Monstres Polítics

Un relat de: jorge Montolío Millán
-Un monstre polític-

Per Jorge Montolío Millán

He treballat durant trenta anys a l’hospital de Saint Justin, Califòrnia, i mai oblidaré el cas d’un pacient anomenat Billy Jonhson.
Era un mal americà, un mal samarità, un mafiós d’orígens italians que traficava amb armes, drogues i dones, normalment asiàtiques.
El meu secret és llarg i complicat, així que aniré al gra: sent perseguit per la policia, la Venerable Policia Americana, es va estampar la calavera contra un fanal del carrer.
No es matar, tot i que s’ho mereixia. Si hagués mort en aquell instant no hagués passat el que va passar, i ens haguérem estalviat la mort de molts infeliços.
Era un home de diners, i els nois de l’ambulància no dubtar a portar-lo al l’hospital de Saint Justin. Després dels anàlisi em vaig quedar amb la boca més oberta que una closca de tortuga, amb el ulls com a pits operats:
-Té amnèsia, en Billy.
Havia oblidat que era, qui era: havia oblidat tot el mal que havia fet: increïble, oi?
Van passar dos dies, curts com macarrons, i el Governador Californià es va presentar al meu despatx:
-Cab Willson?
Em va explicar el seu pla: donar-li a en Billy una vida nova: fer-li creure que era un bon home, que respectava la llei, que tenia un fill, una dona, una feina normal. El pla va començar amb excel•lents resultats! S’ho creia tot, i fins i tot li varem crear problemes falsos, per fer-ho tot més real:
-Vostè es alcohòlic, es millor que vagui a teràpia.
I ell s’ho va creure tot, i va començar una nova vida: fins i tot es va fer militant del Partit Republicà d’Amèrica!
Tot va transcórrer amb normalitat fins anys després, quan vaig un raig de cafè es va exiliar de la meva cavitat bocal al visionar el bust d’en Billy Jonhson per televisió en ple míting polític:
-Com que me dic George W. Bush Jr. que guanyaré aquestes seleccions, per Amèrica i per Jesucrist!
No vaig caure en que havia creat un monstre fins anys després.



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer