Missió impossible

Un relat de: angie

Ho tenia tot estudiat. Seria a primera hora de la tarda, just quan en Daniel aprofitava per tancar-se a l'habitació i xatejar, i els pares prenien possessió del comandament a distància. Es creava un clima de desconnexió familiar que l'ajudaria a desaparèixer sense problemes. Tenia preparada una motxilla amb unes quantes llaminadures, una llibreta, un llapis, una tovallola i els quaranta euros que el seu germà havia estalviat durant l'estiu fent feines al jardí. Si no el volien dur a la platja, hi aniria ell tot sol. Sabia que el tren sortia a les 17.30 i que, per arribar-hi, només li calia agafar un autobús. Evitaria passar per davant els comerços on la família comprava, no fos cas que el veiessin sol i s'estranyessin. Sortí de casa per la porta que donava al pati i saltà la tanca de bruc. El gos bordà, però un núvol de sucre va ser suficient per fer-lo callar.

Arribà a l'estació abans d'hora. S'assegué al costat d'una dona que duia un cotxet amb un nen petit. El camuflatge perfecte. Va treure la llibreta i començà a escriure les primeres ratlles del seu "diari de viatge" : "He arribat. El tren vindrà en quinze minuts. Estic nerviós. A més a més, crec que he menjat massa cireres per postres i em comença a fer mal la panxa. La mare segur que sabria què fer.". Es donà pressa per trobar els lavabos i mentre era dins, un munt d'imatges terribles se li aparegueren tot observant els gargots pintats a la porta. Sortí més ràpid que entrà. Una nena amb una espessa cabellera negra, pentinada amb dues cues, li va treure la llengua i això provocà que les llàgrimes li inundessin els ulls. "Mare, mira què em fa aquesta nena?".
Va ser llavors quan la dona del cotxet s'apropà i li preguntà si s'havia perdut i com es deia. Allò va ser massa, començà a plorar desconsolat mentre fugia. No sabia on agafar l'autobús que el tornaria a casa, així que, guiant-se amb la torre del campanar de St.Carles, caminà durant una bona estona. Tornà a saltar la tanca del pati. El gos tornà a bordar. Entrà a la cuina, travessà el passadís, pujà a la seva habitació i s'estirà clavant els ulls al sostre.

- Guillem!. Què fas? - cridà la mare. Espero no hagis fet cap entremaliadura, eh?. Que quan no se't sent, ja podem tremolar…

Comentaris

  • És cert per un nen que....[Ofensiu]
    llamp! | 20-02-2009


    ... escapar-se de casa és tota una aventura, més quan no es té ni el seny ni el coneixement per ficar-se qui sap on.

    He decidit comentar-te aquest relat, pq només hi tens 3 comentaris. És impressionant la quantitat de lectures, comentaris, vots i la valoració que tens. Clar que si penjes relats des del 2005, en tens 185 de publicats i 1287 comentaris, no és extrany que se't valori amb un 9,8, de les més altes notes.

    Però, deixant de banda les estadístiques, que sempre són odioses, no coneixia la teva trajectòria dins de RC. Jo fa molt poc que corro pel Fòrum, desde Octubre de 2007, quan m'hi vaig aficionar força.

    Gràcies pel teu comentari, s'agraeixen els comentaris llargs i amb contingut, com el teu. El meu nick: llampec manifestat té els dies comptats. Me l'he canviat per una qüestió personal que no vé al cas i que no te'n parlaré en aquest comentari. Però és una situació transitòria (espero).

    He vist el teu correu-e a la teva biografia, si no et molesta, de tant en tant rebràs algún correu meu d'aquells que són sempre inoportuns, però sorprenents si no te'ls esperes. En el cas que no t'interessés rebre correus meus, m'ho dius i ja tà.

    La teva biografia comença força pessimista, però acaba fent un crit a la valentia per fer fora les pors. Hi estic plenament d'acord.

    Mentre tu apel.laves, en el comentari que m'has deixat a interessar-se pels demés abans que deixar-se interessar... Jo ho veig de forma similar:

    Quan era més jove entre els companys de classe ens deiem: "Dos no es barallen si un no vol", això crec que es pot aplicar a l'amistat i a l'amor d'aquesta forma: "Dos no s'estimen si un no vol", podent canviar el verb per: odiar, parlar, entendre, etc.

    La cosa es complica quan són 3 o més persones... llavors deixa de tenir sentit la màxima.

    Bé, a part de tot això que t'he dit, he vist que darrerament surts molt al Fòrum, jo també. Tothom té temporades. No sé quan durarà la meva. De fet, no tinc altra cosa millor que fer que comentar a molta gent, crear molts poemes i ésser amic dels relataires.

    Veig que acostumes a participar molt als Reptes clàssics. Jo, si llegeixo molta lletra, m'entra son i em marejo, no suporto llegir gaires escrits molt llargs pq em poso ansiós i tinc ganes d'acabar d'immediat.

    Prefereixo la poesia, la poesia pot ser un flaix que t'il·lumina i desapareix, et deixa un regust de boca amb el que el teu cervell maquina i rumia i dóna voltes fins a donar-li diverses interpretacions. Ja em perdonaràs pel rotllo, però és que també em sé enrotllar quan m'ho proposo.

    Dit això, el llampec s'acomiada de tu, esperant haver trobat una amiga més a RC, angie.

    A reveure.

  • Un relat...[Ofensiu]
    berenguer | 09-11-2008

    tendre, emotiu...i real. M'ha recordat un episodi semblant que vaig viure jo. tot i que en un poble petit la cosa no té tant de mèrit. Molt ben escrit, et felicito. Veig que tens un munt de comentaris a tots els teus contes! per això he vingut a llegir aquest, potser és una reacció infantil (com la del protagonista del teu relat)
    però així sembla que té més importància.
    Una abraçada!

  • Escapades com aquesta...[Ofensiu]
    Fredegard Dogwood of Shadydowns | 15-03-2008 | Valoració: 10

    ...són una excursió en l'autoconeixença, adintrar-se en un mateix. Al protagonista li ha servit per adonar-se de que encara ha de creixer. M'ha agradat moltíssim.

    Una abraçada.

  • Falta saber[Ofensiu]
    Melcior | 14-01-2008

    de quines edats estem parlant .
    Endavant!

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

277024 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com