L’oblit i el silenci = complicitats front a la impunitat

Un relat de: Josep Bonnín Segura
“Només lluitant es combat l’oblit” . Amb aquesta afirmació , curta però efectiva, començ el meu article.
Dia 25 d’abril. Començaren a declarar les víctimes pels crims del Franquisme davant la jutgessa argentina que porta la causa i ho han fet la germana de Salvador Puig-Antich; que fou executat a garrot vil, a les darreries de la maleïda dictadura, familiars de víctimes.

La repressió actual és sistemàtica i sibil•lina. La crmininalització constant i pels mitjans de comunicacions adeptes al règim ( i no democràtic) és fa palesa.

El passat dia 24 el jove activista d”En Lluita” Lionel és detingut, per la seva intervenció en rodeja el congrés de diputats del 25 de setembre de l’any passat. Això ve a esser un “avís per a navegants”. Aquesta detenció es fa, amb un reconeixement per una fotografia publicada per “El Mundo”. Coneixem el seu caratge.

Aquesta detenció, ve a dir, molt alerta als que participau en una acció reivindicativa d’assajament del Congrés de Diputats, perquè en qualsevol instant i per una “prova” a tot entendre absurda, i presumptament il•legal pots esser detingut.

No reescriuré sobre la repressió que és palesa a tots els moviments que s’oposen a la política d’un govern que empra unes tècniques dictatorials mai vistes. Ni sobre la impunitat dels crims del Franquisme, amb la “Transició” descafeïnada de 1978 portada endavant, amb la complicitat de molts partits polítics, no xerr dels de dretes, si no també de l’esquerra oficial que agranava cap als seus interessos. La complicitat en que els responsables dels crims del Franquisme (lesa humanitat que no prescriuen) no fos depurada i passessin pels tribunals, la portaran sobre la seva consciència.

Tampoc escriuré sobre la causa oberta a l’argentina sobre els esmentats crims de la dictadura franquista, ja que no fa gaire ho he fet, però si afegiré un grapat de noms que estaran encausats: “Rodolfo Martín Villa, exministre i ex-governador civil de Barcelona; José Utrera Molina, ex-secretari general del Movimiento; i Fernando Suárez González. També hi ha jutges, policies acusats de tortures , i responsables en el darrer consell de guerra que signà penes de mort.

Just quan començ aquest escrit, la notícia esfereïdora que a l’estat espanyol, s’ha arribat a sis milions dos-cents mil aturats, aturades; que a les Illes Balears superi el 28% i que l’atur juvenil passi del 57%; porten a pensar i a flastomar en certa manera: “Què putes han fet amb la cèlebre reforma laboral, que es tragueren de la mànega i veneren com una vareta màgica que començaria a crear llocs de treball? Pels que la promogueren i aprovaren si que en tenen de lloc de treball, prebendes i dietes escandaloses, mentre el poble no en té, passa fam ( a Andalucia es volen assegurar que els nins mengen tres vegades al dia) , és desnonat de les seves vivendes; i els que governen, continuen fent-ho pagats amb els nostres doblers- a favor dels interessos bancaris. Com perquè llavors es queixin dels “escraches” i criminalitzin els que estan, estem defensant els drets nostres de les classes populars. Són un llast que d’alguna manera ens hem de treure de sobre, perquè ens estan ofegant en nocturnitat i traïdoria.
Han escampat la corrupció ( no tan sols econòmica, sinó ètica i moral) arreu, han arramassat amb milions d’euros de doblers públics, polítics i presumptament propers a la Casa Reial, han permès que el capitalisme salvatge (besant el cul a na Merkel i obeint al peu de la lletra les seves, no consignes, sinó ordres) , acumuli més riquesa, comprin i venguin països; els portin a la fallida si interessa per coaccionar-los als interessos i intervencions del mercat; i encara ens volen vendre – ens prenen per imbècils o què? – que ells seran els que arreglaran l’economia i la crisi que ha creat, inventat i dissenyat el capital amb la seva connivència. Ja n’hi ha prou!

Que la indignació és al carrer, quan ells malgasten i tuden els nostres doblers amb projectes que no tenen la vertadera prioritat a la situació actual, si no per afavorir empreses dels amics i fer mèrits, amb el clientelisme. Caciquisme flagrant és el que hi ha i vivim, i no sé com tenen la barra de posar-se a la boca la paraula “democràcia” el govern del poble, que ells i elles han traït. Malgrat no posi noms, és sabut a qui m’estic referint.
Vergonya cavallers, vergonya!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539602 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!