L'ocellet (o la cuca verda)

Un relat de: Tiamat

Estic asseguda davant la porta de vidre que dóna a la terrassa. Un ocellet es posa damunt les rajoles i bota d'un costat a l'altre, gràcilment. Té unes potetes molt finetes i sembla que reboti, com si dugués unes molles. No sé gaire perquè salta d'aquesta manera, fins que apareix en escena una cuca verda, llampant, que està panxa enlaire i fa moure els peuets desesperada. L'ocellet s'hi abraona, i amb un cop de bec, la torna a posar del dret. La cuca, desconcertada, corre cap a un costat, però l'ocellet salta i amb un altre toc del bec, la gira de nou. La cuca mou les potetes intentant posar-se bé i l'ocellet ja no em sembla tan innocent. Torna a atacar la cuca i la torna a girar, però abans que pugui fugir, ja l'ha tornat a posar del revés. Fa uns quants bots al seu voltant, com inspeccionant-la. S'hi tira al damunt, l'agafa amb el bec, la fa saltar pels aires i la cuca va a parar uns centímetres més enllà. L'ocell repeteix l'acció i la cuca segueix panxa enlaire movent les potes. Finalment, d'un sol glop, l'agafa i se l'empassa.
L'ocellet es queda quiet. Mou el cap. Un costat, l'altre. Alça el vol.
M'imagino la cuca dins l'estómac de l'ocell, movent les potetes. I penso que està volant, i no ho sap.

Comentaris

  • ja ja ja...[Ofensiu]
    Capdelin | 17-11-2005

    no són rialles fruit d'un relat d'humor espetarrant i groller... són rialletes d'admiració de com tradueixes escenes sense llum de la vida senzilla, en protagonistes brillants com si d'una novel·la famosa es tractés...
    admiro la teva microscòpica visió, la teva psicologia, no se t'escapa cap detallet, tot ho converteixes en primera fila i acabes... d'una forma màgica: " la cuca verda vola i no ho sap"
    Ja no sé si ets experta en ciències, en micro-zoologia, psicòloga de casos ben accidentals i estranys o tot a la vegada!
    em fas por quan penses... amb quina sortirà ara!!! ja ja ja
    una abraçada!

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681394 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.