Mitja dotzena de propòsits seriosos pel 2007

Un relat de: rnbonet

Hom acostuma a fer propòsits quan comença l'any. Aquestos són els meus, per aquest:

1ª.- No anar al gimnàs per perdre pes o greix. Es poden perdre quilos amb altres tipus d'activitat que no siguen els purament gimnàstics. Com fer espàrrecs, bolets, caragols, herbes remeieres, ‘exercicis amatoris'. Són afers més agraïts, més plaents, -sobretot el darrer- al meu entendre.

2ª.- No dependre anglès. Amb les poques angleses i els escassos anglesos que conec em puc defensar en català/valencià, castellà estàndard, i ensenyes.

3ª. No preocupar-me excessivament pel colesterol. Per tant, sopar fora casa, quan més sovint, millor. O siga, quan m'ho permeten els calés i m'acompanye la dona. I menjar marisc i/o peix, frescs.

4ª.- No al sedentarisme. Fer un viatge o una eixideta de tant en tant. Que vol dir quan els néts i els fills ens donen permís. (De vegades, aquest darrer apartat ens el botem, la dona i jo. I inventem una excusa ‘vàlida': per exemple, a la tardor, anar a buscar rovellons).

5ª.- No abandonar les begudes alcohòliques. Un gotet de bon vi - millor "priorat" o "ribera del duero"- al dia, dinant. O una cerveseta quan fa calor. O una copeta de brandi/conyac allà a les mil.

6ª.- No abandonar la lectura ni l'escriptura. Per tant, continuar ‘donant-vos la llanda' a RC. I si en cap moment noteu la meua absència, és que me n'he anat a un viatget sense retorn. I potser no siga estrany. I no s'haurà acabat el món. Bo, el meu, sí. Una ens en toca. O no? És llei de vida.

Comentaris

  • Què puc dir-te?[Ofensiu]
    Frida/Núria | 24-01-2007

    T'agraeixo el comentaris que has fet sobre la meva reflexió de la sargantana. Ja fa dies que et llegeixo, però no m'atreveixo gaire a fer comentaris i molt menys després de llegir el teu encertat escrit anomenat Personal i transferible. Què pot dir l'aprenent de poeta o escriptor? Només potser que sóc de les que intento aprendre. I també que a vegades t'adones de les errades un cop penjades.
    Ja sento l'olor de l'arròs aquest que dius t'has menjat!
    Per cert, el lliri al que et refereixes, també el tinc al pati i no sé com es diu, però ho preguntaré.
    Salut!

  • gypsy | 17-01-2007

    no em semblen uns propòsits ni extraordinaris ni escrits per excel.lir, són entretinguts i ens hi podem identificar.
    La hòstia en moto no són, però agradables i passen d'allò més bé.

    Salut i rebolica!

    (així t'agrada més, al teu estil inconfusible i provocador? )

    Pels comentaris llegits, no he fet com tu, no me'ls he llegit de dalt a baix, veig que també tens els teus amics particulars i les teves preferències i no ets tan crític amb ells ni ells amb tu.
    Això d'encendre fogueres, o tots moros o tots cristians, això seria d'honestedat.
    gypsy

  • Volia ésser crítica...[Ofensiu]
    angie | 16-01-2007

    però no puc!. Amic Bonet, mitja dotzena de bons rovells, amb substància i consistents.
    És un relat atípic, potser és més una reflexió madurada amb el temps i duta a terme des de la intel.ligència i les ganes d'aprofitar el temps.
    Només un però, el títol... podria haver estat : "Mitja dotzena" (al meu entendre més misteriós i convidant al lector a averiguar de què coi es tracta).
    Al final he estat una mica crítica... oe oe oe oe ... em costa, em costa, però m'ho apuntaré a la llista dels meus propòsits juntament amb el de la seriositat, jajaja

    petons (aquests sempre hi seran per a tu)

    angie

  • Noi... genial [Ofensiu]
    Charly | 11-01-2007

    m'has tocat la fibraa.. i a mi el metge fotent-me bronca pel colesterol, i que vagi més al gimàs... collons, m'encanta que algú pensi com jo, i tu amb la teva lírica precisa i riallera, m'has alegrat el dia. un petó ben gros. Per cert... et puc demanar que et llegeixis alguna de les rondalletes que fa la meva filla. es diu Gali, i li anirà bé tenir unes quantes lectures crítiques. Petons i bon any

  • Jo afegiria...[Ofensiu]
    F. Arnau | 09-01-2007 | Valoració: 10

    -Continuar sense mòbil.
    -Llençar el televisor pel balcó.
    -No renovar el DNI.
    -Prejubilar-me!!!

    Amb aquesta darrera em conforme.
    Una forta abraçada!

    FRANCESC

  • Nen...[Ofensiu]
    AVERROIS | 09-01-2007 | Valoració: 10

    ...et mereixes el 10 perquè has clavat tots els meus pensaments per aquest any i al mateix temps m'has donat alguna idea per fer una escapada amb la dona.
    Salut i força.

    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356876 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!