Mmmm... i ara passarà un cotxe vermell!

Un relat de: Nefertitis
Va sentir de nou la tristesa d’aquella nena que s’esperava dues llargues hores davant la parada de l’autobús del parvulari. La mateixa nena que creuava els dits amb força per tal de que quan l’autobús s’aturés, al igual que a la resta dels seus companys, vinguessin a recollir-la; el pare, la mare... Però per més empeny que hi posés en aquell desig mai es complia. Els primers dies tenia por. S’assentava a la parada abraçada amb la motxilla i guaitava el seu voltant amb nerviosisme. Odiava quan algú se li acostava i li feia la típica i absurda pregunta: “encara no t’han vingut a buscar bonica?”, doncs d’alguna manera feia més intens el seu sentiment de soledat.
Amb el temps va aprendre a idear jocs per tal de fer l’espera més amena, però arribava un punt en el qual ja estava cansada de pensar que passaria un cotxe vermell, el seu, i no ho feia. Sentia la tristesa i la soledat com a úniques amigues de companyia, al mateix temps que amb força intentava no deixar caure les llàgrimes dels seus ulls.

Dinou anys després, davant l’estació del tren, a l’espera d’algú, va recuperar aquell sentiment de tristesa d’aquella nena de cinc anys. Els anys i les experiències viscudes l’havien fet més forta, però en instants com aquells els records tornaven a fer acta de presència i ella es sentia dèbil, temorosa i trista. Pensava en el perquè mai ningú la venir a buscar, perquè li prometien de recollir-la i després no ho feien...
El clàxon d’un cotxe la va sobtar i la va fer tornar al present. Llavors, va seure en aquell banc just davant de la carretera, va agafar el llibre i com sempre, es va esperar.

Comentaris

  • Sensacions i emocions[Ofensiu]
    Àlex Vidal Vidal | 19-12-2011 | Valoració: 10

    Un dia, un amic que és un autèntic activista cultural em va dir que l'art ha de provocar sensacions, no sentiments. En el cas del teu relat, m'ha provocat emocions. Se m'ha fet el cor petit, he tingut ganes de parlar amb la protagonista, de dir qualsevol bajanada per arrancar-li un somriure. Quina imatge més colpidora la de la nena abraçada a la seva motxilla!
    Per uns moments m'he sentit molt trist i molt solidari a la vegada. I això ho has aconseguit amb un petit relat. Gràcies.

    Salut i bona lletra!

  • un relat que desprèn una gran tristor...[Ofensiu]
    joandemataro | 06-07-2011 | Valoració: 10

    en els pensaments d'una protagonista que arrossega una soledat i una manca d'estima des de la infantesa... es fa colpidor i dóna per pensar

    molt ben escrit, et felicito
    i moltes gràcies pel teu comentari als meus miralls ets molt amable
    fins aviat
    bon inici d'estiu

    joan

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86121 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.