Llàgrimes de cocodril

Un relat de: rnbonet

Tarda d’un diumenge núvol i boirós. Estrany en aquestos paratges. Perquè per la part del món que ens toca i correspon, els diumenges acostumen ser solejats, amb repic de campanes de missa de dotze. Aquella dels terratinents, cacics i gent de bon viure. Una cosa així com certs polítics del partit majoritari, mel·liflus, untosos…

L’ornitorrinca, covant el ous de la nova posta,–ja sabeu ara, amables lectors, que no es tracta d’aquest País, sinó d’un altre a les antípodes- desperta i somriu: quina delícia de somni! Ha quedat – en el somni, clar! - fascinada per l’agudesa dentífrica del cocodril del nord; per la fluïdesa del nedar sense fer soroll, per les escates punxegudes del seu cos aerodinàmic fluint pels pantans.

Quin desig tindre’l ara al meu costat, a la vora de la mar ‘no me vengas a buscar’, que el agua està gelada, “ornito”! semblava escoltar allà a les témpores. I és que precisament sempre era aquell cocodril

qui es feia el despitat
en passar pel seu costat.
Possiblement, coses de l'edat!

Però vet ací que un dia–precisament dijous- de sol esplèndid, torrador, el cocodril, endormiscat, prenia l’ídem entre dues aigües ignorant dels caçadors dels pantans que, malvats ells, se l’emportaren cadàver per fer bosses, cinturons i sabates.
És des d’aleshores -per aquest tipus d'embruixament, captivació, encant, enlluernament i hipnotització (amor, per alguns humans) que l’ornitorrinca plora llàgrimes de cocodril.

Comentaris

  • Un part molt profitós[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 28-01-2014 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt això de la fascinació per "agudesa dentífrica del cocodril". Has escrit un relat molt original, un xic surrealista amb aquests amors animals tan poc corrents: una ornitorrinca i un cocodril? Fantàstic! Mai no ha hagut barreres per l'amor, tot està permès. Però el final és tristot, és un final amb llàgrimes i, ni que siguin de cocodril, sense fan mal.
    Salut company!

  • Pinzellades fantàstiques![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 08-01-2014

    Curiosament he viscut la teva història com un quadre surrealista que m'ha subjugat. Creativitat, fantasia a dojo i un rerefons crític força interessant. Però, per damunt de tot, he copsat l'esperit d'un poeta. I gran, per cert! ( I no parlo d'edats, que consti!)
    Una abraçada, Ramon, i un molt bon any!

  • Senzillament m'encanta[Ofensiu]
    Mena Guiga | 24-12-2013

    I m'agrada haver empès la creativitat amb el tema del repte 'fascinació'.
    Crec que aquest relat hauria de formar part d'un conjunt que fossin d'aquest estil, com ara el 'Just so stories' (traduït 'Precisament així') del Rudyard Kipling (molt recoMENAble) que tracta de com X animal esdevingué com ara el coneixem/veiem per X raó. Jo el tinc en anglès, aquest recull, i també en no-anglès, amb unes genials il·lustracions d'Àngel Domínguez i traduït per Ramon Folch i Camarassa.
    Una magnífica edició. I vet ací els relats que conté:
    -Com se li va fer, a la Balena, aquesta gola que té
    -Com li va sortir la gepa al Camell (amb aquest he rigut tant tantes vegades sola i amb el meus fills!)
    -Com se li va fer al Rinoceront la pell que té
    -Com li van sortir les clapes al Lleopard
    -El Fill de l'Elefant
    -La cançoneta del Vell Cangur
    -El començament dels Armadillos
    -Com va ser escrita la primera carta
    -Com s'inventà l'Alfabet
    -El Cranc que jugava amb el mar (i es diu, el cranc, Pau Amma, hehe, sembla dels Abba però sense eurofestivalitzar).
    -El Gat que sempre anava sol (la indepèndencia felina l'entenc molt i l'elegància felina més, deixa't estar de ser un gos que va a buscar el diari i corre rere un os).
    -El Papalló que picà de peus a terra.

    I ja callo.l

    MOLT BONES FESTES i l'esperit d'elles CADA DIA DE TOTS ELS CADA DIES!!!!!

    Una abraçada!

    **per cert, ha guanyat el mini. Hauria de piular o dir si el vol passar a algú altre. Sense presses, que són fiestas de guardar torró per pesar més quilos per combatre els freds hivernals (pseudo-freds si ho pregunten a un mamut).

    Mena

  • Un relat anti-racista[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 21-12-2013

    i entretingut com tots els teus.

    Molt Bones Festes, amic Ramón !
    Una abraçada plena de bons desitjos pel proper any!

  • La bona prosa[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-12-2013 | Valoració: 10

    Els teus relats sempre són testimoni de la bona prosa i l'argument ingeniós. Fantàstic! Rep una forta abraçada i que passis un molt bon Nadal!

    aleix

  • Som estranys uns pels altres[Ofensiu]
    T. Cargol | 20-12-2013

    però sóm també propers. Em sembla que dius això, no? A primera vista l'ornitorrinca no té res a veure amb el cocodril, però plora la seva dissort, gairebé, diríem, sense cap motiu, només perquè troba a faltar aquell element comú i constanta la bassa, aquella companyia...Sí, no hi ha raó científica per l'amistat, per l'amor,...és un sentiment gratuït, per altra banda,...però malgrat tot existeix i deu tenir una raó amafgada de ser. Sóm socials, i que digui el que vulgui Ayn rand.

  • Ai la mar...[Ofensiu]
    Annalls | 19-12-2013

    ... que ha passat?? No era un mini? Ja veig que no. I aquest estil , es ben be "menarire"!!
    Tu ets el vell cocodril?


    Es divertit i desconcertant, la fascinació com a paraula apareix un cop, com a idea força més... una ornito i un cocodril? Si, ja pot ser en aquest país on t'has ficat !!
    Has de saber que malgrat el mar , m'ha agradat i així ho he clickat !!

    Anna

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356838 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!