Mastegant xiclets sense sucre.

Un relat de: Annalls
Durant anys mastegant xiclets sense sucre:”Te los recomienda tu dentista, chicles ”tal” sin azúcar, bocas sin caries.” Us en recordeu? El que no ens deien era: podeu agafar càncer, ara això si…no tindreu caries, que mès voleu?
Persones malinformades que consumiem productes sense sucre, (lo de afegit, va venir més tard),creient que era millor per la salut, fins i tot he comprat durant anys caramels sense sucre pels clients, tot i que eran més cars per oferir-lis lo millor. Un caramel pel nen? No dona, no pateixis si es sense sucre...Caxis la mar!!!! I ara resulta que els deia en realitat: Voleu pendre una mica de càncer? Voleu enverinar-vos?
I el súmmum de l’estupidesa; vinga a llegir la llista d’ingredients vegilant els “E”, les grasses saturades…Si us plau dieume que vosaltres també ho heu fet, que no soc la mes burra del planeta.
I molt pitjor encara el colectiu de diabetics , prenent edulcorants sense alternativa ,com no fos l’amargor ; l’amargor de veritat ve ara ,saber que tan sel’s hi en fot la nostra salut, sols pensent amb els diners i la resta que rebenti. La tesitura de sempre.
L’estevia , la planta meravellosa? Potser s’exagera, però al menys sembla que no produieix problemas a l’hora de fer-nos la vida més dolça…Fins ara amagada . ¿Que deu haver passat que han canviat d’idea? No podien amagar més la seva existencia? I ja ens la proporcionen tal com es ,o també li han fet retalladles a la seva conveniencia?

Comentaris

  • Josep Ventura | 02-12-2013 | Valoració: 10


    es pot creure res, “ quina Sant Clemente da unes ganas de comer”
    J.

  • Hola Analls ![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 01-11-2012

    El teu relat em recorda una vegada que , amb pocs dies de diferència , els diaris parlaven dels perills de menjar pollastre , peix i carn. Aleshores que mengem? em preguntava. Ens haurem de tornar tots vegetarians o les verdures i fruites també porten substàncies nocives ?
    M'ha agradat el teu estil desenfadat i amè.
    Rep una carinyosa abraçada de benvinguda.

    Nonna

l´Autor

Foto de perfil de Annalls

Annalls

84 Relats

568 Comentaris

76654 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
M'agradaria saber escriure, captar allò que sents i trasformar-ho en paraules.
Jugar amb elles per posar-les de la manera més harmoniosa. Dir el mateix que han dit d'altres però que no s'assembli gens, fins i tot donar naixement a expressions .
M'agradaria que si algú em llegeix , s'aturi a deixar un comentari per ajudar-me a fer-ho millor.