L'olor dels bons somnis

Un relat de: Magdala
L'última vegada que la vaig veure dormia, no podia haver estat d'una altra manera. Amanda dormia gairebé totes les hores del dia. Despertava per esmorzar amb una expressió plàcida que em recordava els llacs dels paisatges del Pirineu. Protestava sempre quan li deia això, no li agradava que la comparés amb l’aigua dolça. Ella es sentia paisatge marí, era una de les seves aromes preferides.
Després de prendre el suc i les torrades amb oli s'arraulia de nou al sofà, etèria i diminuta, enroscada en una cantonada, aïllant-se de la llum amb un mocador blau de seda.
Ens delectava amb les seves mirades i els seus somriures quan ens assèiem tots al voltant de la taula per dinar. El seu somriure franc, la seva mirada buida d'odi i de ràbia. Escoltava educada tot el que li dèiem quan explicàvem els nostres matins, i acabat el menjar ens feia un petó per desitjar-nos una bona migdiada, segura com estava que mentre ella dormia nosaltres faríem el mateix.
Quan s'aproximava la nit descobria la cara, s’aixecava i caminava per tota la casa, buscant possibles canvis que podia haver-se perdut. Pujava a la cambra de bany i omplia la banyera, i passava més d'una hora combinant perfums. És molt important, em deia, els perfums m’inventen somnis. Pots equivocar-te i ajuntar unes olors que et provocaran terribles malsons.
Després del bany, embolicada en una tovallola blanca, deixava que fiques el meu nas per sota dels seus cabells, acariciant amb els llavis el seu coll perfumat. I ella m’explicava amb detall cadascun dels somnis que havia viscut al llarg del dia.
No volia fer res més. Ja feia més d’un any que ho havia decidit, després d’una llarga estada tancada a la seva habitació, enllitada amb la cama trencada, sense poder distreure’s amb feines, i sortides, en la frenètica carrera de la vida. Un dia, després d’un matí mirant el sostre i cavil·lant, em va dir: mai no podré viure feliç, he tingut temps per observar el mon i a les persones. I va començar a somiar.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Magdala

Magdala

27 Relats

83 Comentaris

11256 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Hola, em dic Magda
Vaig començar a escriure fa una pila d'anys, després de participar en uns tallers d'escriptura creativa, encara que la meva afició venia de més enrere.
Tant se val. Un dia vaig decidir deixar-lo. Vaig pensar que mai no escriuria com els autors que m'agradava llegir, els autors que feien sortir màgia de les paraules i em segrestaven el pensament amb les seves històries.
Ha passat molt de temps i moltes vivències, i ha arribat el moment en el qual torno a deixar que les paraules surtin lliures, i incontrolables de vegades, i vagin fent i desfent al seu aire, per pur plaer.
He publicat un recull de relats, el podeu aconseguir a Amazon. "Que no m'entabanin "

Blog: elpisodemagda.blogspot.com

Elpisodemagda@gmail.com