Malsons abans de Nadal

Un relat de: Claruska

Que si feliç nadal, feliç any nou, feliç pascua, feliç felicitat...
I pregunto jo:
És que no ens cansem mai de felicitar??!!

Però el pitjor de tot no és aquesta falça felicitat que tothom es desitja a tothom, sinó que el que realment espanta és aquell homenot gras, vell y amb barba, que NO només baixa per la xemaneia, sinó que també escala balcons, es passeja pel carrer cantant nadales, s'aòdera dels aparadors, surt als anuncis, postals y a cada cantonada del carrer... El Nadal està tenyit de vermell per culpa seva!!

Inlcòs veus nens portant aquell gorro amb la boleta de cotó fluix a la punta, cosa que et fa regirar del tot l'estómac.

O quan camines tranquil·lament pel carrer i de sobte un ninot comença a riure com un psicòpata neuròtic assassí, movent diabólicament les caderes (un moviment realment estrany i, en definitiva, esgarrifós): fa posar els pèls de punta...

Està a tot arreu; i irònicament no cel·lebrem mai res relacionat amb ell... ja que a qui esperem és als tres reis, al tió... i no és molt comú deixar els mitjons a la nostra llar de foc personal; NO EN TENIM, perquè tampoc és gaire comú tenir una xemaneia; a no ser que visquis en una zona rural, poble o masia...( només faltaria fotre't una bona xemaneia al teu piset d 30 metres quadrats).
No, no...
Nadal mai ha sigut aquest homenot lleig! Sant Nicholas va ser un Sant, sí, bé, d'acord, molt bé, fantástic: felicitats!pero tampoc fa falta que ens martiritzi ara a nosaltres... Que si el van cannonitzar i reconèixer la seva valia, endavant, però que no li endinyin un vermell vestit ridícul per fer l'anunci de la Cocacola i després explotar mundialment la seva imatge com a rol de Nadal. Perquè si algú hauria d'interpretar aquest paper és Jesus, ja que Nadal significa neixement de Cris i no una altra cosa.

Ostres! Pensant en l'arrel etimològica d'aquesta paraula... si els de la Cocacola haguessin pensat com jo, ara no veuriem a aquest senyor... VEURIEM A JESUCRIST VESTIT D VERMELL, PUJANT ESCALES, PASSEJANT-SE PEL CARRER, ALS APARADORS, CD'S, ANUNCIS... quina por! Un nadó acabat de néixer fent tot això es podria considerar ja un superman (o superbaby).

Però, això de jesús tindria molt més sentit que no pas St. Claus, que no hi pinta res, que és un acoplat... el fill de Déu ha de seguir l'exemple del seu pare i ser "omniscient", i què millor que estar present a tot arreu? (encara que sigui d'una forma comercial i deplorable, vestit de vermell i rient diabolicament als espantats ilusos caminants de la vida a cada cantonada del carrer)

Bé, deixe'm-ho estar...
¡Us desitjo un passable ( i poc terrorific) Nadal a tots!
O simplement: bones festes, que sempre animen el cor...

Comentaris

  • Jo dic que:[Ofensiu]
    Honorablemolins | 16-09-2007 | Valoració: 9

    El monòleg és molt bo i divvertit, bon nadal a tothom i Salut

l´Autor

Foto de perfil de Claruska

Claruska

8 Relats

30 Comentaris

12713 Lectures

Valoració de l'autor: 8.84

Biografia:
Vaig néixer el 5 de gener del 1990 (un dia màgic, un regal abançat de reis).
M'encanta l'humor, sobretot l'Andreu Buenafuente!! i també, com no, llegir llibres i ESCRIURE, perquè tinc molta imaginació. No se d'on m'ha vingut aquesta passió per la lectura. Però l'únic que se, és que m'encanta. He rellegit els meus relats i si haig de ser sincera se'n salven un o dos. Els més recents: el poema que he dedicat a la literatura, i l'altre de: "I tu qui ets?". Aquests són, potser, els que més s'acosten al que sento ara. De fet són els únics que crec que són decens perquè no estan sembrats de faltes d'ortografia que fan mal als ulls i historietes inventades sense res en concret a transmetre. Però espero que perdoneu la meva juventud. De fet ara només se'm escapa alguna (parlo de les faltes) el llegir ajuda molt ;) je je