L'Hotel de les Lletres

Un relat de: Grocdefoc

Quanta llum necessitava? No sabia què dir.
Quantes hores? Tampoc no ho podia saber.
I quants fulls? No en tenia ni idea.

Era tard. I molt lentament havia decidit no tornar. Es quedaria a la ciutat i descansaria en aquell hotel que havia trobat tot caminant mentre decidí no tornar aquell vespre.
Ara li preguntaven què necessitava: quanta llum, quantes hores, quants fulls de paper...?
Havia entrat en un d'aquells hotels útils. Damunt l'entrada, amb llums virolats resseguint unes grans lletres, s'anunciava aquell edifici per a gent tocada de lletra.
Gent tocada de lletra... Seria ell, un d'aquests esperits lliures que es poden inventar el present i visionar el futur? Com ho podria saber?
No tenia pas ganes de tornar a casa seva, d'agafar l'autocar i fer aquella seixantena de kilòmetres, de nit, aturant-se en cafeteries fosques durant estones perdudes, per arribar quasi de matinada al seu llit fred. No, no faria aquell viatge aquell vespre. Ja ho havia lentament decidit.

Agafaria tres pàgines. No. N'agafaria déu. I si n'agafés vint?
-Tantes en vol? Que no pensa dormir?
-Que venen a dormir, aquí?
-És que escriure cansa.
-Bé, si me'n sobren ja les hi tornaré.
-Sàpiga que no podrà sortir d'aquí fins que no les tingui totes plenes. Si n'agafa una, una; però si n'agafa vint, n'haurà d'escriure vint.
La nit era llarga, les idees moltes. Mentre havia passejat amb les mans a la butxaca i decidit lentament que no tornaria a casa, se li havien ocorregut tantes i tantes històries que ara li bullien totes barrejades dins del cervell. Tenia corda per a vint o més pàgines.
-N'agafaré vint.

Passaren molts i molts dies fins que algú del seu poble s'adonà de la desaparició.
El començaren a cercar per tot arreu, fins que per fi el van veure repenjat als vidres d'un dels balcons de l'Hotel de les Lletres.
Van preguntar per ell, a la recepció.
-Avui fa exactament cinc mesos que és aquí i encara no ha escrit ni una sola pàgina.

Comentaris

  • Un hotel encisador![Ofensiu]
    brins | 23-10-2010 | Valoració: 10

    Quina història tan original i captivadora, M. Pilar. Tens una gran imaginació. Personalment, penso que el teu protagonista estarà empresonat a l'hotel durant la resta de la seva vida, perquè qui estima l'escriptura no la pot abandonar mai.

    Aquest final, com sempre, l'interpreto segons el meu criteri; no sé si coincideixo amb la intenció que tu tenies en el moment d'escriure'l...recordo que en una ocasió em vas dir que la meva lectura no coincidia exactament amb el que tu havies volgut explicar, però crec que aquest és el privilegi de la bona literatura, cada lector pot interpretar-la segons la seva manera de ser.

    M'ha agradat molt aquest relat. De debò.Moltes felicitats!

    Pilar


  • Impressionant[Ofensiu]
    Alba Vila | 19-10-2010 | Valoració: 10

    Hola!

    M'ha deixat embadalida, sorpresa, ...

    Quin relat més divertit i alhora excèntric. Et felicito. M'agradaria que en fessis més episodis.

    M'ha encantat.

  • Fantàstic [Ofensiu]
    panxample | 23-09-2010 | Valoració: 10

    L'Hotel de les Lletres, no sap el temps, ni el que hi dirà en aquells fulls, està immers a un petit núvol, cercant la millor història i la millor manera de dir-la.
    Tu ho fas en aquest relat.
    Avant amb les históries

  • Hola Grocdefoc[Ofensiu]
    Shaudin Melgar-Foraster | 18-09-2010 | Valoració: 10

    Feia temps que no trobava ni un moment per passar-me per RC, i ara m'ho miro i ja tens uns quants relats que no havia llegit. Bé, m'he decidit per l'últim (els altres encara no els he llegit).
    Quina imaginació! L'Hotel de les Lletres. Això estaria bé, que hi hagués un hotel així, m'agradaria passar-hi uns dies sense pensar en res més que en escriure. Ara bé: això d'haver d'emplenar totes les pàgines que s'han demanat... La història podria acabar com la de l'home del relat.
    Et dono l'enhorabona per un altre relat d'allò més original!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Grocdefoc

Grocdefoc

31 Relats

146 Comentaris

42444 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
M'agrada llegir i escriure, dibuixar i pintar.
I des de sempre he escrit, crec que des d'abans de nàixer (els meus avantpassats també els hi agradava escriure i pintar).

La resta de coses que podria dir, les he intentat resumir en el primer relat que he enviat a RC: "Autoretrat a colors".

En la meva pintura i que adorna el principi de la presentació (titulada "Carnaval"), hi manca un rostre... Crec que, amb l'escriptura, encara intento donar-li forma i trobar sentits.

M'hagués agradat estudiar molt més qualsevol aspecte de la llengua i la literatura, però les circumstàncies personals i laborals no m'ho han permès i ho he fet a la meva manera i quan he pogut: aprenent de mestres particulars i en un taller d'escriptura.
Sóc conscient de que sóc molt lluny de qualsevol cim.

Em va costar molt decidir-me a fer la meva primera exposició de dibuix i pintura.
Amb l'escriptura, encara dubto molt més, ja que a les paraules els hi tinc molt de respecte. Dins la meva gran ignorància sóc exigent, però m'he decidit a llençar-me a l'espai en trobar aquest web... perquè crec que si no és així no ho faré mai.

Un savi va dir que tot el que es posseeix no s'hauria d'atresorar sinó que s'hauria de donar.

El meu correu és a la vostra disposició.

grocdefoc@hotmail.com

I els meus blogs:

http://des-de-dalt-del-turo.blog.cat/