Maduresa

Un relat de: Victre
Ara que molts voregem els quaranta, un comença a tenir la sensació que, sense desitjar-ho, estem entrant en una fase (ho escric amb la boca petita) de maduresa (paraula que, encara ara, em produeix una picor irrefrenable pel cos i l'ànima).

I el que caracteritzés aquesta fase hauria de ser l'equilibri entre l'experiència i el coneixement. Ja tenim prou anys viscuts, com per haver pogut aprendre del passat (qui ho hagi volgut, és clar), i tenim un cervell que encara funciona a ple rendiment (o això vull pensar).

L'emoció d'aquest moment vital hauria de ser la calma. Després de fases on domina la reactivitat i l'acció, el pensament dicotòmic i la imposició, ara hauríem de començar a ser capaços de veure el món de manera diferent.

Hauríem de ser capaços, primer, d'acceptar la nostra visió del món, i després, d'acceptar altres visions d'altres mons.
I també hauríem de ser capaços de reconèixer aquelles maneres d'interpretar la realitat que no ens interessen, i, actuant de manera poc madura, enviar-los a pastar fang.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96175 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.