Llicenciatures per a ser àvia

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

Llicenciada en la carrera d'esposa: Fa les pràctiques a casa. Te un marit com a supervisor de les tasques que desenvolupa, i de tant en tant rep la visita de la delegada general que s'acostuma a dir "sogra".
Llicenciada en la carrera de Mare: Obté el títol molt abans d'acabar la carrera, però durant setanta anys esta de pràctiques, i això li garanteix una nota molt alta per a presentar-se a les oposicions d'àvia.
Llicenciada en la carrera de sogra: Aquest curs no es obligatori per acabar tota la carrera, però normalment es un pas molt important per aconseguir-ho, i la majoria decideixen que es millor no saltar-se'l.
Llicenciada en la carrera de l'estimació: Això ho practiquen durant tota l'etapa d'estudis. Les pràctiques les fan arreu. L'horari es molt flexible i els hi permet començar a fer-ho el matí, tant bon punt donen el petó de bon dia al marit, i seguidament poden fet el mateix amb els fills, també ni han que tenen el privilegi de mostrar els seus avanços davant dels pares, que acostumen a ser el jutges que no els hi deixaran passar cap prova amb un suficient, per això es molt important que a casa de cada presum-te llicenciada, siguin com més colla millor.
Llicenciada en la carrera de patir: Aquest curs es molt fàcil de superar, hi ha uns entrebancs que en diuen fills que ja estan ensenyats perquè totes les estudiants, aspirants a avies, puguin fer les pràctiques des de casa, sense haver d'assistir a cap classe de reforç.
Llicenciada en la carrera de pediatria: psicologia, sociologia i mama-mia! Aquest aprenentatge es desenvolupa amb més o menys rapidesa, segons els crèdits que les estudiants s'arrisquen a superar en menys poc temps.
Llicenciada en àvia: Aquesta llicenciatura les estudiants, cada vegada amb més freqüència, l'acostumen a obtenir a una edat mes avançada, no pas per no haver presentat els treballs a temps, si no perquè, aquells entrebancs, dels que ja hem parlat en l'apartat de "llicenciada en la carrera de patir", no acaben de decidir de quin color volen que l'estudiant porti el "birret" per poder fer la fotografia de l'orla.
Quan les estudiants han de recollir la seva llicenciatura, acostumen a fer-ho en un hospital; en aquests centres els hi garanteixen que a partir d'aquell mateix moment i en sortir per la porta principal, ja tindran feina per la resta de la seva vida.
Aquesta carrera no es obligatòria, però la matèria per triar es tant variada, que la majoria de dones passen les proves d'accés amb matrícula d'honor.







Comentaris

  • auf dem Weg | 11-02-2008 | Valoració: 10

    Doncs mira, he tingut un moment i he dit... passa-hi!

    Gràcies pel comentari!

    M'agrada molt aquest relat! tot i que la dona té més llicenciatures, aquestes són les que no es treu en cap universitat ni en cap escola...

    Espero que jo, a part de tenir-ne en diplomes de veritat, també pugui aconseguir totes les que expliques tu tan bé!

    De veritat que m'ha agradat molt! Una bona manera de veure i valorar els treballs que tantes dones sempre han fet i no s'han valorat mai.

    seguiré llegin-te

    Petons, lletres i relats!

    _auf dem weg,,,

  • Escrius molt bé[Ofensiu]
    ANEROL | 26-07-2007 | Valoració: 10

    No em sento identificada amb aquesta manera d'entendre el nostre pas per la vida, tanmateix m'ha agradat aquesta frescor i divertimento davant una realitat molt generalitzada i arrelada en una gran part de les dones

  • Llicenciatures[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 26-07-2007 | Valoració: 9

    Quanta raó tens! Amb clau d´humor m´has fet pensar en l´immens treball que arribem a fer les dones, però el que més desitjaria en aquests moments de la meva vida és obtenir la "llicenciatura d´àvia", encara que pot anar per llarg. Mai de sap.
    Et felicito pel teu relat tan original. T´agraeixo, de pas, el teu comentari sobre algun relat meu. Crec que aquesta família de relataires ens ho estem passant molt bé.
    Salutacions.
    Mercè Bellfort

  • DIVERTIT I CERT[Ofensiu]
    lissin81 | 19-07-2007 | Valoració: 10

    Ben certs els "estadis" que es plantegen en aquest relat i explicats de manera molt divertida i entretinguda.

  • ciosauri | 02-06-2007

    Sóc del mateix any que tu i tinc la carrera a mitges: encara no sóc àvia. És curiós però la última assignatura no depèn de nosaltres, no?
    En fi, que ara tinc un xic de temps, però el teu relat em fa pensar que això pot canviar en qualsevol moment. Per una banda fa molt il·lusió i per l'altra, em surt un ai!, un sospir ben fondo...

  • Molt bo![Ofensiu]
    anaoj | 02-06-2007 | Valoració: 9

    Es veritat que la vida d´una mare passa per a tots els estadis que cites, ha de ser mestra, psicologa, metge, mestra de reforç, i a més és fa llicenciada en patir, i sobretot en estimar, i així arribarà amb bon bagatge a un altre graó també molt important, ser iaia.
    M´agradat molt el que dius i com ho dius.

    No, no em vaig enamorar vora mar, però ara ja molt gran el mar em serveix per recordar vells moments engrescadors.

    Un petó Anaoj

  • Estudis de la Vida[Ofensiu]
    Avet_blau | 25-05-2007 | Valoració: 10

    es ben cert que la vida exigeix estudis:
    llicenciatures i doctorats:
    i nomes le pas del temps et dona el titol,
    suat al maxim , d' examens parcials ,
    tantes batalles , per guanyar la guerra !
    pero desde el cim dels anys.
    ja reposant.
    has guanyat el titol :
    matricula!

    Avet_blau

  • Fantàstic ![Ofensiu]
    Núria Niubó | 24-05-2007 | Valoració: 10



    Acabo de rebre l'orla de la darrera llicenciatura , en el meu cas "Padrina", i el teu relat m'ha fet sentir encara més feliç.
    M'agrada com descrius d'una manera divertida i real , el nostre pas per la vida.
    Una abraçada i fins aviat,
    Núria

  • Leela | 28-04-2007

    Hola Eulàlia,
    he vingut a la teva plana gràcies al comentari que m'has fet. Hi ha tanta gent en aquest web que és impossible conèixer-los i llegir-los a tots. M'alegro d'haver-te trobat. Fa uns dies, el dia de la dona, al forum moltes persones van penjar escrits referents a la dona, he pensat que el teu hauria estat un molt bon candidat.
    M'ha agradat molt la reflexió, en to d'humor, que has fet de la carrera d'una dona. Estic d'acord en que són totes i cadascuna d'aquestes coses, però encara molt més... :-)) i tu ja ho saps!!!
    M'ha agradat l'estructura que li has donat al text, és original, a mode de currículum. El que m'ha agradat sobretot ha estat l'humor. Penso que en fa falta molt actualment.

    Una abraçada!!
    Leela

  • TANT REAL COM LA VIDA[Ofensiu]
    IRINA | 24-04-2007 | Valoració: 8

    SI SENYORA, LA CARRERA MES LLARGA I DIFICIL DEL MON DOCENT . I LA MAJORIA LA SUPEREN AMB MATRICULA D'HONOR. FELICITATS PEL RECONEIXAMENT QUE HAS TINGUT ENVERS TOTES LES AVIES.

Valoració mitja: 9.6

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75119 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.