L'orador mut

Un relat de: Eduardcg

El naixement de Juan Alberto va ser força estrany. Arribava el final de l'estiu i Doña Engràcia, la mare, entrava en el setè mes d'un embaràs plàcid i sense cap tipus de problemes. Únicament estava "allò", com ho anomenava tota la família.
"Allò" s'inicià al mes de juliol, el fetus va començar a donar les seus primeres puntadetes al si matern, motiu de gran alegria per al presumpte pare i de preocupació per a la mare quan aquestes van passar a ser dignes d'un davanter de futbol. A part de la intensitat, també va créixer la freqüència, fent que la insubordinació del nonat es fes insuportable. La visita al ginecòleg és va convertir en imprescindible.

En aquella habitació de blanques parets, blanques cadires i blanques lliteres, el més blanc de tot era el rostre del metge, semblava un albí després de tres mesos de reclusió. La sorpresa li havia fet mudar el color, en posar el fred fonendoscopi sobre la panxa materna per auscultar-la va empal·lidir.
-No, no és possible... -balbotejava el facultatiu.
-Que passa? Doctor, que passa? Doctor...? -interrogava Doña Engràcia, mentre l'altre relliscava entre les seves cames, posant-li la cara en llocs d'accés restringit, fins caure rodó als seus peus.

Feren falta quinze minuts, tres remullades de cara, dues passades de sals aromàtiques i quatre galtades per a què el metge tornés en si. Va obrir els ulls com a plats d'amanida, mirà al seu voltant i inspirant l'aire just per articular, digué:
-Ha parlat, ho ha fet... ha dit «que puc sortir?»
Abans de perdre novament el coneixement.

Comentaris

  • Tocs fantàstics[Ofensiu]
    Grocdefoc | 12-09-2008 | Valoració: 10

    Ben trobat,
    He gaudit llegint el teu relat, el trobo molt ben escrit. Aquests "tocs fantàstics" en un escrit, que en principi no ho sembla, m'encanten. És com fer anar la realitat que es descriu en una narració una mica més enllà... i entrar de ple en una de les dimensions literàries.

  • Bon relat[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 25-08-2008 | Valoració: 10

    Ben escrit i que manté l'interès fins al final. L'enhorabona!