Madurar

Un relat de: Endevina'm

Vaig arribar un dia fresc de primavera. El sol... el sol era únic i feia bo de trobar-lo. Vaig veure que el lloc era agradable, ple de gent, bona gent vaig pensar, que podien ajudar-me a créixer, i a madurar. Milers de paraules omplien l'escenari, els mots dominaven el paisatge. La gent creava reptes als amics que, joiosos, compartien amb els altres companys, i es felicitaven i donaven un valor numèric a la seva sintonia, a la seva felicitat compartida, era un món ple d'abraçades i de bons averanys.
Una mala nit de màscares l'ambient es va tornar fred, els amics no ho eren tant, i uns enfonsaven allò que altres enaltien. Es demanava coherència, humilitat, creixement personal. Calia oblidar alguns costums i iniciar una nova via, la via que ens faria adults, encara que quitxalla volien seguir sent, i per sort, ho som encara.
Vaig madurar aquells fets, i vaig veure que donar valor a allò que no té mesura, que tant sols és un sentiment... i qui mesura, qui té valor! Déu meu!, qui té valor de mesurar els sentiments!
És bonic ser reconegut, certament, però sols tu pots valorar el teu propi esforç.
Les altres valoracions, tot sovint no ho són gratuïtament, no ja en aquest petit món càlid i afable, cal mirar enllà de les nostres finestres, i veurem que el món, el gran món, és el mirall on ens reflectim, i veiem que, si alguna cosa tant menuda, però estimada, és tant feixuga de conduir... si no hi fem res ara, fora d'aquest petit habitacle nostre, encara ho farem pitjor.

Bona nit.

PS
Em sap greu si no s'entén, potser encara no he madurat prou.

Comentaris

  • La messura[Ofensiu]
    Epicuri | 18-08-2009

    Com desgranes al teu relat, no pot ser més que una eina, si pot i funciona. Quan la messura esdevé la fí...es que s'ha confós el dit que senyala la direcció; Amb la lluna

    Per madurar cal la llavor, la terra, la flor, el fruit verd...no fa madurar el temps. La maduració es un punt molt fi. On tampoc res no acaba ni comença.

    Els sentiments no poden fer carreres!

    El teu relat m'ha ajudat a madurar encara.

  • M'he anat...[Ofensiu]
    onatge | 18-08-2009 | Valoració: 10

    Fent gran que no vol dir madur, però crec que t'entenc... Llàstima que a tanta gent li faci por madurar, i tants altres que creuen haver madurat...
    Un bon relat.

    Salut.
    onatge

  • Bon exercici...[Ofensiu]
    rnbonet | 29-05-2009

    ...d'introspecció, que s'entén perfectament!
    Caldria -i ho he dit milers de vegades, i algunes ho he practicat- que no tot siguen flors i violes. Hi ha de tot; cal admetre-ho tot. I avant, però! El bo sempre sura.
    Salut i rebolica, xicon!

l´Autor

Foto de perfil de Endevina'm

Endevina'm

65 Relats

270 Comentaris

45036 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Una lluna plena que s'amaga entre boires, així és el meu petit món.
No soc ningú, no tinc cap carrera, tanmateix, observant el món i a la gent mai no he deixat de córrer, pas a pas, dia a dia.

Alguna vegada vaig jugar-hi, als reptes, i algunes vegades tenen premi.
El podeu llegir a "Pseudo Vital"

pseudovital

Processó demoníaca, de rnbonet.

Quan vaig obrir aquest perfil volia que sols fos de poesia, de renglons curts, com en diuen alguns, però no sempre es pot controlar allò que fas, i vaig utilitzar-lo per fer microrelats, i vaig acabar per esborrar els poemes aquí publicats, ara no sé si tots. Això no obstant, vull tornar a la poesia, en aquest perfil, i deixar que l'homefosc faci les petites històries en un altre lloc, que potser tinc més perfils, i no sempre ho dic.

Els poemes i escrits que aquí llegireu estan penjats a matadegolla, sense revisió, gairebé. Si algun dia me'ls repenso, potser no els podreu llegir aquí, però seran fills del mateix estil i el mateix sentiment.


In memoriam...
Un dia vaig voler donar veu al Lluís, i ara li dic; gràcies, Lluís, per tot.


Ara ja pots descansar...

Sota l'ombra obscura
d'un germà perdut
en el silenci etern
de la foscor muda,
he volgut caminar
passes que no són les meves.
Però el camí m'ha mostrat
que si vols tenir un bon rodatge
les botes que calces
han de ser les teves.

Fent via, sé que arribaré
on mai hauria somiat.
Deixa't de manies
de paraules estèrils.
Caminar junts requereix un esforç,
pensar no és tan fàcil.
No miris enrere
sols trobaràs allò
que a cada moment necessitis,
però no cada moment és el millor
per mirar enrere.

Camina amb mi,
no contra mi,
i jo caminaré amb tu,
no contra tu.

I si ho volem, els dos,
veure'm que
sense gaire esforç,
junts podem fer el camí.



F.


I que l'homefosc em perdoni