Lo cavaller anomenat Josep Maria strikes back

Un relat de: homenot

E ací succeí que lo cavaller anomenat Josep Maria i son amichs arribaren a la chrestiana vila de Cervalló, e mentre cercaven un hostal per a sojornar aquella nit, veieren moltes persones grans reunides a la Plaça gran. E lo cavaller Josep Maria preguntà a un hómen que passava per allí:
-Sabríeu dir-me, noble senior, que són tots aquets avis reunits en esta plaça?
E lo hómen ací lo respongué:
-Aquets, gentil cavaller, són tots los hómens e dones majors de seixanta-cinc anys de lo nostre poble. El consistori municipal ha decidit regalar una excursió a tots los vells de la vila com a homenatge a lo seu esforç i treball que han fet durant tants anys.
E ací fou que arribà la neboda de lo senior batlle, que los faria de guia en tota l'excursió. E açó los digué la jove donzella:
- Estimats avis e àvies cervallotenchs, ara arribaran los carros que nos portaran de passeig fins a lo poble de Pontons.
E com lo cavaller Josep Maria era un cavaller molt conegut e amat por tots los pobles de la Corona, per a los regidors de Cervalló fou un honor convidar-lo a que acompanyés a los avis e les àvies. E lo viatge va ser una mica llarg, puix molt sovint havien d'aturar los carros perquè algun avi se marejava o volia fer les seues necessitats.
E quan arribaren a Pontons, açó los va dir la jove guia:
-Aimats avis e àvies, ja hem arribat a Pontons. Tot seguit visitarem les ruïnes romanes que hi ha fora vila, i aprés vindrem a dinar a l'hostal e aprés visitarem la Casa de la Vila, que és de lo segle IX i conserva tota l'arquitectura sarraïna.
E quan sentiren tot açó, lo avi Gaiolo, que era lo portaveu de los avis e les àvies cervallotenchs, ací respongué:
-Lo primer que volem és anar a los lavabos, puix molts tenim les bufetes que semblen unes tomaqueres, e aprés volem anar ja a fer lo gran dinarot, puix si volem veure perdres e rocs, només cal que mirem lo barranc que hi ha a l'entrada de lo nostre poble. E per lo que fa a l'arquitectura de lo segle IX, ja estem prou meravellats amb les formes i los arcs que utilitza lo Pere de Can Llop per a construir la cort de porchs de lo Joan de Can Puig.
E aprés de oir estes paraules, açó digué lo cavaller Josep Maria a son companhs:
-Certa cosa és esta, que la saviesa de los avis és lo tresor de los joves.
E son senescal Hilari i fra Roger quedaren admirats i meravellats de les docta e magna sapiència de lo cavaller anomenat Josep Maria.

Comentaris

  • ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 16-08-2005

    gràcies, em pensava que lo cavaller m'havia oblidat ... lo de les bufetes com a tomatigueres és genial ... ara ho diré als jubilats de l'Ateneu quan fan coa al WC i se fiquen al de les dones ... que senyors, que tenim sa bufeta com una tomatiguera ???

    una aferrada molt forta

    conxa