MISÈRIES D'UN ESTAT

Un relat de: jomagi

En ple mes de juny aquelles immenses i bastes extensions que foren geomètricament llaurades i airejades sense aturador durant el mes de març, l’arròs ja començava a treure el cap. Aquella grandesa observada calmosament, donava fe de la immensa magnitud del fastuós delta de l’Ebre.
El que ningú sabia era que en aquell paratge tant meravellós ple de natura esclatant, uns mesos enrere uns inusitats visitants hi foren hostatjats.
Tot va començar en la inesperada visita d’uns importants personatges del Govern en funcions. Sempre s’ha mantingut que entre ells hi havia el president en funcions del Govern Central. Hi ha qui diu, que aquella visita d’incògnit en aquells indrets curulls d’extensíssims camps d’arròs, era per fugir de l’atzucac de l’enrarit ambient polític, de la corrupció, de la decidida deriva independentista de Catalunya o la manca d’acord per formar govern, ateses les dificultats d’obtenir la majoria d’escons en el Congres de la capital de l’Estat. O potser volia consultar i meditar noves estratègies foscament estudiades pel seu reduït comitè de l’equip de Govern.
Sigui com sigui se sap que varen fer cap a un mas propietat d’un pagès militant furibund i activíssim del partit que hores d’ara encara mal governa desesperadament i amb funcions la nació. Aquest pagès també tenia un petit taller de pneumàtics per a tractors agrícoles, d’aquells tant immensos i abundants en àrees rurals com aquella.
Se sap que diuen com a rumor o per pura xafarderia de cafè que tot i que el mas estava força apartat del nucli urbà, en una d’aquelles nits que s’hi hostejaren se sentiren fortes i acalorades discussions.
Han passat mesos d’aquests fets i realment ningú sap res. Sols se sap que fa mesos el President en funcions resta desaparegut del tot. El caos és importantíssim tant a nivell nacional com internacional...
També se sap que el pagès militant i propietari del mas i del taller de pneumàtics s’ho va malvendre tot precipitadament. Diuen que deixà la seva dona per fugir amb una romanesa o hongaresa. D’altres diuen que si està a Costa Rica o ves a saber on.
Un amic d’ell diu que tenint el seu tractor al taller per canviar-li els immensos pneumàtics del darrera, se’l trobà amb els pneumàtics nous de trinca perfectament coŀlocats amb una nota que deia:
-Ximo. Ja tens el tractor ben calçat. Son de la millor marca que existeix. Si els cuides be et duraran molts anys. Com amic meu no te’ls cobro. Si algun dia torno ja m’ho pagaràs amb una bona mariscada. Una abraçada.

Comentaris

  • Els visitants[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 28-02-2016 | Valoració: 10

    Puf! A què em sona tot açò. Estranyes visites, noves estratègies, una nit de poltersgeist que ni de Cuarto milenio, la fugida d'aquest furibund personatge, ningú no sap res... Sí, em sona tant.... a les misèries a que en tenen ja tan ben acostumats, mentre, per tot arreu, la misèria va prosperant... La que ells van escampant, ja que tot els pertany. Molt bon treball i gràcies pel comentari. Una abraçada des de València. Per cert, també dir-te que m'han agradat força els teus darrers treballs i que seguiré llegint-te.

  • Molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 27-02-2016 | Valoració: 10

    Un relat precios

  • L'arròs? A la cassola![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 27-02-2016 | Valoració: 10

    La manífica terra del delta de l'Ebre, la seva personal gent, el seu etern bon humor i el seu gran menjar com a protagonistas d'un relat molt actual, amb la política i la corrupción com a protagonistas. Per cert, coneixies que l'actual Poble Nou del Delta, el va fundar Franco els anys cinquanta amb el nom de Villafranco del Delta? I no és broma! Una abraçada i felicitats per fer-nos pensar.

    Aleix

  • Felicitacions !!![Ofensiu]
    Gardenia | 27-02-2016 | Valoració: 10

    Fa molts de dies que volia veure un relat com aquest.
    Ets molt bo.
    Magnífic relat.
    Com un deia ... Endavant noi tu et un diamant molt valuós !!!

Valoració mitja: 10