Malthus sideral

Un relat de: Edgar Cotes i Argelich
El dia que els japonesos van descobrir el sèrum de la vida perenne va haver-hi una gran alegria a tot el món. Ah, però ja ens ho podíem pensar! Com ho arreglaríeu, vós? No hi cabem pas tots alhora i per sempre!
Zero a Malthus. PERE CALDERS


El sèrum de la vida perenne havia estat el principal maldecap d’aquella darrera Assemblea General extraordinària de les Nacions Unides. Si no s’hagués actuat amb promptitud, els recursos del planeta s’haguessin esgotat en molt pocs anys. Durant les vint-i-quatre hores que s’havia dilatat la reunió, s’havien barallat propostes ben distintes com la d’omplir terra i mar d’hivernacles, vetar la natalitat o establir un límit d’edat en què tots els ancians, sense excepció, es veiessin obligats a ser traspassats. Tanmateix, la majoria de propostes foren descartades per improbables o impopulars.

La idea que va prevaler, vingué, inesperadament, a proposta del recent estrenat estat català. Enlloc de llevar la vida d'individus d’una certa edat, el que es podia fer era enviar-los a l’espai a la recerca de nous planetes per colonitzar. Per evitar possibles revoltes o oposicions sistemàtiques, es demanarien, en primer lloc, voluntaris, bo i engalanant el projecte amb un nom florit: Programa de Repoblació Espacial. La idea fou ben rebuda arreu i s’hi inscrigueren un bon nombre d’aspirants, suficients com per mantenir a ratlla el problema de la mancança de recursos durant un temps.

L’insòlit de tot plegat era que la invenció de l’elixir de la vida eterna hagués permès, al seu torn, la represa del viatge espacial, que uns anys abans havia semblat estancat. I és que el temps del trajecte ja no suposava més un problema, atès que la humanitat, ara eterna anciana, disposava, literalment, de tot el temps del món.

Comentaris

  • Se m’havia passat...[Ofensiu]

    Se m’havia passat aquest relat corresponent a la vellesa. Ja t’ho he dit en alguna altra ocasió... o potser no, a mi la ciència-ficció no m’atreu gens, em costa de digerir, però passat pel teu sedàs me la fa més planera.
    Això que ve ara sí que ja t’ho he dit: Endavant, Edgar, endavant!
    —Joan—

  • Moltes coses per reflexionar[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-04-2015 | Valoració: 10

    Fantàstic Edgar! Aquest breu relat fa reflexionar, i molt! Deixes enlaire moltes preguntes i qüestions per resoldre, d'aquelles que dius: "Òndia, no hi havia pensat!" Total, un escrit de primera, imaginatiu, creatiu i reflexiu. Una abraçada.

    Aleix

  • Que bo![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 20-04-2015

    Que bo, que bo! Ets capaç de tractar qualsevol tema des de la ciència ficció.
    I jo, d'aquí uns anys, podré presumir d'haver estar companya relataire del crack del relat fantàstic català Edgar Cotes i Argelich!
    Quina sorpresa ens tens preparada per al proper més?

  • El retorn de Matusalem[Ofensiu]
    rautortor | 20-04-2015


    Segons la Bíblia, Matusalem fou l’home que més anys va viure sobre la terra, ni més ni menys que nou-cents seixanta-nou –la majoria dels primers patriarques superaren els nou-cents. I no ho feren pas com a uns vells decrèpits, sinó que van seguir mantenint la capacitat procreadora durant aquests anys. De totes maneres, com que la terra aleshores estava –sempre segons el llibre sagrat– pràcticament buida, no representaven cap inconvenient per la superpoblació. Així mateix, altres civilitzacions inflaren les edats dels seus primers dirigents –els sumeris sembla que s’endugueren la palma amb una mitjana de vint mil anys.

    Ara bé, el sèrum que tu, de forma tan original, ens aportes al relat – ai, aquests japonesos, quines idees! –, esdevé, certament, un greu problema ateses les catastròfiques prediccions malthusianes. Però, arribat el cas, el teu text podria ésser considerat una proposta de solució –s’agraeix el detall de la paternitat catalana respecte de la idea més reeixida.

    Com sempre, Edgar, has aportat al concurs la més original de les propostes.

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 20-04-2015 | Valoració: 10

    Un bonito relato que fa pensar. Enserio llegim
    Montse

  • Desequilibri[Ofensiu]
    SenyorTu | 20-04-2015

    Està vist que tota alteració de l’Ordre natural planteja problemes. Sempre m’he preguntat que coi feia l’Home gastant aquestes enormes quantitats de diners i ingeni per anar a l’espai. Com si a la Terra tot estigués solucionat. Ara veig que potser és que ja fa temps que preveien que s’hi havien d’enviar el vells quan ja no es poguessin encabir al planeta.... Un cop més una idea original ben literaturitzada, Edgar.

l´Autor

Foto de perfil de Edgar Cotes i Argelich

Edgar Cotes i Argelich

38 Relats

324 Comentaris

50401 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
(Balaguer, 25 de juliol del 1997)
Aprenent d'escriptor i traductor, amant del microrelat i enamorat dels genères fantàstics (ciència-ficció, fantasia i terror).

Em podeu seguir al meu bloc

Edgar Cotes

O al meu Twitter:

@Edgar_Cotes