L'últim trajecte

Un relat de: Esther Llombart Ramis
Qui no ha tingut mai un desig, i quan finalment s’ha acomplert i l’ha tingut a prop, entre les mans, només hi ha vist el desencís de la realitat, esquifida i tènue? Qui no ha volgut llavors desfer-se’n, obrir fort els dits i que s’escolés a través d’ells, però ja no ha estat possible perquè s’ha tornat densa, fosca i enganxosa?

El Marcel mirava el món a través del mirall i compartia, a canvi de diners, el seu temps, unes quantes converses i uns trajectes calculats i precisos. El degoteig continu de personatges dispars li conferien un mostratge de la societat, des dels avis empolainats amb colònies d’abans fins als joves pudents d’alcohol i tabac. La ràdio, companyia sorollosa i incansable, li servia de punt de partida per iniciar un tema, sempre tantejant cautelosament l’opinió del seu client, no fos cas que s’enfadés, no fos cas que haguessin de respirar, durant uns quants carrers, un baf incòmode.

Les imatges reflectides es deixaven portar, confiades i escarxofades, i es rendien al comandament del Marcel. Amb els anys va començar a sentir cap a elles una lleu enveja i durant les estones mortes tancava els ulls, se li dibuixava un somriure plaent a la cara i s’imaginava que era ell qui era portat, envoltat d’una aura de solemnitat i reverència. Després de molt somiar, al final ho acabà aconseguint. Un cotxe llarg, ampli i lluent, conduït per un senyor amb un vestit elegant i fosc, el passejà pels carrers de la ciutat que tan coneixia, impregnant l’aire d’un perfum intens de flors que, disposades en dos cercles, trencaven la monotonia freda de la carrosseria. Unes les havien comprades la família, les altres els seus companys taxistes.

Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Compte amb els desitjos[Ofensiu]
    Ibeth | 25-01-2017

    que es poden fer realitat. Molt bo!!

  • Bon relat[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 06-11-2016 | Valoració: 10

    'i m';ha agradat mai lt