MARY LEAKEY de allan lee

Un relat de: donna

MARY LEAKEY - allan lee 08-03-2007 10:25
GORJA D'OLDUVAI, Tanzània, 1959. Mary Leakey junt al seu marit Louis Leakey troben el primer crani de prehomínid. Aporten proves de fabricació d'objectes molt precisa dels nostres ancestres. Desprès de molts anys treballant a Olduvai, rescatant i datant restes humanes i animals, i instruments, Mary i el seu equip van descobrir, a Laetoli, les petjades preservades a la lava d'un homínid de fa 3'6 milions d'anys que van determinar una gir en l'antropologia: es tractava de la primera prova del bipedisme d'un pre- humà.




MARY LEAKEY




Mary.

Vas anar tan lluny. Dies de sol i de pluja, dies de pols al desert. Olduvai va ser un misteri. Massa ossos trencats. Et vas entestar en unir-los, en trobar algun sentit. Les primeres armes usades. Mil lectures, impressions, dibuixos inacabables, hores de set i melangia.

Mary, Mary. Què vas somiar aquelles nits, sota la tenda? Què buscaves als llibres, si el darrer capítol l'havies d'escriure tu?...Què havia viscut entre els grans simis i l'home que fabrica i camina?...

Mary, ho vas trobar a Laetoli. Tres rastres de bipedisme de quatre milions d'anys enrere, marcats en la lava, el caminet que tu vas descobrir, va marcar la fita; l'home d'abans i el de després. Res no ha estat igual, el món s'ha capgirat, perquè ara sabem una cosa més. Sabem que vam canviar. Que vam sobreviure. Que moltes races es van esllanguir en les nits de l'evolució. Sabem, que aquells que van sobreviure, som nosaltres.

Mary, si mires al cel, des de l'esvoranc del jaciment, en una nit ben clara, veuràs l'estrella que brilla sobre el bressol dels humans.

Mary Leakey. Senyora d'Olduvai.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de donna

donna

31 Relats

49 Comentaris

61023 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Som els relats que vam ser escrits el dia 8 de març de 2007 en conmemoració del DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA 08-03-2007
Esperem agradar-vos!

"Jo et cuido, tu em cuides"

DONNA
_____

il·lustració:
"Això Era i No Era…El Bell Dorment"
de Mireia Coll.
______