Lucreci

Un relat de: Mon Pons

Alguna vegada aconseguim fer, de la nostra vida, un autèntic desastre. Ho puc entendre, però no vull tornar a engegar a dida el poc que em queda... Sempre és convenient de mirar les coses en perspectiva.

No quedàvem mai a cap hora. Senzillament dèiem: "demà cap el vespre", o "dijous matí", o "dissabte cap el tard"... I tot d'una suraven en l'aire les carícies. Tot el món era fet a mida nostra. Ell i jo, i en dia convingut, ens lliuràvem al plaer, regatejant-nos moments al límit. Encara sento l'aroma del seu cos... Ens fèiem endins mateix de l'ànima.

Ara se'm fa difícil guaitar més enllà d'ell i de mi, amb ulls de pluja. Però el millor de l'oblit és el record. He notat la malenconia que s'hi envelleix, més que a qualsevol lloc, sobre el nostre llit desfet, encara.

Hi seríem junts, altra vegada, ocupant el temps de la tarda o al Central Park de Nova York; d'aquella ciutat, la nostra, mai suspesa en l'oblit. Necessito creure que, des d'aquí, des d'aquesta casa on habito, tornaríem a ser feliços. Però, en el fons, no ho seríem. No em veig en coratge d'entendre res; per més que vulgui no puc evitar de respectar el de sempre: "cadascú té el seu món." Sí, sempre havíem sigut nàufrags ambulants que navegàvem a les palpentes buscant un lloc segur, independents.

Hauríem d'haver llegit plegats a Maupassant i La Fontaine! Ignoràvem tantes coses, però tot era així a la fi.
Ara tot és diferent i només faig un repàs dels meus fantasmes. No sé amb exactitud per què llegíem a Lucreci* i tan poc a Baudelaire.

Ha passat el temps com si tot hagués estat inútil. Des d'on estic rememoro els nostres dies. Em tremola el cos mentre estenc la roba íntima que em va obsequiar. De la nit al dia les coses van canviar quan em va demanar que fos la seva puta.

Comentaris

  • Profund![Ofensiu]
    Maragda | 09-05-2005 | Valoració: 10

    Puta, esclava, catifa... Tot és prou decebedor quan t'adones que en una relació ja no sou dos iguals, si no que un exerceix, o pretén exercir, el domini damunt de l'altre. I un cop acabat el lligam i passat el temps, et mires les coses des de la llunyania, des de l'angle del record i només et vénen al cap les imatges dels moments preuats, endolcits per l'imaginació i amb gust de recança, per què en el fons
    pretenem oblidar tot allò que ens va ferir. Sortosament, però, la ment que és sàvia i no ho permet ens aboca un raig de lucidesa quan cal.

    No he llegit mai a Lucreci, però em sembla que ho faré, m'has desvetllat la curiositat.

    Un escrit fantàstic Mon i, com tots els teus, profund i elevat.
    Fins aviat!

  • encara que[Ofensiu]
    Lavínia | 18-04-2005

    Lucreci, segons Sant Jeroni, se suïcidà víctima d'un filtre amorós!!

  • Suposo[Ofensiu]
    Lavínia | 18-04-2005 | Valoració: 10

    que els protagonistes de la teva història llegien Lucreci perquè parla d'un amor, una passió gaudida en mesura, Baudelaire, en canvi, és la passió, és la vida viscuda "contra les cordes" en tots els sentits. Sols cal llegir Les fleurs du mal o saber alguna cosa de la vida del poeta simbolista francès.
    Tot va canviar per a la protagonista quan ell li va dir que "fos la seva puta". Doncs, potser sí que ell va llegir Guy de Maupassant!!


    Altra vegada, Mon Pons, no m'has decebut, és a dir no m'ha decebut la teva visió del món a través de la literatura, dels coneixements que tens sobre literatura, volia dir!!

    Molts petons

  • L'etern femení[Ofensiu]
    T. Cargol | 18-04-2005

    Les lectures de vegades enganyen o distreuen; fins i tot poden fer-se servir per a evitar la reflexió personal o per reforçar la idea que tot gira al voltant de la intel·ligència. Al voltant d'ella potser gira el poder però no la felicitat.

Valoració mitja: 10