L'ULL

Un relat de: Nil de Castell-Ruf


L'ull de l'artista m'examina,
clavant son esguard
damunt ma pell desvestida.
El llapis,diligent, treballa,
la mà, hàbil, l'acompanya,
guiada per inspiració divina.
Gojós mon cos hi correspon
amb tot un reguitzell
de poses desinhibides.

Comentaris

  • El llapis de l'artista.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 12-12-2019 | Valoració: 10

    Vaja! aquest no t'ho havia comentat, què rar!

    Realment m'ha impressionat com ho descrius. Realment l'artista té un ull sensible i tan extraordinari que t'ha dibuixat delicadament amb els seus sentits, on tu li fas poses desinibides, on tu li fas poses que atrauen al pintor.
    Molt bo i amb molta qualitat.
    Saluts.
    Perla de vellut

  • No havia vist la teva resposta...[Ofensiu]
    Montseblanc | 23-12-2016

    La veritat és que només una vegada vaig dibuixar amb el llapis un cos humà. Va ser quan tenia vint anys i n’han passat trenta-dos més i ja només he pintat aquarel•les molt de tant en tant. És cert que el poder que et dona el llapis no te’l dona l’aquarel•la, al menys a l’hora de dibuixar un cos humà. He posat el dibuix a la foto de la meva pàgina perquè el vegis. Ni tan sols vaig tenir una model, només era a dins el meu cap i ja veuràs que no és gran cosa però el guardo perquè va ser el darrer dibuix a llapis, no sé ben bé per què, suposo que després la vida es va accelerar una miqueta i moltes coses van quedar enrere. Però mai és tard, tens raó, potser m’hauria d’apuntar a classes, encara que per aquí on visc jo no hi ha models vius a les classes.
    El senyor que et va dibuixar sí que en sabia!

  • Resposta a Montseblanc[Ofensiu]




    Bon vespre, gràcies pel teu comentari. El dibuix on surto d'esquena està molt ben fet, en tinc una llarga sèrie, són fets per un senyor força major. Un amic em va dir que era massa eròtic per poar-lo a relats i això que ell perd el cap amb els afers de llit. Vols dir que et tremolaria la mà? Jo crec que el que et faria és vibrar! Si, perquè veuries que cada dia dibuixaries millor. Avui t'han quedat els peus curts,doncs demà els faries més allargassats. El nas massa camús, doncs esborrem-lo i fem-lo més punxut. I així poc a poc aniries progressant fins guanyar confiança i destresa. Apuntat a una classe de dibuix. Et sorprendrà que tenir un paio davant no et despertarà cap pensament sexual. Més aviat et farà sentir com una petita deessa. Perquè, tu, amb el teu punt de vista artístic aniries plasmant (creant) damunt el paper una criatura humana.També et servirà per a adonar-te que tot model "home" quan posa treu aquesta vessant passiva, ying, que representa la feminitat , la nocturnitat i la fredor com la nit mateixa.
    He fet un cop d'ull a la teva pagina, veig que tens molts llegidors. Jo no entro gaire en els relats curts perquè em costa concentrar-me degut a la meva impaciència. Per això vaig de cap devers la poesia. Però a poc a poc hi aniré cabussant-me i tal volta algun dia escriure algun jo també..





  • Jo...[Ofensiu]
    Montseblanc | 07-12-2016

    ...de vegades pinto, però són aquarel•les i amb tanta aigua al pinzell les traçades no són gaire rotundes. No com les formes d'un cos humà. Pintar un home em faria tremolar la mà més del que ja ho fa normalment jajaja.
    Bon poema i bon dibuix!

  • PROVA-HO[Ofensiu]


    Doncs res home, animat! no cal tenir un cos com els que hi surten al teu calendari. I menys encara estar ben armat. El que cal és entusiasme i ser un poquet narcisista i exhibicionista alhora. Doncs sinó a que hi vas, a fer el mec? A mi una anglesota em va dir que era "too perfecte!" i en cavi li motivava més una noia que semblava la venus paleolítica de Willendorf. Per a tendències no hi ha res a dir!. Tampoc no facis cabal de com et pinten la caixa d'eines. En quan a com te la dibuixaran?. Et diré tal qual la percebin : si és una dona amargada per la vida, et farà asexual o castrat. Un home vell més aviat te la representarà lligada a l' l'ideal de bellesa de la seva joventut perduda. Una joveneta te la dibuixarà amb summa pulcritud. I una de mitjana edat tal com la desitjaria ella que la tingués el seu marit, que no emprenyi gaire!. En fi, gustos per a tothom, menys potser per a tu! Però no et desesperis, perquè amb el temps et semblarà divertit.

  • D'ALLONSES[Ofensiu]



    Me n'alegro Aleix que t'hagi agradat. En quan a la teva demanda, doncs no tothom te gràcia per posar. Jo, el primer cop, allà Cornualla, vaig estar “excellent!” segons els que em dibuixaven. Semblava que ho hagués fet tota la vida. Ni jo mateix m'ho explico encara!. De resultes d'aquella primera experiència em va sortir un poema molt sentit que aviat publicaré en aquest espai. Allí trobaràs resposta a la teva pregunta. Fred? No, perquè encenen estufes perquè estiguis confortable i els focus també ajuden a estar calentet. Hi ha poses de cinc, deu o trenta minuts de durada. Un cop fent una posa fixa d'una hora a peu dret, em va venir una lipotímia i vaig caure del pòdium a terra. Vaig perdre la consciència uns segons. Però com a compensació em van pagar la feina de tota una setmana en un setmana! Allà, al poble de pescaires on vivia era difícil trobar un model masculí. Per això sempre estava sol·licitat. Aquí també ho vaig continuar fent fins que ja n'he dit prou.
    Feina ben feta no té destorb! Diuen. A vegades he volgut ésser tant original que al cap d'un minut de començar la posa m'ha vingut tibantor d'un múscul i llavors he hagut de resistir fins al final, si era possible, és clar!. Les dones, per general s'estimen més pintar dones. Els homes, els més majors, també. Una dona pot dir amb tota tranquil·litat que li agraden més les formes femenines. Un home dir el mateix d'un home, ni en pintura! Com més joves menys manies. Moltes vegades m'he preguntat si algú en arribar a casa haurà fantasiejat pensant en mi. Tot podria ésser no et sembla?
    El que si tothom et pregunta, homes és clar, les dones són més cautes si cap cop ha hagut “resurrecció de la carn”, ja m'entens, oi? Doncs et diré, que, en el meu cas, que em vegin nu no em produeix cap mena de morbositat sexual. Jo diria més aviat el que si em suposa és una satisfacció gran de poder ésser útil per a la plasmació de la creativitat de l'artista. No et diré pas que algun cop, mig, mig, molt mig, que un ja no és tant jove, noto que “allò” en aquell moment i que de vegades segons la positura, a vegades no te la pots veure perquè mires cap a una altra banda, et sembla que es bellugui. Llavors la solució és pensar en coses desagradables. Alguna vegada com a prevenció m'havia fet abans d'assistir-hi una dallonses. Perquè tingues en compte que el cos quan esta tant relaxat, sobretot quan, en el meu cas, el parellet, reposa a terra, el això meu és mig desvetlla com aquell que diu. Però com t'he comentat abans, és més una reacció biològica del cos que res. M'han explicat casos de nois, força joves, que han acabat amb la busca marcant les dotze. I que passa llavors? Doncs la sessió continua entre alguna rialleta i la mirada estupefacta d'alguns dels assistents. Son coses que passen....

  • Model[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 02-12-2016 | Valoració: 10

    Que difícil ha de ser fer de model! I si a més, com no podria ser d'altra manera, no et paren de mirar, doncs... Una idea molt original i un poema molt ben reeixit. Una forta abraçada i tàpa-la, que fa fred!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Nil de Castell-Ruf

Nil de Castell-Ruf

74 Relats

1143 Comentaris

86997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Estació Arc de Triomf - BARCELONA - (Catalunya).
Signe zodiacal: VERGE.

(Amb) -Tacte! : nildepoesia@gmail.com

- LA CREATIVITAT ÉS LA INTEL·LIGÈNCIA DIVERTINT-SE
(Albert Einstein).


- Només escric poesia en moments en què em sento de debò vulnerable. Per això,
segurament, de sempre he equiparat la poesia amb el dietari íntim. Escrius i et consoles, destil·les el teu dolor o confusió, i si tens sort també et comprens.

Mariu Chivu (1978-), poeta romanès.


- Escriure és un treball humil: però vull que el meu sigui el més perfecte possible. I és únicament perfecte quan aconsegueixo excitar al meu lector, traient-lo fora de si mateix i del seu món, i portant-lo al meu món, bo i fent que la seva imaginació vegi i olori, oeixi i assaboreixi i senti tot allò que descric.

Lletres de Venècia.

F. Rolfe, (Baron Corvo),
escriptor anglès 1860 -1913.



- El Profeta (que Allāh el beneeixi i li doni pau!) digué: “Certament, hi ha encant en l’eloqüència, i certament, hi ha saviesa en la poesia.” Ṭabaqātu š-Šāfiʕīyati l-kubrà

- Allí on hi ha sensibilitat és més fort el martiri.
La pintura és poesia muda; la poesia és pintura cega. (Leonardo da Vinci)

- Vaig provar d'ésser poeta. I com que sóc un escriptor hàbil, i com que era quaranta vegades més sensitiu que ningú, vaig reeixir una mica. (Rupert Brooke, poeta anglès, considerat per W.B.Yeats, Irlandès i poeta també, com el jove més formós d'Anglaterra. El filòleg i poeta Francis Macdonald Cornford arribà a dir que Rupert Brooke era un jove Apol·lo de cabells d'or.

- La poesia no és cosa de sentiments sinó d'experiències. (Rainer Maria Rilke, poeta austríac)

- Tots els hòmens que primer toquen amb la paraula, després arriben més lluny amb les mans. (Antonio Skármeta, escriptor xilè).

- La poesia té 4 o 5 temes d'ençà fa 5 mil anys, allò que importa no és pas el que dius, sinó com ho dius. (Antonio Cisneros, poeta peruà)

- La poesia és l'evidència de la vida. Si la teva vida crema bé, la poesia només serà cendra. ( Leonard Cohen, poeta canadenc)

- La poesia és el camí per a la supervivència, per arribar a les consciències, per acceptar les derrotes, per saber viure les nostres misèries, per a estar prop d'allò màgic de l'existència. (Niño de Elche).

- La poesia es la musicalitat de les coses que discorren a ones per a recrear amb la paraula imatges visuals. ( Boris Pasternack, poeta rus )

- La poesía no quiere adeptos, quiere amantes. (Federico García Lorca )

- Ara mateix hi ha joves que diuen els seus versos. Per llurs ulls plens de vida passen les seves visions. (...........) ara amb el que ell de la bellesa ha fet veure, es commouen. ( Molt Rarament -fragments) - .Konstandinos P. Kavafis.

- WEBS amigues :

* L'ARMARI OBERT leopoldest.blogspot.com/

* Salvador Jàfer: La Terra d'Enlloc https://salvadorjafer.net/

* En Nil us recomana l'antologia 'Amors sense casa' recull, a cura de Sebastià Portell, més de trenta autors i gairebé cent poemes de temàtica LGTBQ catalana. Video: Entrevista a Sebastià Portell - Àrtic | betevé - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=DHetwvOOndA




L'ARMARI TANCAT (POESIA HOMOERÒTICA CATALANA).

BARCELONA POETRY - HELLO POETRY. L'HOMOEROTISME POÈTIC D'EN

NIL - HOMOEROTIC - EUROPEAN HOMOEROTIC POETRY WITH A CATALAN

ACCENT - POETIC HOMOEROTISM IN EUROPE - HOMOEROTIC POETRY -

GALO-CATALAN HOMOEROTIC POETRY - OCCITAN-CATALAN HOMOEROTIC

POETRY - MEDITERRANEAN-CATALAN HOMOEROTIC POETRY.

HOMOEROTIC POETRY - HISPANO-CATALAN HOMOEROTIC POETRY.

POEMS BY NIL - POESIA HOMOERÒTICA CATALANA - BARCELONA POESIA

HOMOERÒTICA - LA POESIA HOMOSEXUAL D'EN NIL. - BARCELONA GAY

POETRY - HOMOEROTIC AND EUROPEAN POETRY - HOMOEROTIC

POETRY IN CATALAN. - EUROPEAN POETRY IN CATALAN - الشعر المثلي الكتالوني -

CATALANA HOMOEROTIC POETICA - 加泰罗尼亚同性诗歌 - KATALUNIAKO

POESIA HOMOEROTIKOA - ΚΑΤΑΛΑΝ ΟΜΟΡΕΡΟΤΙΚΗ ΠΟΤΕΡΑ - שירה

הומוארוטית קטלנית - KATALANS HOMOEROTISK PÅTRY - カタロニアホモエロティック詩 - CATALAANSE HOMOEROTISCHE POËZIE - KATALAN HOMOEROTİK

ŞİİRİ - KATALANSK HOMOEROTISK POOKER - KATALA HOMOEROTIKA

POETIKO - KATALĀNA HOMOEROTISKĀ POETRIJA - KATALO HOMOEROTINĖ

POEZIJA - KATALAANI HOMOEROTILINE POEETIKA - کیٹلان ہومیٹک پوٹری -

KATALÁN HOMOEROTIKAI KÖZÖSSÉG - ԿԱԹԱԼԱՆ ՀՈՄՈԵՐՈՏԱԿԱՆ ՊՈՂԻԿ

- КАТАЛАН ГОМЕРОТИК ПОЕТРИЯ - IPHAKATHI LESAKHATHAZI

HOMOEROTIC - КАТАЛАНСКА ХОМОЕРОТСКА ПОЕЗИЈА - KATALANISCHE

HOMOEROTISCHE POESIE - POÉSIE HOMOÉROTIQUE CATALANE -

KATALANSK HOMOEROTISK Poesi - CATALAN HOMOEROTIC POETRY.