l'homus corruptus

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Parlava aquest cap de setmana amb un veí, un home que es guanya les garrofes, anat i venint per aquesta Europa, que francesos i holandesos, han rebutjat, com ho van fer molta i molta gent al nostre país, i com ho faran encara més i més persones honestes, en d'altres països. Sempre vull segui pensant que el nombre de persones honestes, malgrat la major part dels polítics, i molts càrrecs que sempre miren cap a on no toca, és encara superior al de malvats, espero amic lector, que aquesta sigui també la teva esperança.

El tema en aquesta ocasió va portar-nos a parlar de les malalties, el càncer, que sembla tindrà un de cada tres ciutadans en els propers anys, i de les moltes i moltes irregularitats, que persisteixen en àmbits com el nuclear, qui recorda txernobil ? , on va anar a espetegar el núvol de radiació ?. I els de les proves nuclears ?, tant les "legals" les dels EE.UU i Rússia, com les "Il·legals", Israel, Índia, Xina, Pakistan, Corea ,.....I el problema del bestiar ?, I el de la contaminació per purins ?. I la pluja àcida ? I,I,I..... no us repetiré tota la llista, perquè amb tota seguretat esgotaria llargament l'espai que tinc previst per a fer l'article.

De primer, està clar, que hi ha responsabilitats polítiques - els/les polítiques estan sempre a la primera línia de la corrupció - , però també i per descomptat, hi ha responsabilitats administratives, quan funcionaris "suquen" per la seva omissió ?. No tinc dades, però la vostra imaginació suplirà aquesta mancança d'informació, oi ?. Tampoc podem deixar de senyalar les responsabilitats socials, els uns perquè viuen d'això, els altres perquè tenen família implicada, alguns encara, perquè potser fan o permeten altres accions criminals, tots plegats l'un per l'altre, hem deixat que aquest planeta nostre, estigui en vies clarament d'esdevenir hostil per a la vida, almenys per a la nostra espècie, sembla però que les rates estan d'enhorabona, oi ?

Potser ja tot està perdut, perquè tot i ser conscients - plenament - de que hem posat en marxa un procés de destrucció, no tenim clar - no sabem amb seguretat - com és detura aquest mecanisme, podria molt ben ser, que únicament s'aconseguís retardar el final, posposar l'inevitable moment de la destrucció definitiva. Insisteixo, només pel que fa a l'homus corruptus; possiblement la vida tornarà a començar, com potser ja ha passat en alguna anterior ocasió; podem tenir la vanitat de pensar que som els més vils i ruïns, però fins i tot això està per demostrar; el que sabem amb certesa, és que tenim l'habilitat d'ensopegar amb més d'una ocasió amb la mateixa pedra, oi ?. Perquè doncs no podem admetre, que no som la primera espècie d'homus corruptus ?

Malgrat aquesta reflexió, sóc del parer que s'ha d'insistir en la via del NO!; NO a l'Europa dels mercaders d'esclaus !. NO a la comprensió vers els qui contaminen el nostre món !. NO a l'oblit de la corrupció política , i/o administrativa ! . NO a permetre més morts per fam al món !. NO als interessos econòmics per damunt de la vida !. NO ! amic lector et deixo molts NO'S oberts, perquè tu també et mobilitzis, perquè també des de la teva personal experiència comencis a lluitar en defensa de la teva pròpia vida !

Malgrat que tant la victòria com la derrota, ens portaran de segur al mateix lloc, tenim l'imperatiu ètic de lluitar, fins al darrer alè, oi ?

© ANTONIO MORA VERGES


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5429403 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com