MESSIGUAL

Un relat de: Jaumedelleida

MESSIGUAL

L’enunciat no te res a veure amb el millor jugador culé i del futbol mundial, sinó que respon a una sinonímia d’una coneguda marca de roba informal i jove, que gairebé sona igual (així no en faig propaganda directa).

D’aquesta coneguda marca n’he estat client darrerament, aprofitant l’obertura d’un nou establiment de la mateixa, en un mercat modernista recentment restaurat de la meva ciutat, on totes les millors etiquetes en voga, venen gènere a preus d’outlet.
Doncs bé, jo tot cofoi, vaig ser agosarat i vaig agafar-me un jersei de coloraines que semblava confeccionat per pedaços de distints colors foscos i cosits de forma que el dret semblava talment capgirat, si no fos perquè l’etiqueta en qüestió de dita marca, restava degudament col•locada al seu lloc del coll.

A l’endemà, quan vaig voler lluir-lo, més d’una persona amiga i alguna desconeguda també, amb tota la delicadesa que n’eren capaces i perquè jo no envermellís a l’avisar-me, m’anaven indicant o suggerint, que potser degut a una distracció meva o per les presses en vestir-me -qui sap?- m’hauria col•locat el jersei al revés i jo, no me n’hauria adonat. Per això, l’advertiment en qüestió.

Jo que n’era molt conscient de l’aparença del jersei que duia a sobre, agraïa molt sincerament els consells que em donaven, però els hi havia de respondre que la peça era així i que responia al tipus de disseny de la determinada marca, i que si me la vaig comprar, era perquè és d’una línia jovenívola que fa - sobre tot a la meva edat que supera ja els seixanta- sembli que em tregui anys de sobre, i això, la veritat m’agrada.

El cert, és què sembli el que sembli una peça així, i diguin el que diguin, m’és del tot indiferent, és a dir, “messigual” .

Comentaris

  • Colors al vent[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 27-04-2014 | Valoració: 10

    Sí senyor, colors al vent en qualsevol edat, clar que sí! I per quina raó no es poden portar als seixanta anys? Què passa, que s'ha de vestir de negre en aquesta edat? No senyor! Si no ho pots fer ara, quan ho faràs? Felicitats per la sinceritat i per dir les coses com cal. Una abraçada Jaume.

    Aleix

  • Ai Jaume, Jaume![Ofensiu]
    rautortor | 26-04-2014


    Com més grans ens fem, més agosarats. Com ha de ser. A la nostra joventut no era gens fàcil lluir segons quina roba. Primer, pels preus i segon, perquè a Lleida tampoc no hi havia tanta oferta, diguem-ne “llampant”, com ara. Recordo que als vint-i-tres, als anys dels hippies, em volia comprar un jersei vermell ben llarg, fins al genolls. Impossible. Finalment vaig optar perquè una amiga de la família me’l confeccionés expressament per mi. Encara recordo la cara de les monges del Mater –en aquell temps donava classes de llatí al seu col·legi– en veure’m vestit amb aquell súper jersei i amb el cabell llarg –aleshores encara en tenia. I és clar, em van cridar l’atenció. La meva resposta va ser contundent –un té el seu amor propi. Germana, què és més important l’aparença externa o la manera de donar les classes? No em va contestar. Això sí, l’any vinent ja no em van renovar el contracte.
    Això no obstant, sempre m’ha quedat el dubte de si ho van fer pel meu aspecte, per la meva rectitud i inflexibilitat a l’hora de puntuar prescindint de cognoms i altres prerrogatives, o perquè encara no tenia acabada la llicenciatura. Sigui com sigui, va ser una bona experiència.

    Ara bé i tornant al teu jersei, una pregunta final. Hi hauria la possibilitat que al taller de confecció s’haguessin equivocat a l’hora d’enganxar l’etiqueta? Ho has comprovat? Ho dic perquè, a vegades, el concepte outlet sol ser sinònim d’ aquell altre de “tares”.

    Així i tot, admiro el teu sentit de l’humor. Per tant, si a tu “tessigual”, a mi, també. Sí senyor!

    Raül

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

370955 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com