L'home submarí (secrets)

Un relat de: sants78

Un dia Joan va deixar d'omplir els buits. Va deixar de recolçar el seu vell cos sobre la barra i fins i tot va deixar d'anar amb bicicleta al llarg i ample de la ciutat. Els seus amics es preguntaren llargament per ell. Fins i tot un dia es van decidir per anar a casa seva. En arribar van trucar a la porta, el van cridar desde el carrer. Cridaren i cridaren, sacsejant la porta i trucant als timbres dels veins, que ben aviat van sortir a veure qui eren aquells que els destorbaven del seu descans. "Que volen aquests?" "Busquen al Joan!" "I per què ens piquen a nosaltres!" -se'ls escoltava cridar desde el carrer.
Només trobaren crits, però de'n Joan no en van trobar ni rastre. Ni una ombra, ni una petjada, ni una engruna de la seva genialitat escampada per alguna de les voreres del seu Hostafrancs.

Ha marxat fora del barri, van creure uns. Ha mort, van creure d'altres, els més negatius. Però no encertaren ni uns ni els altres. Joan no havia mort, però tampoc havia marxat. Simplement es va anar fent subtil a mesura que la llibertat creixia dins del seu cap. Fins que un bon dia Joan es va convertir en un submarí. Navegant per sota les aigües de la realitat, a gran profunditat, recorre el barri, en el silenci que dona el fons del mar.
I diuen que de vegades, quan algu dels que volen que tots toquem de peus a terra ensopega es per que en Joan li ha fet la traveta. I aixi marxa, en silenci, torpedinant a tots aquells que conreen camps plens de malsons.

Comentaris

  • Sub-realisme[Ofensiu]
    Carles Malet | 04-05-2007 | Valoració: 10

    Des de fa dies que tinc el teu relat amb un punt de llibre (al recull de 10x10), amb un grapat més que he escollit com els meus preferits.

    M'ha agradat el to surrealista (o potser n'hauria de dir sub-realista en aquest cas), i m'ha cridat també especialment la introducció que fas, que mereixeria estar publicada al llibre conjuntament amb el microrelat.

    Pel meu modest parer, una petita joia,

    Salutacions i fins aviat,

    Carles

  • Joanet és amb nosaltres[Ofensiu]
    Cubataman | 04-01-2007 | Valoració: 8

    casualitats de la vida
    treballo amb una persona que m'ha dit que està en la residència per a "stars, ideòlegs i senyoretes que passaven per allí...
    és l'ex lider de "monstruación" i colaborador esporàdic d'Insershow,...
    amb el bon temps tornarà...com la primavera per imprimir tocs intel.lectuals, d'histè/òria viva
    salut

  • Qui sap[Ofensiu]
    sants78 | 15-12-2006

    L'escena del Ferran aporrejant la porta i tots els veins incrpant-nos és autentica.
    ;)

  • On és Mr. Farlops?[Ofensiu]
    Aigualite | 15-12-2006

    Realment fa molt temps que no sabem res d'ell... Trorbo a faltar el seu "Monturiol! Monturiol!"...

    Salute!

l´Autor

Foto de perfil de sants78

sants78

704 Relats

508 Comentaris

488645 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Colpejar un cop i un altre
fins trencar els vidres de la REALITAT.


agusgiralt@yahoo.es

[http://www.alliberantpoemes.blogspot.com]
[http://www.memoriadesants.blogspot.com]
[http://www.memoriadelpoblenou.blogspot.com]
[http://www.diesderauxa.blogspot.com]
[http://www.fotolog.com/psico2012]