MALA REL.LACIÓ AMB ELS COTXES I VIATGES

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Jo i les maquines transportadores mai ens hem portat be. El primer record de un viatge en cotxe va ser la gran patacada que em vaig donar contra el vidre del davant de un vehicle atapeït de persones que semblàvem la família Ulisses. Eren darreries dels anys seixanta i llavors encara no s´ havia de posar el cinturo i no contaven massa bé els ocupants de un utilitari la Guàrdia Civil. Anàvem a Montserrat això ho recordo, com també la frenada i el cop , el nyanyo que em va sortir ,la meva mare el va guarir amb una moneda de una pesseta ben posada a sobre.

Als divuit anys el meu pare em va comprar un 2 CV
de segona ma, el home hi portava també pinso pels porcs i al agafar-lo feia flaire de menjar porcí. El primer dia vaig ensopegar amb una vorera i apa ! a canviar la roda . Com que tenia fresques les ensenyances de l’autoescola dons ho vaig fer mitjanament bé, ajudant-me de una pedra per falcar la roda del cantó contrari.
Al hivern no s’engegava ni a la de tres, tenia de treure la bugia, em vaig convertir en expert , amb un encenedor escalfava , cremava la porqueria i tornar a muntar. Eureka llavors a la primera.

Tenia uns trenta cinc anys quan vaig comprar un cotxe raonable, un Renault que un dia de pluja al cap de poc vaig estavellar contra la separació de una autopista que no diré el nom i vaig estar de sort de sortir sols amb una cama trencada.

Emmainadat i casat em vaig comprar un Range Rover, que ens va deixar al Nord de Alemanya tornant de vacances.

Ara porto un utilitari que posa amb lletres ben grans “ La Eterna”, soc encarregat de que els difunts els enterrin bé en una companyia que ven decessos. Un dia d’hivern al vespre al comprovar en un cementiri una lapida , vaig deixar el cotxe amb una porta oberta.i es veu hi va entrar un gat. . En un revolt em va saltar al damunt."La Eterna” i jo junt al gat negre varem acabar en un camp de naps, amb les rodes enlaire.

Per això el Volvo particular no surt gaire del garatge, per si les mosques !

Comentaris

  • Divertit[Ofensiu]
    Vicent Terol | 21-11-2016

    Un relat agredolç, més dolç que no agre. Divertit.

  • El tracte amb els cotxes[Ofensiu]
    Materile | 18-11-2016 | Valoració: 10


    Un bon seguit d'aventures amb els cotxes que han passat per la seva vida . Hi ha qui pot explicar les aventures amb les dones, o els homes; però aquí és amb els cotxes. Aquests estris mòbils tan perillosos i necessaris.

    Un relat amè i fresc, narrat en primera persona. Felicitats!!

    Una abraçada,

    Materile

  • Havia oblidat[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 15-11-2016

    ... desitjar-te sort al concurs, doncs ara ja està. Bona sort, Montse.

  • M'encantat[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 15-11-2016 | Valoració: 10

    Hola Montse. Has fet un relat ben divertit i graciós. Com sempre, e gaudit molt llegint-lo i, com no, recordant algunes d'aquestes coses que ens passen. A mi, al tornar d'un viatge, totalment real, en ple mes d'agost: el mecanisme d'obrir i tancar la finestra es va espatllar: imagina un recorregut des dels Pirineus a València sense poder obrir la finestra.
    M'ha fet molta gracia això del gat i, finalment, l'últim cotxe, que ja no surt del garatge.
    Sempre és un plaer llegir-te. Ens veiem.

  • Bon relat[Ofensiu]
    Karin | 08-11-2016 | Valoració: 10

    He rigut del principi a fí, això en mi e estrany. M' ha agradat tens sentit del humor

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

322086 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.