Llegir, rellegir, comentar

Un relat de: Set a la fresca

Quan redactem la crítica d'un text, si ho fem seriosament, podrím dir que abastem tots els aspectes importantsde la literatura.

Primer de tot hem de llegir d'un forma atenta, intel·ligent i motivada. I amb un objectiu. Aquesta actitud lectora crec que marca una diferència important amb la lectura indiferent i mandrosa que torna insípid el més brillant dels textos.

Com a segon aspecte ens hem d'esforçar, aquí ja parlaríem de relectura, en trobar els encerts i els errors, l'essència de la història, si la forma s'hi correspon i què ha volgut transmetre l'autor. Aprofundir, doncs, en els aspectes més importants fins que la relació que tenim amb el text sigui molt més íntima que no la d'un lector casual.

I per últim cal escriure, la part més creativa de tot l'assumpte, redactar un comentari o un article que s'entengui, sigui amè, tingui un bon ritme, faci entrar ganes de llegir el text (en el cas de les crítiques positives) i transmeti al lector què ha sentit el crític en llegir el text.

En el cas nostre, el grup de RC que volem organitzar, aquesta tercera part té una altra funció: ajudar a l'autor a adonar-se dels errors i a progressar com a escriptor.


Calderer.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Set a la fresca

Set a la fresca

2 Relats

2 Comentaris

3095 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia: