MORTA LA CUCA, MORT EL VERÍ

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Diu el refrany ‘a l’estiu, tota cuca viu’, d’aquesta forma la gent senzilla – en fot emprar el terme ‘popular’, associat ara justament a la ‘gent complicada’ – volia expressar que en aquesta època de l’any , és relativament fàcil conservar la salut i procurar-se aliment.

Els nostres ‘pares i mares de la pàtria’, tant de la més propera, els Ajuntaments, com de la més llunyana, la Comunitat Econòmica Europea, s’ho agafen al peu de la lletra, i redueixen – quan no eliminen totalment – els ajuts a les classes més necessitades; els diners s’esmerçaran ara, en fires, festes i altres activitats ‘ gratuïtes’. I als que tenen – tenim – la sort de no precisar cap ajut públic, això malgrat saber que és una immoralitat , no ens fa protestar sinó molt contràriament ens apuntem a la festa i als pobres que ...

El qui remenen les cireres pensen que els pobres ja se’n sortiran fins que arribin les fredorades, i altrament apliquen allò de ‘ si te dicen que cai ... ‘.

Estem davant d’un clar exemple d’omissió del deure de socors, que malgrat reiterar-se un any i altre mai ha estat – ni dissortadament ho estarà – perseguit i penat.

Fer aquesta mena de reflexions és – en sóc plenament conscient – una bajanada, però emulant la sortida que s’ha fet tant popular al Polònia, algú ho havia de dir !!!

Em costa d’acceptar la realitat, oi ?.

Comentaris

  • Jo ho veig molt clar el que dius[Ofensiu]
    T. Cargol | 07-07-2011

    sobre l'omissió del deute de socors però hi ha gent que mana que opina que la societat "no existeix" només hi ha individus aïllats - el famós homo economicus és un home aïllat" - i que s'han d'espavilar o altrament,...

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407423 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com