Mil bocins

Un relat de: Gica Casamare

Va matxucar la foto amb totes les forces, grunyint de ràbia.
Havia recordat aquell moment amb dolçor, era un record molt proper tot i la distància de centenars de dies. Semblava que encara notés les mans que l'apretaven amb una subtil fermesa per les espatlles, apropant el pit farcit de cor latent, alhora que els llavis petits i tendres la besaven amb tota calidesa.
El record d'aquell bes nadalenc la conduïa a la nostàlgia en les nits de tempestes elèctriques. Tancava els ulls i sentia la fermesa de les seves petites mans. Les enyorava.
Però havia trobat el paquet amb les fotos del Nadal anterior, les havia guardat al primer calaix que va trobar, eren els dies de ruptura, de passar el teló i començar una reflexió interior sobre el jo i el nos.
Havia obert el paquet dels revelats i va mirar en deteniment aquelles imatges copsades: els regals, l'arbre de plàstic adornat amb boles llampants i llums de colors, el tió amb barretina i pipa de fumar, els nens dels altri els pares del Sr.Furkulitza. Somriure i felicitat, avantsala de la foscor de la passada primavera i de la disbauxa d'estiu.
Mirava la imatge i no s'ho creia, el Sr.Furkulitza l'estava besant i ella cloïa els ulls amb fruïció, gaudint d'aquell tacte sentimental tant escàs en aquelles setmanes. Però el Sr.Furkulitza tenia els ulls oberts i mirava còmicament al sostre. La tendresa que ella recordava era una "pose" de fotografia d'estil còmic! Era una gracieta superficial.
El bell record en mil bocins... com en mil bocins va esdevenir la foto, enmig d'uns renecs irats innarrables per l'autor.
Al mateix temps, el Sr.Furkulitza quedava trinxat en mil bocins després d'haver decidit comprar un magnífic ram de roses, després de sentir un impuls de demanar perdó sense saber ben bé perquè, va ser mirar el sostre de l'habitació i sentir-se molt culpable. Una culpabilitat multiplicada pels mil bocins.

Comentaris

  • fututenguritza!!![Ofensiu]
    quetzcoatl | 30-09-2005 | Valoració: 10

    Fantàstic, còmic...? Quasi una tragèdia!!!

    És trist i melancòlic, tot i que evoca moments de felicitat i molta tendresa.
    M'he imaginat un suro amb alguns dels bocins de la foto del senyor furkulitza penjades, maldestrament, i essent atacades per un enforquillador malèvol que inicia experiments de vodoo.

    Sempre d'un estil fresc, Gica.

    Una abraçada camarada!

    m

  • TROCETS[Ofensiu]
    abeixa | 29-09-2005 | Valoració: 10

    DE FOTOS . M'AGRADTA

  • Llibre | 29-09-2005

    Un gir inesperat... és clar que l'has catalogat dins l'apartat "Humor", i alguna cosa havia de passar, no?

    Doncs això, un gir inesperat al final... però un pèl precipitat, no? No sé... m'hagués agradat més relat, que continués, que s'expliqués una mica més. No molt, tampoc. No es tracta d'escriure una novel·la. Però m'ha semblat brusc.

    Amb tot, que quedi clar que m'has fet somriure. I si era la finalitat, aconseguir un somriure, ho has aconseguit.

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Gica Casamare

Gica Casamare

71 Relats

182 Comentaris

111718 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Nascut en la boira enmig de la il.lusió de la llibertat nacional i la justícia proletària, entre torrades castanyes de tardor.
No gaire esportista tot i guanyar una lliga de futbol sala, sent el suplent més complet de la generació d'or de les monges!
Ara, servent de la RES PUBLICA.

http://casalsprat.blogspot.com