Mai no va tornar

Un relat de: gypsy

Vaig veure com la innocència marxava del seu cos, de les seves mans de porcellana, dels seus ulls dolços i ametllats. Va marxar per la finestra i s’allunyà de pressa, corrent camp a través.
Vaig mirar a la mare mentre es desfeia el pentinat abans d’anar a dormir. La seva expressió havia canviat, el rostre era amarat d’una fredor serena i somreia com si fos una altra persona. Se’m va acostar i em va fer el petó de bona nit. Un petó de gel, anònim, que no transmetia estimació.
Cada dia mirava enllà de la finestra esperant el retorn de la innocència, volia que penetres els seus ulls i la posseís novament. Em delia per recuperar la mare, no per aquella dona estranya que tenia el seu mateix esguard però que havia perdut l’emoció, com si fos un titella accionat per un comandament o per uns fils invisibles.
Dos dies després, en tornar de l’escola vaig sentir-la cantar. Devia estar a la cambra d’en Pol, el meu germà petit de vuit mesos. La veu era captivadora i dolça. Potser el miracle havia esdevingut i la nostra mare tornava a ser la de sempre. Vaig pujar les escales sense fer soroll. La porta era entreoberta. La mare era a sobre del meu germà amb un coixí que li tapava la cara. En Pol ja no es movia i ella seguia cantant la cançó de bressol.
Després de rumiar molt, ara sé que la culpa va ser de la innocència que la va abandonar una nit i mai no va tornar.


gypsy

Comentaris

  • Trànsits[Ofensiu]
    franz appa | 04-01-2012

    Relat curt i cruel, personifica la innocència perduda, o potser millor el trànsit cap a la seva pèrdua. I ho fa des dels ulls de la innocència que contempla els actes que ha comportat l'acte o actes que, fora de focus, han produït la pèrdua i la seva consequència en els actes que sí se'ns relaten. És en un eficaç i delicat joc de miralls (que permeten mirar el que d'altra banda seria difícil de tolerar per a l'esguard), que se'ns relaten dels dels ulls de la innocència d'un infant.
    potser els ulls que també perdran, ara, la seva innocència, en contemplar com l'altra, la que va fugir física en la llum del dia, se'n va anar per sempre.

    Una abraçada,
    franz

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

450222 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu