MONKEY PAINTER

Un relat de: Antari
- Avui seguiré l’estratègia del cranc, quan tots vagin endavant jo aniré enrere. No pot fallar, arribaré lluny, xavals!

Al minut, una bala li travessa el cap. La cara de Monkey Painter és un poema i comença el seu recital de crits i gestos còmics simulant indignació. Les visualitzacions pugen i els “likes” es dupliquen.

En Jan va estudiar Belles Arts, quan va finalitzar la carrera el seu propòsit era viure de la pintura però el món passava de l’art, preferia les noves tecnologies. Ell, al veure que no venia un sol quadre, va decidir endinsar-se en el món dels “streamers” (jugadors online que retransmeten les seves partides en directe). Mai li havien interessat els jocs però necessitava una font d’ingressos i va provar sort.

El seu canal va ser un èxit: la seva poca manya entretenia als seus seguidors, sobretot les seves reaccions al caure eliminat de la partida. A la societat li agradava veure que sempre hi ha algú pitjor que tu i en Jan va explotar aquest mercat de manera magnífica.

El pseudònim era l’únic que encara el lligava al món de les arts, encara que fos de manera despectiva. No se sentia orgullós de com es guanyava la vida però, d’altra banda, havia conegut gent molt maca dins el món “youtuber”.

En una de les convencions on anaven els “youtubers” amb més seguidors a nivell mundial, en Jan va explicar com es sentia i el neguit que tenia per deixar aparcat el seu somni. Molts d’ells coincidien, és per això que van decidir fer un experiment.

Aprofitant que estaven a París, van fer un directe dins el museu del Louvre. No van tenir cap problema en rebre l’autorització del museu, eren persones influents. En Jan explicava els quadres de manera amena i còmica, aconseguint que el vídeo fos un èxit.

Els museus, durant un temps, van tenir major afluència i en Monkey Painter va vendre gran part dels seus quadres. Aquest “trending tòpic” no es va allargar massa en el temps, però en Jan va fer les paus amb els seus somnis i l’Art va aconseguir un augment de “followers”.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer