Mal costum

Un relat de: crohnic
Aquella nit havien patit una discussió molt forta amb múltiples insults, retrets i amenaces. Van anar a dormir sense dirigir-se la paraula. L’endemà, es van aixecar igual.
Un sentiment de tristor, accentuat per uns remordiments que anaven creixent a mesura que transcorrien les hores, els va acompanyar durant tot el matí. Tots dos se’n penedien i volien arreglar la situació, però, malgrat que s’estimaven amb bogeria, eren massa orgullosos per fer-ho.
Va ser ella, com quasi sempre, qui va decidir donar el primer pas. Va pensar que fer realitat una de les fantasies eròtiques del seu marit seria una grata sorpresa i una bona manera de reconciliar-se. Així doncs, quan el marit va arribar a casa per dinar, ella, de forma subtil, li va pispar les claus del pis.
Impacient, va esperar tota la tarda fins que, pocs minuts després de les set, va sonar el timbre. La dona va deixar caure el barnús que l’abrigava i, vestida únicament amb un llaç de regal vermell abraçant-li la cintura, va obrir la porta. La sorpresa que es va emportar l’home en descobrir-la tota nua es va convertir en excitació sexual en qüestió de segons. Deu minuts després, els dos s’aixecaven del sofà i es vestien sense dir-se res. Després d’aquella breu relació sexual tot va tornar a la normalitat., com si no hagués passat res.

Neguitosa, la dona deixa de pensar en el que havia succeït i esbufega. Aixeca el braç amb cautela i, tremolant com una fulla, se sorprèn al descobrir el resultat del test d’embaràs.
Plora desconsolada. Només va ser una relliscada, però... Com li pot explicar al seu marit que està embarassada d’un venedor d’assegurances a domicili? De quina manera li pot fet entendre que en realitat la sorpresa l’hagués rebut ell si no hagués arribat tan tard de la feina?
Durant uns instants no es pot treure del cap el que anys enrere li recalcava la mare: “Nena, has de perdre aquest mal costum d’obrir la porta sense saber qui truca. Algun dia t’enduràs una sorpresa.”

Comentaris

  • en aquest relat estàn els [Ofensiu]
    liudmila | 15-12-2011 | Valoració: 10

    somnis d'homes... :)

  • Genial...[Ofensiu]
    Libèl·lula | 14-12-2011

    Jo estava pensant... saps què? Deixa-ho córrer, millor compro mitjons i perfum.
    Fora conya! M'ha encantat.

  • Un bon relat[Ofensiu]
    brins | 11-12-2011 | Valoració: 10

    Amb les paraules justes per explicar allò que pretén explicar, sense aspectes superflus que distreguin i amb una sopresa final que fa néixer un somriure als llavis del lector. Felicitats!

    Pilar

  • Naiade | 28-11-2011

    Bon relat i bona sorpresa que no es desvetlla fins el final. Molt aconseguit.

  • Ja ho ens deien les nostres mares...[Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 21-11-2011 | Valoració: 10

    Les mares, sempre tan cautes, ens ho deia: "No obrigue la porta sense preguntar abans qui és". La repercussió d'aquest consell transcendeix els límits de la seguretat personal encara que elles no en foren ben conscients. Amb gran sentit de l'humor has sabut jugar amb això i el resultat és una xicoteta obra d'orfebreria literària.
    Gràcies per encoratjar-me a seguir escrivint!!

  • Fluïdesa[Ofensiu]
    copernic | 18-11-2011

    Un relat que aguanta fins al final i juga amb gran destresa amb l'ambigüetat i amb el que espera el lector. Jugant amb ell has confegit un relat intens, irònic i divertit. Enhorabona, company finalista!

  • Els consells de la mare...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 17-11-2011

    en aquest cas, i moooltes vegades, entren per una orella i surten per l'altra o passen per ull. I, en aquest cas, el resultat de tot plegat és realment sorprenent.
    M'ha agradat la desimvoltura o fluïdesa en què ens narres la història. Se m'ha fet massa curta, si t'he de dir.
    Gràcies pel teu comentari. I jo t'he d'encoratjar a "penjar" el teu gos veí aquí, a RC. Això, això que el vegi tothom perquè la història està molt ben contada i es mereix ser llegida.
    Encantada, crohnic, de compartir llibre amb tu.
    Una abraçada,

    Mercè

  • Molt bo![Ofensiu]
    F. Arnau | 17-11-2011

    M'ha agradat molt el teu relat i, encara que ja m'esperava una cosa semblant, el final no deixa de ser una autèntica sorpresa...

Valoració mitja: 10

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

191919 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!