Maleït amor! (3a part)

Un relat de: Linkinpark

III

La Gemma era encantadora, cada vegada m'agradava més, i estava gairebé del tot convençut que ella també m'estimava. Volia estar assoles amb ella. Dir-li el que sentia, però no s'havia on, ni quan.
Al temps de pensar-hi vaig decidir que aquella mateixa nit, la trauria al jardí i li diria tot l'amor que sentia per ella. Després la besaria. Estava nerviós. I si ella deia no? I si tenia nuvi? No, per què sinó no m'hauria agafat la mà.
Els meus nervis anaven en augment a poc a poc, fins que arribà la nit. El meu cosí i els seus amics, van decidir posar una altra pel·lícula. El cas és que Joan va avisar a la Gemma de que anaven a posar la seva pel·lícula favorita, El club de la lluita. Ella va negar que li agradés mirant-me a mi. I és estrany, mira que no saber que a la seva pròpia cosina aquestes pel·lícules no li agraden.
Més tard ella i jo començarem a parlar al jardí. Era lluna plena i el jardí ple de boniques flors feia l'escena romàntica. Amb un moviment brusc ella es girà cap a mi i em mirà d'una manera molt tendra. No ho vaig poder evitar i la vaig besar, era els que els dos volíem. En aquell moment el nostre cosí eixí al jardí i ens veié besar-nos, ell va fer una cara de fàstic, la Gemma una cara d'espant i jo m'ho vaig agafar amb indiferència.

Comentaris

  • 3ª part...[Ofensiu]
    kispar fidu | 05-04-2005

    Primer de tot, "disculpar-me" per la confussió que t'he comentat en la 2ª part (de que m'havia costat veure que qui parlava ara era la Gemma), ja que ara, llegint la introducció he vist que tu mateix ja ho indicaves. El que passa, és que com que he entrat al relat directament des de relats de l'autor, no m'ha sortit la introducció. Cosa que ja vaig comentar als de RC que estaria molt bé d'afegir un enllaç als relats per tal d'accedir a les introduccions.

    Bé, després d'aquest rotllo que t'he fotut (em sap greu, segurament tampoc t'interessa massa...):

    Pobre Ricard!!! Ell aquí fent-se il·lusions d'una noia de la qual en té un idea falsa i totalment equivocada. El que fa la venjança...

  • suposo...[Ofensiu]
    Lavínia | 09-01-2005

    que la continuació d'una situació com ara el primer petó tindrà dues versions diferents: l'una la del protagonista il·lusionat per la Gemma i l'altra la d'ella mateixa que ja sabem que no l'estima o no està tan d'ell, com ell es pensa, malgrat aquest "era el que els dos volíem", oi?

    He de llegir l'altra part, l'altra versió. Ara trobo que tornem a reprendre la versió inicial, és a dir el punt de vista del noi. E sembla encertat, tècnicament, ara bé hauries de treballar més el punt de vista masculí. Està força ben ideat, però.

  • Coment[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 07-01-2005 | Valoració: 8

    Els capítols curts i ràpids donen fluïdesa al relat i ens creen cada cop més intriga per saber que està passant. Aquí hi ha quelcom que encara desconeixem i que fins i tot el punt de vista de dos narradors no ens deixa veure. Aquest capítol però ha estat ràpid i sembla escrit ràpid... sense pensar gaire, sense reflexionar-lo. Ja ho se... el mateix que hem passa a mi... repeticions, i frases inconnexes que has llegit deu vegades i no has vist. Prova a que algú t'ho llegeixi també. Quatre ulls millor que dos, no?

    A mi m'agrada molt la teva forma de descriure les situacions, ràpida, i clara. I el cosí té cara de fàstic perquè a molts adolescents veure als coneguts i amics enrotllats no els fa cap gràcia... i la noia ja ho ha dit que no vol que ningú pensi que està enamorada d'aquell poca pena. I ell al cel... perdut en històries romàntiques, cada cop justifica més el maleït.

    Felicitats noi, ens tornes a crear intriga i ens convides a llegir tot seguit el següent capítol.

  • La setmana de...[Ofensiu]
    Llibre | 03-01-2005

    3a part

    Ens retrobem amb el noi protagonista de la primera part, del qual encara no en sabem el nom. O sigui que el xicot torna a agafar la paraula i ens explica una mica més d'aquesta aventura amb la Gemma. Però... no sé: trobo que el text està precipitat. No tinc res en contra dels relats breus, ni considero que una història escrita en diverses parts hagi de mantenir la mateixa estructura de llargària en cadascuna d'elles. Em sembla molt bé que cada capítol sigui independent pel que fa a l'extensió. Cap problema! De fet, quan escric narrativa, intento seguir la màxima de "el que no és necessari, sobra". Però noia: aquí t'has passat! Vaja! És el meu parer, i sempre, sempre, subjectivament.
    Per altra banda, resulta ben curiós que després de mirar una pel·lícula, decidir ficar-se dins els sacs de dormir i apagar llums, de cop i volta optin per aixecar-se de nou i anar tots junts a veure una altra pel·lícula. No és que no sigui possible, ni molt menys. Però la mateixa brevetat del capítol descontextualitza aquesta possibilitat. Vull dir que, si ens expliquessis que comencen a xerrar, que expliquen acudits, que es posen a cantar o a dir bajanades, que no paren de fer el burro i que al final un d'ells proposa "per què no anem a veure una altra peli?"... doncs d'acord. Però així, de cop i volta, quan al primer capítol els hem deixat ajaguts dins els sacs de dormir, al segon capítol l'escena també continuava exactament igual, i ara, de cop i volta, se m'aixequen... no sé, a mi em grinyola.
    A no ser, és clar, ara m'ho he plantejat, que et refereixis a la segona nit. En aquest cas, penso que la cosa no queda clara, i que no pots passar d'una nit a l'altra sense fer alguna referència a la jornada que han passat junts (més enllà de "era encantadora, cada vegada m'agradava més...")
    Però continuant amb el comentari, estan molt bé els dubtes que es planteja el noi en el primer paràgraf, i que ell mateix es respon com més li convé. I, per al meu gust, està poc explotat el final. Penso que és un final que tractat amb més rigor podria marcar un altre cop un clímax, i per tant es convertiria en un bon final: les diverses reaccions dels tres personatges que coneixem. Però tal com ho planteges, passes tant per damunt, ho fas tant com una pinzellada, que el conflicte que neix en aquell moment queda desdibuixat.
    Crec, en definitiva, que aquesta part és massa breu, i no senzillament perquè sigui curta, sinó perquè els que hi narres necessita més paraules.

    Salut!

    LLIBRE

  • Seguim...[Ofensiu]
    pivotatomic | 03-01-2005

    Un capítol molt curtet amb poc a comentar.

    Et destaco algunes coses que m'han fet arronsar el nas:

    1) la paraula assoles existeix?
    2) "s'havia" en lloc de "savia"???!!!!
    3) Repeteixes la paraula pel.licula tres cops en quatre línees

    Ara mateix només em pregunto una cosa... Com és que has partit el conte en set parts en comptes de fer-lo d'una tirada?

  • La lluita[Ofensiu]
    Biel Martí | 15-12-2004

    La lluita entre cosins, coses de sexe entre famílies, deu ser el que fa que el cosí posi cara de fàstic? Per cert, si algú, per fer-se el o la culte, diu que no li agrada el club de la lluita com a peli, que s'ho faci mirar: no només és un revolsiu estèticament sinó que té un guió compacte i quasi perfecte com poques pel·lícules. Clar que per gustos no hi ha res escrit, potser per això el cosí fa cara de fàstic, perquè troba que ella és lleiga. Veus, ja m'ho estic llegint tot d'una tirada!

    Biel.

  • i al cosí, què li passa?[Ofensiu]
    Shu Hua | 01-12-2004

    Deu ser que coneix al ex de la noia, si no, per que s'espanta, ella? A veure com segueix.
    A part, un consell didàctic: vigila les faltes d'ortografia, fes servir el corrector de word o potser només et caldria revisar el text una vegada més. I també vigila la repetició de paraules, com ara els "que". Espero no semblar-te molt repipi, jo tenia un professor que es va passar tot un any dient-me aquestes coses i encara no me n'he sortit del tot, però entenc que el text guanya molt vigilant aquestes quatre cosetes.
    Apa, que segueixo,

    Glòria

  • La cosa continua interessant[Ofensiu]

    amb aquesta dicotomia! És divertit veure els dos punts de vista, i et saps posar perfectament a la pell de cadascun d'ells. Potser pq són cara i creu?
    Bé, tinc classe i me n'he d'anar. Fins la propera

    Vicenç

    PD Ah, i gràcies pels teus comentaris! M'animen molt

  • aviam com continua...[Ofensiu]
    moher | 10-11-2004

    ...de moment m'agrada!
    Està molt bé que hagis explicat la història des dels dos punts de vista......i m'he llegit les tres primeres parts sense cansar-me en cap moment. Al contrari! ara vull saber com acaba!
    Vinga noi!
    SALUT!
    moher