M'entren unes coses!

Un relat de: rnbonet

M'entren unes coses!
(Carta de soldat en honor a "brumari", pel seu text "Aquell sexe...tan difícil")


Campament de Marines. (Paterna) 24-05-1959

Benvolguda Anna:
He rebut les teues calces, junt amb la carta que m'enviares, fa uns dies. Quina alegria, notar una flaire teua, íntima!, encara que estigues lluny. No sé si t'ho creuràs, però, quan estic pensant en tu, només en veure-les, m'entren unes pessigolles al baix ventre! I de seguida et recorde quan, l'estiu passat, a la platja, venies cap a mi àgil, esvelta, sensual... Jo, estès a la sorra, et mirava la teua cara bonica. Després sense quasi voler-ho, el meu esguard anava baixant: et veia els pits, turgents, amples, a penes tapats per un trocet de tela blava. Era menut el banyador? De vegades, confonent-se tela i cel, me'ls imaginava nus. Ai, els teus mugrons rosats! Anava baixant els ulls, imaginant la resta, com més t'aproximaves... i uns pelets rossos i suaus centraren tota la meua atenció. No, no eren imaginacions meues! On creus que estaven?
I a la vesprada, amb el llebeig, les passejades vara el mar, allà on l'aigua i terra es confonen... I aquell dia, darrere el muntanyàs, les estrebades i les dolces carícies i paraules... I en el moment més crític, quan ja quasi -no vull ni recordar-ho-, estàvem units en un sol cos... la guàrdia civil de costes! Ara, de debò, me'n ric... Aleshores, el problema va ser nostre. Recordes? No ho contàrem als amics.
Anna, t'he de deixar; toquen a taula. I menjar, ací estant, és una de les poque coses amb trellat que fem! Diuen que el mes vinent tindrem permís de quatre dies... Podrem, si més no, recuperar un poc del temps perdut!
Un bes ben fort allà on tu saps.
T'estima,
Joan

Comentaris

  • Res més a afegir[Ofensiu]
    copernic | 17-05-2005 | Valoració: 9

    Només que veig que també domines l'epístola, amb un gran poder d'evocació i els records que sempre són selectius i bells com la nòvia del soldat. Fins aviat.

  • Divertidíssim (i evocador a la vegada)[Ofensiu]
    pivotatomic | 17-03-2005 | Valoració: 9

    Malgrat no haver fet la mili (jo sóc dels que va tenir la sort de fer-se objector de no se sap ben-bé què), en quatre línees m'he vist transportat a un d'aquells campaments que he vist a les pel.lícules i he sentit explicar al meu pare i tiets. També m'has fet copsar la melangia i el desconcert del pobre protagonista, que es veu clarament que no sap què collons fot perdent el temps vestit de caqui.

    Però el millor del relat no és això. El millor és aquesta frase "I en el moment més crític, quan ja quasi -no vull ni recordar-ho-, estàvem units en un sol cos... la guàrdia civil de costes! " que m'ha fet esclatar de riure en veu alta (m'encanta quan em passa una cosa així).

    Bonet, estas fet un Michael Jordan, tu... se't pot passar la pilota sense por, en la seguretat que la faras passar per l'anella... donant de passada espectacle. Tres punts (i tir adicional) més per tú!

  • Imatges de dones[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 16-03-2005 | Valoració: 9

    Crees imatges de dones ensisadores que exalten el cor, i alguna cosa més. Entre el mar i les dones, les imatges tendres i dolces proliferen. Manegues el vocabulari, tan irònic a vegades, tant tendre d'altres amb destresa.

  • El to irònic i el seriós comparats[Ofensiu]
    T. Cargol | 15-03-2005

    rmbonet
    Ja fa temps qeu vas anar a fer al mili!
    Llavors jo tenia 6 anys i em falta ja molt pel al cap i el tinc gris.
    De debó, tens lèxic - gairebé - com al C. Cabus, punt u.
    Punt dos, m'agradés quan fas poemes seriosos. No necessariament millores amb el to irònico-valencià.



  • que maco...[Ofensiu]
    AnNna | 15-03-2005 | Valoració: 9

    a qui no li faria il·lusió rebre una carta tan bonica? l'enyorança es fa terrible quan els estimats són lluny. aiix...
    m'agrada, és maquíssim!!! jejeje!
    segueix escrivint!!!
    petons,

    AnNna

  • En primer lloc,[Ofensiu]
    brumari | 01-03-2005 | Valoració: 9

    t'agraeixo l'honor que em fas.

    Llegint el teu relat, mentre el soldat Joan recordava les seves dolces vivències amb l'Anna, jo he evocat el meu - no tan dolç - servei militar. Perquè, com diu la Lavínia, el teu soldat era, en definitiva, un home afortunat.

    La teva narració m'ha agradat. Està molt ben escrita i és versemblant, sobre tot l'episodi de la guàrdia civil, que també m'ha dut el record de llunyanes aventures.

    Una abraçada

  • i que més puc dir ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 28-02-2005

    després dels comentaris anteriors no puc afegir res, només dir que com sempre ha estat un gran plaer llegir-te...

    una aferrada

    Conxa

  • Aquesta prenda[Ofensiu]
    Lavínia | 27-02-2005 | Valoració: 10

    tan íntima d'una dona en mans d'un soldat em porta a la màxima de "fes l'amor i no la guerra". Ara que ja no hi ha "mili" obligatòria, per a aquest soldat del relat, el fet de trobar-se amb dona que desperta els seus sentits més vitals, deu de ser "la porta oberta del cel". La repressió d'aquells anys dels quals parlava Brumari, per al soldat, doncs, no eren tan foscos.

    Enhorabona, per a ell i per a tu, rnbonet, perquè altra vegada expliques sensacions personals de manera força personal, entenedora i poètica, al cap i a la fi!

    Una abraçada

  • Déu![Ofensiu]
    Thalassa | 26-02-2005 | Valoració: 9

    és extremadament dolç, bell i eròtic... ens portes imatges d'una sensibilitat que vessa i d'una certesa que ens eriça els sentits...

    Felicitats per un soldat tan ben trobat

    Thalassa

Valoració mitja: 9.25

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357132 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!