Maleït Amor! (4a part)

Un relat de: Linkinpark

Quart capitol

La cosa que em temia havia passat.
Tot començà quan Joan em digué que anaven a veure la meva pel·lícula preferida. Jo em moria de ganes de veure-la, però no volia que Ricard pensés que m'agradava, així que ràpidament ho vaig desmentir. Joan em mirà de manera estranya, si sabéssiu les vegades que li havia contat el que m'agradava aquella pel·lícula.
Però això no era el pitjor, al eixir fora, al jardí, per poder parlar, em van venir ganes de fer-li mal, però tenia que començar primer fent que em volés. Així que em vaig girar cap a ell amb intenció de besar-lo. Aquest no ho va poder evitar, no per què no podés, sinó perquè no ho volia.
Ens vam besar, que mal em vaig sentir, sentia repugnància.
Però el pitjor és que aparegué Joan i veié com ens besàvem. Ell sabia que jo era capaç d'utilitzar-lo per al que volgués.

Comentaris

  • Altre cop...[Ofensiu]
    kispar fidu | 05-04-2005

    ... l'altra cara del relat, vista des del punt de vista de la Gemma. Segueixo pensant que és una excel·lent manera de mostrar les dos cares de la història: una vista des del punt de vista d'en Ricard (l'enamorat, que pensa haver trobat la noia de la seva vida) i l'altra la de la Gemma (una noia, que després d'haver sortit d'una mala relació, aprofita aquesta situació per venjar-se i treure's tota la ràbia de l'última mala experiència, aprofitant-se així d'en pobre Ricard)...

  • l'altre punt de vista[Ofensiu]
    Lavínia | 09-01-2005

    no està ben aclarit, perquè no està gaire ben expressat. Ara ja sé com es diu el noi: Ricard, a qui la Gemma "vol fer mal" però, per què? No ho dius i a la fi quan es fan el petó ella sent "repugnància" i el que és més fort "en Joan", el cosí, els veu. Volia ella que els veiés o no?

    El que sí que queda clar, però, és que és una visió bifocal d'un mateix sentiment: l'amor o la relació entre dues persones.

  • Cinematogràfic[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 07-01-2005 | Valoració: 8

    Sembla que a tots els sobta els capítols curts, i a mi no sols m'agrada i crec que fa intrigant, i fluid el relat, sinó que a demés crec que té la seva raó de ser. Perquè en Pivotàtomic en un capítol anterior ha donat la clau sense saber-ho (o potser si...? ) i és que aquest relat és propi d'un clínic de anime o de còmic, o d'un guió de cine, on el que cal és presentar escenes clares, concretes i clarificadores. M'atreveixo a pensar que aquesta pot ser la clau per entendre aquest tipus d'estructura narrativa, que pels que llegim manga és molt comuna i no ens sobta tant.

    És una estructura literària molt accelerada, però que al hora és molt poc descriptiva ja que forma imatges clares, en petits flashs, i que un cop tenim tots els quadres, totes les imatges, per fi podem tenir una idea del relat. Molt bo. Cada cop m'agrada més. Cal tenir cura de les formes, de la sintaxis, de les formes verbals.... és evident, però això encara estem a temps d'aprendre, la capacitat de crear aquestes imatges tant colpidores és quelcom que hem segueix sorprenent i que considero que et donen fusta. Felicitats un altre cop.

  • La setmana de...[Ofensiu]
    Llibre | 03-01-2005

    4a part

    Tinc dubtes. Comences el capítol escrivint: "La cosa que em temia havia passat". I em pregunto: quina és la cosa que la Gemma es temia? Que en Joan, el cosí, sospités de la seva actitud? Que en Ricard (per fi sabem el nom!) s'enamorés? Que en Ricard li fes un petó? Que el petó li fes fàstic? Que en Joan els descobrís mentre es besaven?
    Ja ho veus: tinc dubtes. I penso que no queda clar. S'intueix, sí, però no queda clar.
    Després ens expliques que la Gemma decideix aconseguir que en Ricard s'enamori d'ella per poder-li fer mal. Fins aquí molt bé. Però quan es fan el petó, la noia diu: "que mal em vaig sentir, sentia repugnància". I jo torno a tenir dubtes. Repugnància per la besada? Perquè no li ha agradat com besa en Ricard? Repugnància perquè li recorda massa el seu antic xicot i sap que no és ell? Repugnància perquè ella mateixa, en el més profund del seu ésser, creu que està actuant amb vilesa? Repugnància...?
    I una altra vegada penso que desaprofites el final. Ens fas una lleu picada d'ullet quan la Gemma reconeix que el Joan "sabia que jo era capaç d'utilitzar-lo per al que volgués", però no aprofites aquesta frase per deixar-la dalt de tot, penjant perquè el lector vulgui saber quan caurà.

    Salut!

    LLIBRE

  • Ahir...[Ofensiu]
    rnbonet | 03-01-2005

    ... dia 2, ja et vaig comentar la carta als reis mags i aquesta narració en conjunt (és que per a mi, les setmanes comencen en diumenge). Poc que afegir, en aquesta relectura, quan vaig per la meitat:
    *Per què no ho penjares tot d'un cop, o en dues parts?
    * Si haguessis reduït el contingut, i cuidat una mica la sintaxi i l'ortografia, la història hagués quedat rodona.

  • Lo bueno, si breve...[Ofensiu]
    pivotatomic | 03-01-2005

    Dues reflexions tan breus com el propi capítol

    1) Per què substituieixes els números romans per "Quart capítol""

    2) A la frase "Així que em vaig girar cap a ell amb intenció de besar-lo. Aquest no ho va poder evitar, no per què no podés, sinó perquè no ho volia", no se't fa una mica estrany usar la paraula "aquest" per referir-te al Ricard. No seria millor dir "El Ricard no ho va poder evitar, no perque no volés..." ??

    Seguimos para bingo!

  • quins capítols més curtets[Ofensiu]
    Shu Hua | 01-12-2004

    Però així es llegeixen millor. Primer veig 7 parts i m'espanto,, però són tan curtetes que llegeixo i llegeixo i és còmode.
    Jo ja ho he dit: aquesta noia s'acabarà enamorant de veritat.

  • Ejejem[Ofensiu]

    Una mica maquiavèlica, la noia, no?
    Continuo llegint!

    (ah, i efectivament, molt curtet. Però bé, ja hi tens més capítols!)