L'infern

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Molt s'ha parlat de l'infern, uns el creuen d'una manera i altres d'una altre...

Jo coneixia un bon home que amb tot l'entusiasme del món deia que ell preferia anar a l'infern doncs pensava que el cel devia ser molt avorrit, ple de monges i capellans, i ,en canvi, a l'infern s'hi trobaria la gent divertida, lliberal, així com els artistes del paral·lel i que s'ho passaria molt bé.

Però l'opinió més general, diu que esta situat sota terra i que és molt calent. Es triga un parell de dies en arribar malgrat que tot el camí és fàcil i planer. Hom també s'imagina que és com un castell de parets gruixudes entre mig de boscúries. Entre la gent de mar de la badia de Roses i Empúries, es creu beure passatges submarins, castells encantats situats al fons del mar.

Així com el cel, hom el suposa un jardí radiant ple d'harmonia, l'infern és tot el contraria, tot és vell, rònec i ple de teranyines. També he sentit a dir que el camí que hi porta és un xic costós de caminar, doncs els peus s'enfonsen.

Una rondalla molt antiga explica que un rei per treure's el seu gendre del davant li demanà que li portés el barret del dimoni; el gendre va anar a cercar el capell a l'infern però no portava ni un cèntim per pagar al barquer d'aquella barca famosa que corria pel riu, va prometre al barquer que pagaria al retorn però el barquer li va dir que no era possible, ja que pels que anaven no hi havia retorn. El gendre li va assegurar que tornaria. El barquer es va comprometre a passar-lo de nou si li deia com ho havia de fer ell per canviar d'ofici perquè estava cansat de fer el mateix durant molts anys. El gendre es va fer amic de l'àvia del dimoni, que li va donar el barret del seu nét i li va explicar com ho havia de fer el barquer per trobar qui el rellevés en el seu ofici. A la tornada el gendre li explicà al barquer que al primer que acudís a demanar-li que el portés amb una excusa li fes aguantar els rems de la barca i un cop els hagués lliurat fugís cames ajudeu-me. El barquer va seguir el consell, el primer en presentar-se va ésser el rei que al saber que el seu gendre havia anat i tornat de l'infern, ell també va voler aconseguir-ho, però es trobà burlat pel destí.

Comentaris

  • Inferns[Ofensiu]
    kukisu | 01-11-2006

    De petita relacionava l'infern amb el dolor de les cremades i amb el foc, però mai no hi he cregut, no hi he posat gaire interès. Després vaig pensar que dintre de nosaltres mateixos poden haver-hi tots els inferns i els cels d'aquest món. I tu tens un cel dintre teu que ens transmets en els teus relats.
    Molts petons.

  • m'ha encantat[Ofensiu]
    gypsy | 29-10-2006 | Valoració: 10

    tot ell i quin final!
    Jo, l'infern me'l imagino com el de la "Divina Comèdia" de Dant, i francament les imatges projectades en el meu cervell després d'aquesta lectura continuen brillants i lluents, sense cap mena de boira que les dilueixi.

    No crec en l'infern i si n'hi ha espero que no sigui com el de Dant.

    Molt bon relat!

    petons.

    gypsy

  • Crec que...[Ofensiu]
    AVERROIS | 29-10-2006 | Valoració: 10

    ...a la Terra hi ha el cel i l'infern, però és una cosa que et toca o no et toca.
    Aquestes rondalles a la vora del foc sempre han sigut especialment atractives pels menuts, tot i que algunes vegades desprès no puguin dormir.
    Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314626 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com