la lectura i agraeix la meva treva trencant un plàcid silenci amb les pàgines del diari. A fora comença a ploure però nosaltres dos estem a gust, recollits i protegits de qualsevol perill. Durant una bona estona vivim i morim plegats; quan s´adormi lleparé amb voracitat fins l´última partícula dolça del seu colze esquerre, però ara ens fem companyia. Som amics. Em sento bé, em frego els bracets, faig saltirons distrets sobre el comandament a distància. Fora plou i això és tranquil. Hem fet d´aquest tros de camí una unitat en la galàxia, una mica de teatre. Hem fet història. Però me n´oblido ràpidament i ara només vull sucre.

Sóc una mosca, no enyoro res. Em queden 24 minuts de vida. No he parat des que vaig néixer, tinc 1978 germans; no sé on paren, molts d´ells deuen ser morts. Se m´esgota el temps. No deixo cap missatge, no tinc por. Si us he molestat mai, perdoneu-me.



Comentaris

  • Una bona mosca...[Ofensiu]
    rnbonet | 02-05-2006

    ... O una mosca bona. De debò, no ho tinc massa clar, l'assumpte de l'adjectivació!
    Senzill, directe. Directes els tirs als "humans lectors".... Bons detalls, ironia a flor de pell...
    Només un retret: La longitud no és medeix amb mil·ligrams!!!

    PS1.-No sóc mosca; més bé mosquit fiblant, encara que no xucle sang. (Estatus reservat per la natura només als mosquits femella -entre nosaltres 'mosquites-) .
    PS2.- Vaig a llegir-ne un altre.

  • Aquest relats ens els que el narrador es fica en la pell de qualsevol cosa aquesta vegada una mosca, m'encanten. Enganxes desde el primer vol, perdó facment, aprufita els 20 escacs que et queden, menja alguna marranadota bona i àpala a volar !.
    Un petonet. Pilar

  • Senzill i original[Ofensiu]
    Sibil·la de Fortià | 02-05-2006 | Valoració: 9

    M'ha agradat. Està ben redactat i atrapa el lector des del primer moment. Potser hi trobo a faltar una mica més d'història, un final més contundent (per exemple, amb la descripció d'una mort esperable però, no per això, menys sorprenent).