Memòria d'R.B. (3)

Un relat de: Siset Devesa


Le Mans? Nürburgring? Indianàpolis?
R.B. va ser propietari d’una de les primeres unitats de Peugeot 505 que van córrer per Girona. Era un cotxe que feia patxoca: ampli, elegant, llarg i de bones prestacions. Assegurava que a la factoria Peugeot mateix li havien fet una sèrie de modificacions de fàbrica que n’augmentaven el rendiment, la velocitat punta i la potència cosa de no dir. Amb aquell auto es sentia el rei de l’autopista i en una època on la presència de radars no era tan habitual com és ara, feia anades i tornades a Barcelona a ritme de Grand Prix.
Un dia, de tornada cap a terres gironines, avançava pel carril de l’esquerra a una velocitat escandalosa. Pel retrovisor va veure com un Porsche Turbo li feia llums, demanant pas. Es va situar al carril central i l’esportiu alemany el va avançar. El conductor del Porsche li va fer un senyal estrany: va aixecar la mà dreta amb els dits polze, índex i del mig ben estesos. Sense afluixar la velocitat, va seguir camí fins que el va atrapar un Ferrari 512 BB, vermell sang. Igualment, el conductor va ensenyar-li tres dits en avançar-lo: l’índex, el del mig i l’anular, aquesta vegada. Uns quilometres més amunt –tot això sense abaixar el règim del motor ni perdre pistonada- va ser l’hora que un flamant Aston Martin se li posés a roda. Uns avisos lluminosos i el conductor del majestuós esportiu anglès el va superar mostrant-li una enigmàtica mà amb tres dits alçats. El nostre home començava a estar intrigat amb tant senyal tri-digital, però aviat va conèixer la raó dels signes dels conductors dels tres grans esportius, els únics vehicles que li havien fotut canya en tota l’autopista.

Era el moment d’arribar a la barrera del peatge de La Roca del Vallès i, en la maniobra d’afluixar la velocitat per entrar al carril de la taquilla, va notar que el cul del cotxe se n’anava avall. Un impacte a terra i un arrosegar de ferros li van resoldre l’enigma: havia fet tot aquell trajecte a una velocitat d’infart…amb tres rodes! La que feia quatre es devia haver descargolat dels espàrrecs ves a saber on i mai mes se’n va tenir notícia.

I, evidentment, explicava tots aquests sopars de duro sense ni despentinar-se. I si es posava vermell era tan sols per la passió amb què exposava el seu relat automobilístic.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Siset Devesa

53 Relats

193 Comentaris

65957 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
"Dins es món que m'he inventat tot se mou a total realitat."

Multicinemes (Antònia Font)