Literatura en vena

Un relat de: betixeli
Ens han bombardejat i finalment ho han aconseguit. Han aconseguit despertar de nou el desig infantil on el somriure dibuixat als llavis no és volgut ni premeditat, sinó que neix d'un pensament fugaç que creua el lòbul frontal de cervell de punta a punta, esquivant la raó, com recordant un passat no viscut; un passat que t'assegura que el llibre que llegiràs demà et transportarà exactament al lloc on t'agradaria haver estat.

El desig de lectura, després del bombardeig del compra-compra llibre i rosa, ha adquirit unes dimensions incommensurables, ha esdevingut impuls; desbancant, fins i tot, el neguit de les cites prèvies, com la nit de reis o la revetlla de Sant Joan. Un desig que durant l'any amb prou feines sura dins les venes i, de tant en tant, es deixa bombejar de nou, entrant al cor per descuit o per esma.

Però hi ha un dia a l'any, on el bombardeig de títols i autors et fa reviure les ànsies de lectura, hi ha un dia a l'any on cap i cor són tot bullici i, la nit abans, degustes amb delicadesa el que el teu paladar literari encara no ha tingut el plaer de tastar. Imagines paisatges, personatges...olor de llibre nou a les mans. Dins la selecció de l'atzar, tries entre els triats i encara dubtes, quin llibre et regalaràs demà?

Comentaris

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 28-04-2015 | Valoració: 10

    Es ben be aixi. M'agrada
    Ens llegim
    Montse

  • Regala't![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 27-04-2015 | Valoració: 10

    Realment el bombardeig d'obligacó per comprar un llibre el dia de Sant Jordi és exagerat. Que poc costaria fer només un mig per cent de promoció literària durant tot un any! Ara, hem d'estar per sobre de tot això i llegir quan bulguem i comprar quan ens vingui de gust, sigui Sant Jordi (que també), sant Just o sant Kevin, tant és. Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de betixeli

betixeli

112 Relats

294 Comentaris

90861 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Surto a la terrassa i cullo tres fulles de menta, en tasto una i escric el que em ve al cap,
i el mateix faig amb les imatges que sorprenen els meus ulls d'aprenent, amb els fets que em remouen i amb els pensaments que faig crèixer sense saber-ne massa el destí. Escric el que sento, i al desar-ho en paraules és com si tot el que he (a)notat esdevingués més tangible, més compartible, més de veritat.