Manu i Lena (Nàufrags i illes perdudes VIII)

Un relat de: Gabriel Boloix Torres

(‘Los Petanqueros')
En un dels barris de la metròpoli de la ciutat, vivien en Manu i la Lena. Eren dos joves d'un dels centres de treball per a discapacitats mentals. Vivien sota l'atenta mirada dels pares que sovint pensaven que sense ells, aquells joves amb mirada de nen i somriure d'entremeliat, no farien res de bo en aquesta vida. En Manu sabia que la Lena era la seva nòvia i sovint s'escapaven de la mirada paterna per amagar-se en un racó i fer-se allò que fan els grans. Volien fer-ho tot junts, fins i tot viure junts. El seu somni era triomfar, ser famosos com els seus ídols futbolístics o les seves cantants predilectes.
Ho havien intentat tot: jugar a fútbol, a bàsquet, anar a la tele a explicar acudits…en fi, un no parar, que portava de corcoll els seus pares.
Un dia que en Manu i la Lena s'havien escapat de la mirada paterna, varen apropar-se a un parc on uns vells jugaven a la petanca. En Manu els hi va demanar si podien jugar i els vells veient la insistència del jove, no s'hi pogueren negar. Així, en Manu i la Lena varen aprendre a jugar a petanca amb la penya del barri coneguda popularment com ‘Los pentanqueros'.
Amb la força d'en Manu i la il·lusió de la Lena, ‘Los petanqueros' varen participar en molts campionats i tornetjos i els vells de la penya estaven orgullosos d'ells. Havien arribat molt lluny, i finalment, en el campionat nacional de petanca, els seus pares varen pensar que tot plegat havia arribat massa lluny i calia acabar amb tota aquella comèdia.
En Manu i la Lena s'escaparen de casa seva i aconseguíren arribar a la Seu Nacional on es feia el campionat. Els vells s'alegraren molt en veure'ls ja que justament en aquell moment estaven apunt de perdre-ho tot. Amb l'ajuda d'en Manu i la Lena aconseguíren la victòria. Per un cop a la vida, triomfaren, sortíren a la tele i ningú se li va ocórrer pensar que aquell parell de joves podien ser uns no-ningú. Éren ‘Los petanqueros', la penya on ningú marcava diferències perquè tots eren un sol equip.



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Gabriel Boloix Torres

Gabriel Boloix Torres

84 Relats

8 Comentaris

77756 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Agraïr a Relats en català que en seu dia publiqués tots aquests textos que vaig escriure ja fa molt de temps.

Agrair-te a tu lector-a que els estiguis llegint.
****
Vaig entrar per casualitat en aquest portal i vaig decidir la primera vegada, com si fos un joc penjar-hi algún text, ho vaig fer sota l'àlies de SRBOTO08.
****
En Gabriel ha publicat una dotzena de relats i poemes en llibres col·lectius, ha format part d'entitats literàries, ha guanyat algún que altre premi i també ha publicat alguna obra a nivell individual. També ha publicat sèries de poemes al portal literari www.Joescric.com

Vet aquí algunes de les meves pàgines:
http://naufragiobrer.blogspot.com
http://escritsdelfum.blogspot.com
http://illadelfum.blogspot.com
www.facebook.com/lilladgboloix

Salut i lletres!!!