Lola Sánchez

Un relat de: vallpetit

Lola ja passa de la trentena, té una veu molt dolça, molt seductora, que no encaixa amb el seu físic. Grassona, de faccions no gaire fines, morenassa, no és gaire guapa, però si riallera i simpàtica.

Va estudiar Filosofia i actualment treballa a la Universitat donant classes de literatura. També col·labora en unprograma de ràdio a la secció de llibres i lectures. El seu nòvio és italià . Fabricio, molt guapo, atlètic, pintor artísitic però aquí a Barcelona treballa de cambrer. Precisament ara fa un mes es van conèixer al bar on treballa, molt a prop d'on viu la Lola. I ja viuen junts. A la Lola els nòvios li duren poc.

Acabo de sortir de la Universitat, agafo l'autobús, per arribar al centre de Barcelona.

....Hola mamà, no t'ho havia dit, aquesta tarda presento un llibre a la Llibreria Lai d'uns amics meus, espero que ho faci bé, hauré de llegir tres pàgines, espero que no em posi nerviosa. Saps, el crèdit no el penso pagar amb tres anys, com que no hi ha penalització, l'allargaré. Ja has dinat? i el papa com està?...

...Bona tarda, Clinica Dental… miri tinc una pòlissa d'assegurança amb vostès. Sí, fa tres setmanes… que em podria recomanar un centre més proper al meu domicili per visitar-me? Si digui'm? nom Fabricio T, DNI, no el tinc, és per visitar el meu company. Miri li explico, vam anar d'urgències ja que li feia molt mal un queixal, ens va atendre una infermera que no en tenia ni idea, contínuament demanava perquè servia l'instrumental i el dentista un noi molt jove, sortit de la Universitat diria que fa poc, li va matar el nervi però li va deixar un forat molt gros…

Vàrem anar al meu dentista particular, pagant és clar, i ens ha dit que té el queixal perdut. Bé, ja li donare més detalls quan vinguem a visitar-nos, perquè el queixal li hauran d'arrencar... què li sembla?


....Hola Fabricio, sí aquesta tarda presento el llibre, ara quan arribi aniré a dinar amb una amiga. Sí ens veiem a casa al vespre… que em dius que t'han trucat de l'empresa de càtering, per fer un servei de sopar, divendres al vespre? A quin lloc? A l'Auditori . No fotis? és el mateix lloc on estic convidadada a sopar, on fan la festa literària. Ai no sé si anar-hi, quina vergonya. Tu servint a les taules i jo amb tot aquest ambient intel.lectual. Bé, de totes maneres tots dos hi anem a treballar.

...el queixal el guarden en una capseta, per si han d'empendre accions judicials.

Comentaris

  • com la vida mateixa[Ofensiu]
    Lior | 15-08-2008

    has recreat una escena molt quotidiana, que es podria donar perfectament. Tot i que no sé gaires coses sobre la Lola, ja que el relat és curt, li he agafat afecte!
    Tinc curiositat per saber com li aniria la presentació del llibre...

  • un bon relat[Ofensiu]
    encarnit | 15-08-2008 | Valoració: 8

    descriptiu, directe, amb un final sorprenent obert, deixan anar l'imaginació del lector

  • Interessant...[Ofensiu]
    ari_84 | 10-06-2008

    Segur que existeixen moltes "Lola Sánchez"!!

    Continua escrivint i fent públics els teus relats, tant si són tant reals com si no ho són.