L'ONADA (Poder)

Un relat de: Unaquimera

Les onades van, venen.
La primera noia s'apropa al fogueró amb passes lentes, atreta per l'escalf que s'estén per la nit fresca sota la celístia. Porta una espelma taronja. Sense traspassar el cercle traçat al terra, s'atura, s'inclina: pren foc deixant l'ofrena com una fruita ígnia per a la deessa de les flames.
Venen, van.
La segona ja és arribada: l'escalfor l'encén les galtes, l'omple els ulls de guspires. Agenollada, recita dipositant el ciri vermell com la sang: "Nit d'amor, dura més del que ara dures."
Les onades van, tornen.
La tercera prenya de foc la bugia verda com una falguera. Ressonant encara les darreres paraules de la seva companya, es retira.
Venen, tornen.
La següent s'atansa a la foguera amb una candela blanca a la mà. Blanc de nata, de llet, de cotó fluix, de sucre, de sal. Girant, arriba fins les flames: abrusa l'ànima que emet un resplendor daurat.
Tornen, van.
Una dona llisca lentament, la mirada fixa en les flamarades. L'espelma té un groc de prímula, de ruda, de ginesta. Continua enartant presents a la rotllana iniciada.
Tornen a venir.
Triga en aparèixer una adolescent de llarga melena lleonada i pell blanca, que mostra una candela blava. Amb la primera flama pressa, tanca més el cercle on falta només una presentalla.
Retornen.
L'última és una dona estranya: rostre arrugat, cos jove, pas elàstic, mans com garres apressen l'espelma morada, que clou l'esfera de diminutes flames.

L'onada contempla el rotlle de bruixes.
Gràcies al Poder atorgat per l'aliança entre l'ànima de la Terra, l'ímpetu del Foc, l'esperit de l'Aigua i l'imperi de la Nit, són protegides dels mals, disposant dels beneficis demanats: Amor, Salut, Prosperitat, Saviesa i Ventura, han estat invocats; Por i Dolor, foragitats!
Inicien una poderosa dansa ritual, màgica, sensual, salmodiant: " Cantem, vetllem, ja dormirem quan morirem. " L'autoritat que concedeix la Tradició immemorial ha estat exercida.
El mar, vassall sotmès, mirall enamorat per l'elegància de les giravoltes, certifica que el potent conjur s'ha renovat.


Unaquimera

Comentaris

  • Jo diria [Ofensiu]
    Josoc | 28-02-2011

    que aquest ja l'havia contestat. No et va arribar? Et comentava que em feia pensar amb l'obra de teatre que aquest dies fan a Sabadell, titulada: LES BRUIXES DE Salem.

  • Pífia ortogràfica:[Ofensiu]

    volia dir "la imatge".

  • Les bruixes van i venen com les onades de la mar[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 04-12-2010 | Valoració: 10

    Els colors de les espelmes omplen la nit, i el màgic ritual s'enceta un altre cop amb el mateix esperit que ha imperat des de temps ancestrals. Amb el poder que el talent li atorga a l'autora, la història es va desenvolupant entre guspires, encanteris i salmòdies. L'imatge és tan clara i precisa que el lector es troba captivat per l'escena que presencia.

    El mar, tema recurrent de les històries de l'autora, ens ofereix el marc del ritual fetiller.
    Ets bona, Unaquimera, bona, bona, bona.
    Petonets

  • màgic[Ofensiu]
    joandemataro | 05-11-2010 | Valoració: 10

    i com sempre encisador...
    joan

  • Bellesa[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 05-02-2009

    Un Relat ple de bellesa. Felicitats.

  • Festa d'aniversari[Ofensiu]
    Ribera | 11-01-2009 | Valoració: 10

    Que tinguis una bona festa, que te la mereixes!

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Renovació[Ofensiu]
    franz appa | 11-01-2009

    Aquest relat que ara rellegeixo -ja l'havia fruït més d'un cop-, és oportuníssim.
    Em preguntes: són les dones un incordi? Sense arribar a les cotes de misticisme transcendent del nostre comú amic Vicent, penso en vosaltres com les portadores del foc, de la vida, les generatrius i les servadores de la màgia de la capacitat de re-generació. Quan arribava el fred hivern, eren elles, éreu vosaltres, les que servàveu el ritual de la conservació, de la invocació del renaixement que la terra que s'adormia. Depeníem de la bona voluntat dels astres per tornar a veure resplendir la Terra i -doncs- l'emanació dels poders que ens permetien alimentar-nos, sobreviure...
    El món era matriarcal, en bona lògica, perquè era la dona la que garantia aquesta renovació del cicle constant.
    Quan el món esdevingué patriarcal va anar perdent el contacte amb les forces tel·lúriques. I així està avui el planeta!
    Queda tota l'esperança del futur, tanmateix, perquè les dones no han deixat de repoblar el món, i estic convençut que els habita la màgia encara.
    I l'alliberen silenciosament.
    Les dones, sí, són un incordi etern: un incordi a la solitud, a l'esterilitat i a la mort. Perquè, abnegades, persisteixen a declarar que resta vida per viure, i amor per semblar, i fruits per collir.
    Una abraçada d'Any nou!!!
    franz

  • La tradició màgica[Ofensiu]
    Xocolatina | 07-03-2008 | Valoració: 10

    Ara que he comparat els dos relats veig millor les diferències "de matís". Tots dos m'agraden, són bons igual però un destaca un aspecte de la natura, l'altre de la màgia i la tradició ancestral.
    Jo m'he animat al final i he tornat a enviar una de les meves cosetes. A veure quan sortirà!

    Una llepadeta carinyosa!

  • Tu sí que ets màgica.[Ofensiu]
    Queca | 06-02-2007 | Valoració: 10

    Un relat.... màgic. Gràcies per compartir-ho.
    I sí, crec que la unió fa la força. I tu ets una aliada molt potent, unaquimera.
    Et seguiré llegint.
    Mil besades i una infinitud de somriures per a tu!!
    La teva Queca.

  • Paraules i imatges precioses[Ofensiu]
    anaoj | 31-01-2007

    Espero que estigues ja bé del tot, jo encara no estic gens bé, també he tingut complicacions que encara no s´acaben de resoldre.
    De les observacions que em fas del meu relat es veritat et faig un petit resum dels meus estudis i ho entendràs. Sóc mestra, ara jubilada. Vaig començar a fer Magisteri al quaranta anys, i dels cinquanta als cinquanta cinc vaig fer la llicenciatura de psicologia, l´escrit que comentes el vaig escriure fa anys, i tot plegat fa que tingui molt present l´útim dia que deixo d´anar a classe, a més no he deixat mai d´estudiar, i en quan l´útim dia que deixo de trobar-me maca això es difícil que torni perque els anys no perdonen , en quan a l´últim dia que deixo de fer feliç, no recordo en aquell moment quin periode tancava, però després he tornat a ser feliç moltes vegades.
    Et comento L´onada (Poder )
    D´quest relat penso que si no s´entengués el que vols explicar ( que no és el cas ) seria igual perque només llegint el rosari de paraules tant escollides, maques, i tant ben ajustades , només per això ja es un joig llegir-ho. M´agrada molt les imatges que " veig " que el llegeixo. Un relat preciós.
    Un petó

  • Gràcies [Ofensiu]
    Unaquimera | 18-01-2007

    pel teu comentari i per l'observació que inclou sobre la mar, aiguasalada: ha estat un autèntic plaer llegir-la!

    Continuo apreciant molt la teva companyia, que m'arriba com un batec càlid i com a tal el prenc,
    Unaquimera

  • Anar i venir[Ofensiu]
    aiguasalada | 18-01-2007 | Valoració: 10

    En la teva resposta, que agraeixo molt, al meu comentari del relat dels Condemnats veïns em dius: "vas i vens com les onades..." i d'aquesta manera em trobo ara a L'onada.

    "Les onades van, venen"
    de vegades son grans, majestuoses, es fan notar davant la nostra vista; altres cops el que ens sorprèn i ens crida és el seu só greu, com un animal ferit que brama i reclama la nostra atenció; en ocasions sembla que no hi siguin, el mar és com una gran taca d'oli que s'escampa per tot arreu, però si que hi són... sempre estan allí, ens fan companyia, desperten els nostres sentits, estimulen la nostra vida i la nostra imaginació: com fan els teus relats, com en aquest que traspua màgia en cada frase, en cada paraula, en cada lletra...
    Les onades sempre estan al nostre costat, al meu costat, al teu costat.
    Felicitats per diferents motius: el relat 25, el comentari 600 i la teva manera d'escriure.
    Continuo animant la teva creació.
    aiguasalada

  • Ritual màgic[Ofensiu]
    Naiade | 05-01-2007 | Valoració: 10


    M'ha agradat moltisim, aquests temes em fascinen.
    No te'n riguis, però al llegir-lo, m'ha semblat formar part del teu relat, viure-ho.
    Te que ser una experiència única. M'ha dut als ritus celtes sobre la mare terra.
    He trobat molt enriquidor el teu comentari sobre la simbologia dels colors.

    Espero que aquest any que acaba de néixer et continuï donant aquesta imaginació i talent tan gran que téns per transmetre meravelles com aquesta .

    Una abraçada

    Naiade

  • No saps com t'agraeixo...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 01-01-2007 | Valoració: 10

    aquestes ampliacions d'informació que ens regales per tal de poder gaudir molt més dels teus relats. En aquest cas precisament, i reconeixent la meva total ignorància sobre el tema, m'ha ajudat molt tenir aquest punt de referència pel que fa a les espelmes i la seva simbologia.
    Què dir-te que no t'hagi dit, Unaquimera? com sempre, el teu relat m'ha encisat, tant per la seva estructura perfecte com per l'originalitat del tema.
    Una abraçada

  • Les onades,[Ofensiu]
    | 30-12-2006 | Valoració: 10

    tot l'ambient desprèn un regust màgic molt ben aconseguit; cada paraula, cada frase sembla destinada a això, a acabar d'assentar el ritual místic que descrius. I en el final, ja està tot fet, els nostres desitjos ja estan encaminats!

    El text, encantador, m'ha fet venir al cap un llibre que em llegia el meu pare quan era petitó, abans d'anar a dormir. Es tracta de "El ponche mágico", de Michael Ende. Quan el recordo, em venen al cap sensacions d'aquest tipus, místiques, màgiques, a causa suposo de la influència de la infància. Una mica com amb el teu relat...

    Un molt bon text, sí.

    Salut!!

    Dan

  • Jo amb tu em perdo[Ofensiu]
    Mossens | 28-12-2006 | Valoració: 10

    No sé com has assolit aquesta gran capacitat creativa, on senbla, fins i tot, que ni tan sols et cal fer esborranys del teus textos.

    Però no, unicament en els teus relats ho fas bé; sinó que els teus comentaris són mereixedors també de tots els elogis.

    La teva imaginació fabrica, en l'estona d'escriure un full, tot un relat ben coesionat i amb novetat i gràcia.

    Sembla que ho tinguis tant per la mà que en podries escriure un darrere l'altre sense cap problema.





  • Ben curiós i original,...[Ofensiu]
    Bonhomia | 28-12-2006 | Valoració: 10

    ...aquest relat teu. He hagut de llegir-lo dues vegades per entendre'l. Admiro moltíssim la teva manera d'util.litzar el llenguatge, dónes a les oracions un aire molt màgic.
    Et desitjo, jo també, un 2007 plè d'aventures i misteris que provinguin de rituals com el del relat, on tot sigui positiu i les preocupacions quedin en un segon pla, sense importància.

    Molt atentament i molt admirat de la teva manera de relatar,

    Sergi

  • Gaudint del teu estil[Ofensiu]
    F. Arnau | 28-12-2006 | Valoració: 10

    Una altra vegada he gaudit de la teua manera tan particular d'escriure, i també de les notes al peu de pàgina. Sense elles haguès estat molt més difícil d'entendre. Una vegada més has complit amb una de les funcions principals de la Literatura: ensenyar, regalar coneixements.
    Una forta abraçada... i
    BON ANY 2007

    Francesc

  • Mai està de més...[Ofensiu]
    Arbequina | 28-12-2006 | Valoració: 10

    una bona relectura.
    Aquest relat ja em va encisar al seu temps i ara l'he degustat novament.
    Trobo que mai un títol i un text havien anat tan ben agafats de la mà... doncs el teu relat sembla fet d'onades.
    En fi, un plaer llegir-te i rellegir-te.
    Sort amb el concurs!
    Bones festes.

    Una forta abraçada de l'Arbequina.

    P.S. Els teus comentaris... ja t'ho he dit milers de cops... són molt i molt bonics. M'encanten. Gràcies. Les meves abraçades em semblen poca cosa comparades amb les teves.

  • Una imatge imponent...[Ofensiu]
    MarBlava | 28-12-2006 | Valoració: 10

    la nit il·lumindada per les espelmes, un cercle de dones savies plenes d'energia còsmica,,,i la música de les onades amb el seu poder catàrtic de fons....
    M'agrada molt com fas servir els adjectius i les comparacions tan visuals dels colors de les espelmes que omplen de llum aquesta nit màgica.
    Gràcies pels teus comentaris, tot just he trobat aquest relat que m'ha sobtat pel poder de les seves imatges.

  • Bella pintura d'una mística trobada[Ofensiu]
    Archènia | 28-12-2006 | Valoració: 9

    M'he quedat sorprès, no havia sentit a parlar pas d'aquests tipus de trobades i la manera tan poètica i elegant com has descrit aquesta màgica escena m'ha deixat força fascinat.
    No he tingut temps de llegir més coses teves, però com que m'havies deixat un comentari fa uns dies i tot just ara ho he vist he decidit fer una ullada a l'últim dels teus escrits.
    Aquests dies seguiré mirant-ne d'altres.
    Moltes felicitats i segueix endavant, per tu i pels teus lectors i lectores.

    Fins aviat!

  • La simbologia dels colors[Ofensiu]
    Unaquimera | 26-12-2006

    Entre les diverses tradicions, supersticions, mites i llegendes en torn als rituals màgics que es poden portar a terme les nits de solstici o d'altres assenyalades, hi ha el de col·locar espelmes al voltant d'un foc, cadascuna d'un color segons el desig que representa.
    Majoritàriament, s'accepta que la blanca és per atraure la salut o el benestar, la taronja per a la bona sort, la blava per la a saviesa i l'activitat mental positiva, la verda per al treball o els fruits afortunats de la feina, el morat per allunyar el mal d'ull o les enveges, la groga per als diners o la prosperitat, la vermella per afavorir l'amor.
    L'ordre en què deuen ser enceses depèn de les prioritats de qui fa les ofrenes.
    Les invocacions orals reforcen el poder del ritual, així com els càntics corals o les dances en rotllana.
    Les figures circulars van íntimament ligades a la representació solar i lunar: sovint es dissenya un cercle dins un altre; en aquest cas, una esfera d'espelmes dins un rotlle de dones, amb la foguera com a centre.

    Una abraçada als lectors i les lectores interessats en aquests temes apassionants,
    Una quimera

Valoració mitja: 9.89

l´Autor

Foto de perfil de Unaquimera

Unaquimera

111 Relats

5300 Comentaris

584523 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
Vaig néixer un 8 de novembre fred (sóc escorpí i fredolica des de llavors!) en un lloc diferent d'on visc ara, però sempre he viscut a prop del mar. Penso que a la meva sang porto gotes d'aigua salada. I a la pell, alguna escata...

La mar de blau, per moments tan ombrosa;
la mar de verd, tan bella i perillosa;
la mar de gris, que es veu majestuosa;
la mar d'acer, tan entremaliosa...

El futuro es una acuarela y mi vida un lienzo que colorear...

La vida és bonica, però de vegades complicada.

Gracias a la vida que me ha dado tanto... Me ha dado la risa, y me ha dado el llanto: así yo distingo dicha de quebranto, los dos materiales que forman mi canto. Me ha dado la marcha de mis pies cansados: A quien quiera acompañarmela, por favor vayamos pasito a paso, si hemos de ir mejor de la mano...

He viscut un llarg viatge i encara em queda coratge per avançar... amb les cartes de la vida jugo la seva partida: no em rendiré! Un altre dia ha començat!

... no vale la pena andar por andar, es mejor caminar pa'ir creciendo: volveré a contarte que he soñado colores nuevos y dias claros.

I per uns breus moment una estona de cel, ja no importa el demés, una estona de cel i per un instant tot s'haurà aturat.

Me niego a vivir esclava de mis heridas.

Hi ha dies en què, entre la gent i els crits, sense motiu i estúpidament, crec que sóc feliç. Tinc ganes de cantar i cridar, de saltar i de riure sense cap perquè... Vull estar contenta! Per això m'enfronto al cada dia, sense motius i estúpidament, amb un gran somrís!

Tu sonríe y verás como todo parece que brilla! Los ratos oscuros se harán de colores mientras sobre alegría y no falten canciones. A poquito que sonrias llegará la alegría, de los ratos peores germinan los buenos: sonreir no se compra, no vale dinero. Ei! Sonríe!

Desitjo somriure sense crosses, sense pautes, sense haver de demanar permisos i poder parlar sense estrafer la veu, ... si no us sembla massa.
Duc llunes i cançons per arracades!
El vent, cruel i savi, s'enduu les cançons dels dies que deixo enrere. I per fi, trobo el descans en els somnis perduts i retrobats, en qualsevol revolt del camí que continua.

Per contactar: unaquimera@hotmail.com

Si desitges deixar un comentari, ENDAVANT!
Estaré encantada de llegir-ho i saber de tu: la teva opinió, les sensacions que t'ha provocat un relat, qualsevol aspecte que facis constar, el suggeriment que et sembli més oportú fer serà ben rebut i RESPONDRÉ A TOTHOM més aviat o més tard!

Sóc en aquest web per aprendre, experimentar amb noves propostes, col•laborar amb altres autors i participar en qualsevol fet que ajudi a mantenir viu RC, l'espai que compartim i del qual en gaudeixo:

- Concurs de Microrelats de l'ARC: Secrets. Participant amb relats seleccionats: Dins i fora i Filla.

- Concurs ARC de Poesia Social 2011: Vaig participar amb Ara no sé, publicat al llibre col.lectiu "Tensant el vers".

- Projecte Barcelona, t'estimo: Relataire participant el 2008 i 2011 amb COR A COR, PAS A PAS.

- Gimcana Virtual Literària ARC 2010: participant i Guanyadora! No va ser fàcil, però ja que sap que som una colla de "bojos per les lletres" ;-))

- Poemes il•lustrats: Vaig participar en el concurs, on van seleccionar Enfiladisses.

- Poesia eròtica: Ho vaig intentar i ara alguns dels meus versos són al llibre "Erotisme som tu i jo": AMB, Joguines de dona, SENSE, Xàfec.

- Microrelats: Vaig respondre a la convocatòria, trobant-me entre els autors del volum "10x10 Microrelats" amb Condemnats veïns! (Culpa).

- Reptes del fòrum:
* Repte en prosa, el "clàssic" : He participat com a reptaire i jutgessa.
* Conte, un repte llarg: He participat com a contaire i jutgessa.
* Nanorepte: Nanoreptaire en pràctiques.
* MiniRepte: He participat com a minireptaire i organitzadora.
* Repte Poètic-Visual: He participat com a poetaire i organitzadora.
* MeloRepte: He participat meloreptant i proposant melodia.

- Propostes del Fòrum:
* Taller literari: Relataire participant. Va estar bé mentre va durar... http://es.geocities.com/tallerrelats.
* Interrelat: Relataire participant. Intent de novel.la col.lectiva... http://es.geocities.com/qwark79/principal

- Celebracions col.lectives a RC:
R en Cadena
Els senyors Angel Negre i Gerard Vila Nebot em van encadenar i jo he passat la cadena a: Alícia Gataxica, buscador, estrangera i mjesus.

* 5è ANIVERSARI d'RC!
Vam celebrar-ho a la nostra "enganxosa" manera...
Photobucket