Menorca t'estimo.

Un relat de: maricel

Aquest estiu a Menorca es temps màgic. Menorca es màgia, es vida, Menorca t'enganxa, m'enganxa i fa que desitgi amb totes ses meues forces (i més) que sa darrera posta de sol d'aquest istiu no arribi mai a s'illa. Que aquest estiu sigui etern…
Menorca es especial, qui la viu i no s'he n'enamora no te sang a ses venes.
Menorca son nits elegants tocades per es vent de sa tramuntana. Son es vespres de berbena, son es amics, son ses cançons, es sa calor, son ses avarques… es Menorca.
Menorca es l'elegància del mediterrà, envoltada d'aigües cristal·lines de fons marins de originalitat envejables. Menorca son platges infinites, platges d'arena dolça i d'aigua salada, de platges amagades, de platges que veuen nens com corren, que veuen nens com creixen, que veuen nens com marxen, que veuen nens que ja no son tan nens.
Menorca son cales, petites cales plenes d'encant, de cales inesperades, de cales profundes…
Menorca te es tacte de ses roques de marès, de peuades damunt s'arena i cales del Pilar. S' illa sona a "ja t'ho diré" i "sis de ponent" a "jo tenia una caseta.." i a "cala Mongo"… te gust a joventut a vitalitat i eterna tranquil·litat.. però quan se ones de la mar toquen s'arena humida explota sa locura que Menorca porta a dins.
Menorca son racons, milers de racons infinits..per robar-se petons, per contar secrets, per conèixer una bella amistat, per demanar perdó, per somriure, per embogir..
Però per jo, lo més polit de Menorca i el que la distingeix més d'altres llocs.. es es seu accent menorquí. S'accent menorquí es peculiar, es diferent.. es un "idò" es un "es ver?", es s'article salat.. salat com els menorquins, com la mar…
Menorca t'estimo. Estic orgullosa de tenir ses meues arrels on les tenc, i sé que per molt enfora que vagi a viure a estudiar i potser algun dia a treballar, jo sempre em sentiré Menorquina. Aquí ho tenc tot. Tenc un paradís, si.. Menorca ets un paradís.



MENORCA, tu ets un raconet (gran, gran, gran) del meu món :)

Comentaris

  • Es nota...[Ofensiu]
    F. Arnau | 18-11-2009

    ... que t'estimes la teua illa.
    Jo també l'enyore i en quan puga tornaré.
    Una forta abraçada des del País Valencià!!!

    FRANCESC

    PS M'alegre de que t'agradara la meua "Oda a Menorca"

  • En diuen "morriña"[Ofensiu]
    TiK_X_Ki | 06-09-2009

    Diuen que només els gallecs saben ben bé el significat de la paraula morrinya, que només tenen morrinya aquells gallecs que, visquent lluny de la seva terra, senten les seves arrels més que mai, i enyoren tot el que "el teu món" pot significar.

    Jo, catalana de naixement, i estudant a Euskal Herria, puc dir que entenc el significat de la paraula morrinya, i pel relat que tu has escrit, penso que tu també l'has trobat.

    Quan jo torno a casa i estic amb els meu, també desitjo que el temps s'aturi, i veig el Bages el tros de terra més preciós del món sencer.

    Gràcies i enhorabona pel relat.

  • La primera vegada[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 08-08-2009

    que vaig visitar la teva preciosa illa, ja me'n vaig enamorar i estic d'acord amb el que, amb tant d'entusiasme, descrius.
    Un relat exultant i molt ben escrit.
    Gràcies pel teu carinyós comentari, maricel.
    Una abraçada.
    Nonna_Carme

  • llenguatge[Ofensiu]
    Hellistern | 31-07-2009

    M'encanta el llenguatge que has utilitzat. Enhorabona.

  • MOlt ben descrit[Ofensiu]
    Jere Soler G | 30-07-2009

    Em fas venir ganes d'anar-hi; és un dels paradisos que tinc pendent, i espero no arribar-hi massa tard.
    M'agrafa molt com has transmès el sentiment, t'aniré llegint.

  • I jo![Ofensiu]
    rnbonet | 30-07-2009

    Un bon treball el teu: de nostàlgia, d'amor cap una terra antiga i moderna alhora, on el temps és una excusa de rellotge...
    Fa quaranta anys vaig estar vàries vegades: unes a lloc concret; d'altres, perdut i sense mapa. I em va encnatar, emocionar, viure, fer pensar,... Pensem, la dona i jo, tornar-hi!

    Veurem si el temps -ara som jubilats- 'mata' el verí. Esperem que no!

    Salut i rebolica!

  • F. Escandell | 30-07-2009 | Valoració: 10

    M'ha encantat es teu relat! Jo som eivissenca, i part des sentiments que tu tens cap a sa teua estimada illa, jo els tenc cap a sa meua.
    I és que ses persones illenques mos sentim més de ca nostra que qualsevol altra persona... Per què deu ser?

    També m'ha agradat perquè has escrit en menorquí, i això sempre està molt bé... Sa veritat és que escrit es pareix a s'eivissenc, però pronunciat no... Sigui com sigui, està clar que cap des dos dialectes NO és mallorquí!!!

    Una abraçada molt forta!!

l´Autor

Foto de perfil de maricel

maricel

18 Relats

41 Comentaris

23526 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Nascuda el 1990 a la bonica illa de Menorca, creixent entre cales, penya segats i platges de sorra encantada. En l'actualitat està visquent a Barcelona per formar-se com a empresària a l'universitat Pompeu Fabra, però els qui la coneixen bé saben que el que li agrada de veritat es plasmar els seus sentiments sobre un paper... :) plaer.de.ma.vida.