Lo Cromanyà - Ràdio 10. Concert Tots Implicats, TV3 i País Valencià, 300 anys del mal d'Almansa, i jutge Garzón i joventuts vasques.

Un relat de: Unicorn Gris

Bones. Presentem com cada dissabte el temps en Lo Cromanyà.

El concert Tots implicats, ens deixa bocabadats. Si bé l'anterior participació en el festival va ser un núvol petit i de poc pes, en aquest ha plogut amb més ganes, doncs amb tres grups musicals i sis hores de festa, han vingut a saturar l'estadi tres-mil cinc-centes persones. Per tal d'afavorir el clima català de la festa, les parets de l'estadi ja anaven plenes i ben plenes de cartells de reivindicacions catalanes i folclòriques, i els nostres "subversius" joves repartien octavilles de l'Exèrcit del Fènix, per tal de donar canya a Espanya i esmero a Zapatero. Els grups Els Pets, La Troba Kung-Fu i Obrint Pas han donat energia positiva al núvol de Catalunya, i esperem que aquests nous vents animin a la gent a fer una pluja catalanista de vots afortunats cap a les noves municipals. Endavant la música en català, per avui i per demà!!

¡¡ TV3 aguanta al país Valencià, sr. Camps ves a cagar!! Tres-centes persones ens hem concentrat enfront del repetidor del TV3 "la nostra", per impedir el tancament de la ràdio del nostre país, malgrat Espanya no ens don permís!! Mentrestant Canal 9, que mai vol fer enrenou, ha silenciat les nostres protestes i reivindicacions, doncs en aquesta "televisión" s'han negat a fer ressò i eco de com els catalans i valencians anem junts per lo nostre. Una estirada d'orelles a Canal 9 i una abraçada forta per a Agustí Cerdà, diputat d'Esquerra, i altres personalitats que, ben arreplegats, són el responsable de salvar la nostra televisió a la gran perifèria dels Països Catalans. En el País Valencià, malgrat al PP no li fa el pes, visca TV3!!

Quan el mal ve d'Almansa, el combatem sense recança!! S'han complert els 300 anys, xifra rodona, des que els borbons torrecollons tregueren el dret a l'autogovern i la sobirania al País Valencià, amb l'objectiu de deixar-nos asfixiats sota un núvol tòxic que es diu Decret de Nova Planta. Han passat anys i panys des que ens tregueren els furs i les lleis, i la lluita continua. Fastidiats, però no exterminats. Doncs malgrat l'exèrcit espanyol ens miri amb ulls de voltor, la nostra pàtria sigui només una "nacionalitat" i l'espoli fiscal a la nostra butxaca ens fa mal, intentarem fer pinya amb Europa i anar avançant pas a pas contra la seva opressió, que ja fa pudor. Contra els borbó conqueridor, els hi fem l'oposició!!

Les joventuts del País Vasc, un núvol en perill. El jutge Garzón, que en contar sigles i lletres no està molt entrenat, no té clar si Acció Nacional Basca i ETA siguin o no la mateixa formació. Els joves independentistes bascos podrien perdre la possibilitat d'anar a les municipals si el sr. Garzón, el fustigador i "ostiador" del catalanisme no es rasca el cigaló i decideix que l'espanyolisme no vol la independència, com sempre, i que, per tant, més val que, amb aquest partit de la independència, no tingui clemència. El tribunal constitucional, com sempre, confon independentisme amb violència, i ens estrangula sense clemència. Catalans i vascos, pels drets de la nostra pàtria respectiva, comencem a moure peses i a fer feina, que ens cal ser forts per quan les Corts i el Senat ens preparin la pròxima "Garzonada". Preparem-nos per un clima difícil, amics meus.

I fins aquí, lo temps.

El següent text, en la totalitat, ha estat escrit a La Stoa i a Relats el 28 d'abril 2007 dissabte . És el 10è de la sèrie de ràdio de Lo Cromanyà.

--------------------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.cat

Comentaris

  • Després de la tempesta...[Ofensiu]
    rnbonet | 04-05-2007

    ...la calma. Notícies de pluja àcida, algunes; d'altres de sol ixent i les més, de punyetera pluja tropical.
    Llleuger, divertit; apte per programa radiofònic.
    Salut i rebolica!

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

161317 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!