Màquina mandalfiana

Un relat de: rnbonet

(Dedicat al 'Màndalf', company d'RC i amic llunyà i cibernètic de xorrades i disbauxes. Va per tu!)

En una d'aquelles soriejades -a veure si ho puc utilitzar… Sí, sinònim de "tafanejades", l'Alcover-Moll ho diu- estiuenques al fòrum d'RC, m'he trobat una intervenció del meu company ‘Màndalf', en la qual felicitava a ‘angie' i li oferia com regal una ‘peladora de calçots' de la ‘tenda personal' BASARELATS. I deixava caure, així com qui diu i que no diu - m'ha semblat entendre entre línies- que, fins que un servidor no fera un dibuix més adient de la maquineta, era tot el que tenien en existències.
Bo. Continuem la història. Avui mateix (03-08-07) li he demanat via urgent el ‘baculandre ràpid' -ben entès que li'l tornaria aviat i al lloc adient a la tornada- per anar a Valls per documentar-me i ensarronar tot tipus d'informació. ( Fent un apart, sempre he cregut que el contacte "in situ" és més adient, més fructífer, més real, més convincent i més idoni que qualsevol aproximació ‘via Internet').
S'inclou telegrama urgent:

[afegir resposta]

x 'Màldalf', estiga on estiga - rnbonet 03-08-2007 15:45



Ei, xicon!
Rebuda indirectament proposta d'una màquina 'peladora de calçots' STOP Envíam el baculandre via SEGURQUENOSPERD ràpidament STOP Necessite transport Valls, per documentació STOP Tornaré tren, deixant baculandre lloc de vacances primeres STOP
Aviat publicació RC invent perfeccionat STOP Només torne teues terres END

[afegir resposta]


En tornar, he preferit un tren d'aquells que encara fan trac-atrac-trac com als bons temps d'abans, que et donen temps a pensar, a imaginar, i a gaudir del paisatge. I anava imaginant-me el disseny del nou utensili. Per què no... troc-trac!..., em preguntava... traca-trac-toc!... fer-la amb un endoll endollat invisible?...trac-troc-troc-tac! Que tingués... guaita quina barqueta allà al fons!..trac-trac!...un sentit nostre... mediterrani com cal... trac-trac-troc-toc... I amb uns centimets de res, invertint el mecanisme conductor... troc-tric-trac...
I així, al tren, va nàixer el nou enginy, la nova màquina, el prototip. Penseu, si més no, que es tracta d'un model experimental, nascut de la conjuminació concupiscent del vaivé del baculandre, el troc-trac dormilejant del tren i el fabulós ensomi de mitja ampolla de bon vi del Priorattot paït en poques hores.
En resum, és aquest.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

I seguidament, les instruccions pertinents:
* Els color vermell assenyala el lloc d'introducció dels calçots. Cal posar, doncs, l'aparell en aquesta posició -fletxa roja cap avall- si el volen pelar calçots.
Aleatòriament, podem afegir-hi sal -per la part superior-. O salsa, calçot pelat, a la plàtera verda de la part inferior. Sols cal fer-li un apretó o dos al cap del polp, després de pitjar el boto d'ull oportú. (Per daltònids, el de dalt, que sempre té la raó. Com queda demostrat diàriament. O a setmanes, o a mesos, o tota la vida).
·Si invertim l'enginy -que vol dir capgirar la màquina- i per un procés complicat d'explicar ara mateix (osmosi catòdica inversa i trianera) , l'aparell es converteix automàticament - sí, AU-TO-MÀ-TI-CA-MENT- en una rentadora de peces menudes, ja indicades a l'esquema del disseny. Cal, aleshores, fe-li dos ‘flop-flop' al cap del pop, després d'haver tingut clar de pitjar el botó-ull de dalt, que és sempre qui mana, per suposat.

·I tant en una posició com en una altra podem gaudir de peces musicals ben conegudes al nostre àmbit, tres en cada posició, de fàbrica.(Un suggeriment important és encomanar-les amb tons i músiques predeterminades pel client consumidor).

A Saber:

VERMELL.
-Calçots.- "A menjar calçots, noies i nois!"
-"Si cebes mengen, després de morts no tremolarem"
-"La vallera se'n va al mercat"

VERD
-"Qui rentarà la roba, mare?"
-"A la fum, fum, calçotets i mitjons"
- "Ai!, que la rentadora s'espatlla...!"

NOTA MOLT IMPORTANT. No apta per daltònids!!!! Ni per quasi-talps!!!
L'empresa fabricant no es fa responsable dels desgavells ocasionats en menjar calçotets i calces amb salsa romanesa; ni de degustar calçots adobats amb sabó marsellès.


I bon ambiprofit tinguem vostés, usuaris selectes del món RC. Potser la pròxima temptativa serà molt més perfecta!



Comentaris

  • Disbauxa [Ofensiu]
    Unaquimera | 14-09-2007

    Una bona mostra d'humor i d'imaginació, que fa riure, somriure, girar i regirar el cap fins aconseguir diferents punts de visió... Ara em fa mal el coll, mira tu per on! Però val la pena per la bona estona: Gràcies, autor de disbauxes autènticament originals!
    Per cert... l'has patentada ja?

    Ah, aquí tens la teva abraçada taronja i forta, MMMMM, que confio t'arribi sense problemes,
    Unaquimera

  • aaa | 09-09-2007 | Valoració: 10

    A veure si agafes mes el tren, bonet...

  • bonet[Ofensiu]
    gypsy | 20-08-2007 | Valoració: 10

    simplement, ets al·lucinant!

    petons bocabadats.

  • rnbonet, t'he descobert!!![Ofensiu]
    David Gómez Simó | 12-08-2007

    Duc un munt de mesos intentant descobrir qui s'amaga realment darrera d'aquest nom i ara ja ho sé:

    ETS EL PROFESSOR FRANZ DE COPENHAGUE

    i la proba està en aquest document gràfic on surts amb el teu soci Mândalf!

  • Moltes gràcies amic bonet![Ofensiu]
    Màndalf | 12-08-2007 | Valoració: 10

    Em trec el barret (un embut que porto normalment al cap) davant de tanta tecnologia.

    Està clar que vas entendre bé. A Basarelats necessitàvem un spot publicitari com aquest per treure tot l'estoc de peladores del 2006. Ara sortiran com a xurros.

    No et vaig contestar el teu missatge demanant baculandre perquè ja et vaig enviar una Granera Voladora "Selapuar 2006"... que no te'n recordes? A més a més no diguis que no tens benzina que no en necessita. Només cal que pugis i au, a volar.
    La tens aquí: Rosegamuntanyes


    Renoi amb el pop multifuncional! Fa cara de simpàtic i flipat...aaahahahah !! No sé com s'aclareix amb tant de tràfic que hi deu haver cap un costat i cap a l'altre, però sembla que controla, amb tants braços...

    Ja ho sabia jo que el vi del Priorat fa miracles, fixa't quina màquina més enginyosa t'ha sortit. Totes les generacions futures de cruspidors de calçots t'estaran infinitament agraïdes per la teva "Peladora Bonetiana Reversibula 2007". S'ha acabat embrutar-se les mans amb la pell recremada dels calçots, que no et podies ni llepar els dits. S'ha acabat estar com un estaquirot menjant calçots... ara a ballar-la amb la peladora MUSICAL! Si senyor!

    I la idea de fer-la AU-TO-MA-TI-CA-MENT netejadora de calces i calçotets, fantàstica. Mentre menges calçots pots anar fent la bugada... Això si, haurem d'anar repartint el manual, no sigui que quan ens posem els calçotets (o les calces) ens trobem que estan foradats de tantes mossegades... aaahahahah !!

    Felicitats inventor bonet!!

    Salut i embolica !!

  • jajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja[Ofensiu]
    angie | 12-08-2007

    M'estic, encara que no puc, descollonant del riure, bonet!. El dibuix no té ni desperdici ni doble sentit oi?????? jajaja. El tema del pop és per pixar i no treure gota, flop flop.
    T'he imaginat escrivint i dibuixant i no he fet més que continuar admirant la facilitat que tens per girar les coses (siguin o no peladores de calçots, calces o calçotets, jejeje).
    Genial la nota final.

    Me'l guardo a preferits per riure quan no tingui l'humor inspirat.

    I per acabar, jajajajaja troc troc trac,
    jejejeje, trac trac troc
    tan se val si el peles bé o no el calçot,
    segur que la màquina la vendran al soc.

    angie

  • Fa...[Ofensiu]
    ESPIRAL | 10-08-2007

    una estona que t'estic llegint i he trobat relats molt divertits, amb un sarcasme fi i una lectura amena i directa...em sembles una persona força simpàtica...hi ha relats força bons, realment, m'has fet riure i tot. Segueix així i jo et seguiré llegint, perquè m'ho estic passant molt bé. Gràcies per comentar-me. 1abraçada.ESPIRAL

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356241 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!