Mataría per una abraçada

Un relat de: Montse Canes

Mataria per una abraçada...
Recordo perfectament les abraçades que m'han fet sentir esgarrifances o emocions molt fortes. Les recordo una a una i les tinc ben guardades i classificades. No vull perdre mai aquests records.

La primera en ocupar un espai en la memòria va ser quan tenia vuit anys. Mon pare va emmalaltir greument. El van hospitalitzar i havia de patir una operació molt seriosa. Van ser uns dies de molts nervis al meu voltant i, tot i que jo no era conscient de per què, sabia que havia d'estar seriosa i preocupada. La veritat era que s'estava jugant la vida... però tot va anar bé.
A conseqüència de l'operació, el pare va perdre un xic la memòria i no ens reconeixia gaire bé. Peró un dia es va enfadar moltíssim amb mi i em va escridassar. De sobte, se'm quedà mirant fixament, en silenci, i em va abraçar. Sé que llavors em va conèixer.

La segona també està relacionada amb el meu pare. Va arribar dos anys més tard. Ma mare m'abraçava mentre intentava explicar-me que el pare havia mort, que ja no el veuriem més.

En tinc un altre de l'institut. Amb un company d'estudis, després de l'estiu (aquells meravellosos quatre mesos de vacances!) al retrobar-nos em va abraçar tant fort... Vaig sentir com era de cert que l'hi feia il·lusió tornar-me a veure... Va ser molt maco.

També recordo l'abraçada d'en Josep, la meva primera parella, quan ens vem separar. Va ser una abraçada molt trista, peró maca. Recordo especialment el silenci i la seva mirada... No l'he tornat a veure mai més.
Recordo la de la Rosa, la meva educadora en l'Escoltisme, quan vaig fer la Promesa Escolta...estava tant orgullosa de mi!
Recordo la de ma germana, en un dels meus moment de "crisi"...feia tant que no ens abraçàvem... fa tant que no ens abracem...
Podria explicar un parell o tres més, però no em vull possar pornogràfica que avui estic tendre!

I és que avui, mataria per una abraçada!!! Si! De fet ja porto així tot el cap de setmana però per molt que vaig buscar pels armaris i calaixos no vaig trobar-ne cap, ni tampoc quan vaig baixar tres vegades a buscar el pa per si em trobava amb algú que em pogués abraçar, tampoc. I la dels amics i prou no em serveixen.
Avui, he dit que mataria per una abraçada, però si mato, ha de ser per una de les que valen la pena, una d'aquestes per afegir a la llista, per guardar gelosament en la meva memòria. No serveix ni una de robada, ni provocada, ni demanada, ni donada... En vull una de sonada! Esgarrifances, respiració trencada, papallones a la panxa, un Deu meu senyor...
Avui volia que m'abracessis tu!

Comentaris

  • precios!!!!![Ofensiu]
    Nyanga | 20-01-2010

    Jo també tinc la meva llista d'abraçades, les tristes, les que t'ofeguen, les que et donen la vida....tothom té la seva llista, i són necessàries! Mes del que ens pensem..
    Sense abraçades que seria el mon?

    Una abraçada virtual des de RC, que mai serà tan bona com la que et puguin fer!

  • candi[Ofensiu]
    candiple | 19-01-2010

    el teu mail es OK ???

    contactaré amb tú.

  • Candi?[Ofensiu]
    Montse Canes | 19-01-2010

    No m'ho puc creure que siguis tu.... no negaré que t'he buscat per internet. No sé com posar-me en contacte amb tu. La veritat que m'agradaria saber coses. Una abraçada per si mai en torno a saber res. Quins records...macos.

    (Hace piscina!...) te'n recordes?

  • candi[Ofensiu]
    candiple | 19-01-2010 | Valoració: 10

    Ha estat un plaer trobar-te de nou !!!

    Me ha encantado leerte, y reconocerte de nuevo entre tus líneas !! Tu narrativa me ha llegado y me ha hecho recordar tantas cosas...

    Felicitats, i agafa de mi una abraçada molt forta de mi !

    Candi

  • estic quasi segura[Ofensiu]
    ANEROL | 13-04-2008 | Valoració: 9

    que hi ha molta vida, molta sapiència en tu, i que la teva demanda, el teu ènfai, la teva urgència és tan real,necessària, vital...

  • No sé ben bé...[Ofensiu]
    rnbonet | 12-04-2008

    ...perquè les abraçades que ens parles em semblen a comiat la majoria.
    Per quan les abraçades tendres, suaus, amoroses, d'un 'ara', o un 'fins després'?
    I no és cap retret, sinó el fruit d'una primera lectura d'aquestes impressions ben treballades.

  • Clar de lluna | 26-03-2008

    ...doncs no sé si et servirà, però te n'envio una d'enorme! si més no que et serveix mentre esperes l'abraçada desitjada!

    Benvinguda a RC! Un plaer, una abraçada!

Valoració mitja: 9.67